ÖZ İPLİK-İŞ SENDİKAMIZIN 12. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

16 Mayıs 2015 14:00, Haberler


ÖZ İPLİK-İŞ SENDİKAMIZIN 12. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Öz İplik-İş Sendikamızın 12. Olağan Genel Kurulu, “Öz İplik-İş Bir İşçi Hareketi” temasıyla 16 Mayıs 2015 tarihinde Ankara Başkent Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi.

 

Genel Kurula Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç, HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcıları Settar Aslan, A. Cengiz Gül, Mehmet Şahin, Mustafa Toruntay, AK Parti Ankara Milletvekili Adayları Ahmet Gündoğdu ve Jülide Sarıeroğlu, Konfederasyonumuza bağlı sendikaların genel başkan ve yöneticileri ile çok sayıda delege ve basın mensubu katıldı.

 

Genel Kurulu sevk ve idare etmek üzere divan başkanlığına, HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı A. Cengiz Gül, Divan üyeliklerine Oleyis Sendikası Genel Başkanı Vedat Böke, Öz İplik-İş Sendikası Genel Sekreteri Rafi Ay ve delegelerden 2 kişi seçildi.

Mahmut Arslan: “Siz İstikrarın Dayanışmanın Birlikte Hareket Etmenin Sembolüsünüz”

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, salondaki coşkunun büyüklüğü karşısında memnuniyet duyduğunu ifade ederek, istikrarın, dayanışmanın ve birlikte hareket etmenin gücünü genel kurul salonunu dolduran delegelerin ortaya koyduğunu ifade etti.

Genel Kurulun çok anlamlı ve önemli olduğunu belirten Genel Başkanımız Arslan, “Sizin buradaki heyecanınızı, hedeflerinizi ortaya koyarken ki samimiyetiniz ve kararlılığınız takdir edilmesi gereken bir durum” dedi.

 

HAK-İŞ’in her zaman için Öz İplik-İş Sendikasının daha ileri gitmesi ve sorunlarının çözümü için çalıştığını vurgulayan Arslan, ellerinden gelenin en iyisini sendikalar için yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

 

“HAK-İŞ’in Hedefleri ve Hayalleri Var”

 

HAK-İŞ’in hayalleri ve hedefleri olduğunu hatırlatan Arslan, “HAK-İŞ’in ve Öz İplik-İş Sendikamızın hayalleri ve hedefleri var. Hedeflerimizi yerine getirmek için çok işimiz, uzun bir yolumuz var. Tekstil iş kolundaki bütün işçilerin Öz İplik-İş Sendikası çatısı altında toplanmasını istiyoruz. Eğer böyle olursa tekstil iş kolunun sorunlarının çözümünde belirleyici rol oynamak için sayısal üstünlük sahibi olmamız gereklidir” dedi.

HAK-İŞ’in büyümesi ve gelişmesi için çaba gösteren herkese teşekkür eden Arslan, çalışma hayatındaki sorunların çözümünde söz sahibi olma gücünü arttırmak için, HAK-İŞ’i büyütmek gerektiğini, bunun için de çaba gösteren herkesin verdikleri çabayı 2 katına çıkarmaları gerektiğini söyledi.

 

“HAK-İŞ’in Anlayışında Çözümsüzlük Yoktur”

 

Yasal mevzuatların, çalışma hayatındaki düzenlemelerin her zaman istenildiği gibi olmadığına değinen Arslan, “Mevzuatlar ve düzenlemeler her zaman istenildiği gibi olmuyor. Bu demokrasilerin getirdiği bir durum. Demokrasilerde al, ver süreci vardır. Bir şeyleri elde etmek için adım adım ilerlemek gerekir. Ancak bizim dışımızdaki bütün konfederasyonlar ya tamamen evet ya da hayır felsefesini güdüyorlar. HAK-İŞ bu anlayışta olmadı. Biz bütün sorunlara rağmen nasıl bir çözüm bulabiliriz diye olaylara bakıyoruz. HAK-İŞ’in anlayışında çözümsüzlük yoktur. Biz sonuca ulaşmak için mantıklı adımlar atıyor, süreci başarılı bir şekilde yönetiyoruz” dedi.

 

“Türkiye’de Seçimler Normalleşmeye Başlıyor”

 

7 Haziran seçimlerine yaklaşırken ülkemizin seçim atmosferinin normalleşmeye başladığını vurgulayan Arslan, bu durumun umut verici bir gelişme olduğunu ifade etti. Partilerin seçim beyannamelerinde ve miting alanındaki konuşmalarında dikkat çekici başlıkların öne çıktığını dile getiren Arslan, “İlk defa normal bir seçim gerçekleştiriyoruz. Partiler artık doğrudan vatandaşın cebine hitap eden, ekonomik vaatlerde bulunuyor. İdeolojik tartışmaların ötesinde, vatandaşa ne tür yararımız olur düşüncesi ile tartışmalarına yön veriyorlar. Emeklilere ilave maaş verilmesi, taşeron sisteminin tamamen kaldırılacağı iddiaları, asgari ücretin açık arttırmaya çıkarılması açıkçası işçilerin hoşuna gidiyor. Bu vaatler ne kadar yerine getirilir bilinmez ancak Türkiye’de seçimlerin normalleşmeye başladığını görüyoruz” dedi.

 

Murat İnanç: “Öz İplik-İş Sendikası Bir İşçi Hareketinin Adıdır”

 

Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç,  1978 yılında Gaziantep’te kurulan Öz İplik-İş Sendikasının bir küskünler hareketi olmadığını ifade ederek, “Bizim hareketimiz bir küskünler hareketi değildir. Kökü dışarıda olan bir hareket de değildir. Çıkar gruplarının talimatı ile kurulan bir sendika hiç değildir. Öz İplik-İş Sendikasına biz bir işçi hareketi diyoruz. Bu hareket erdemli, onurlu, sorumlu ve ilkeli bir harekettir. Öz İplik-İş sendikal hareket konusunda kendi iş kolunda en köklü ve öncü isimdir. Sendikamızın 37 yıllık birikimi dışında dört yıllık başarılı bir sendikal dönemi geride bırakmıştır. Bugün bunun heyecan ve onurunu yaşıyoruz” dedi.

Cemil Çiçek: “ HAK-İŞ Demokratik Hayatın Kökleşmesine Büyük Katkılar Sağlamıştır”

 

Genel kurulun Öz İplik-İş sendikasına ve HAK-İŞ konfederasyonuna hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek,  “HAK-İŞ kurulduğu günden bu tarafa Türkiye’de demokratik hayatın kökleşmesinde, kurumsallaşmasında, iş barışının sağlanmasında ve demokratik değerlerin korunmasında çok önemli katkılar sağlamıştır. Bu sebeple aranızda bulunmaktan da büyük memnuniyet duyuyorum” dedi.

 

“HAK-İŞ Kurulduğu Günden Bu Yana Sorumlu Sendikacılık Anlayışı İçerisindedir”

 

Huzurlu ve demokratik bir toplumun oluşması için siyasi partiler kadar sivil toplum kuruluşlarının da öneminin büyük olduğunu vurgulayan Çiçek, “Günümüz demokrasisinde, demokrasinin bir ayağını en geniş teşkilatlanma yöntemi olarak siyasi partiler, öbür ayağını da sivil toplum kuruluşları oluşturuyor. Bu iki örgütlenme tarzı ne kadar sağlıklı, güvenli, kaliteli olursa demokrasinin değeri de o oranda olur. Onun için demokratik standartların yükseltilmesinde HAK-İŞ camiası kurulduğu günden bu tarafa sorumlu sendikacılık anlayışı içerisinde ve demokrasiyi de özümsemiş bir sivil toplum kuruluşu olarak çok önemli çabalar ve gayretler gösterdi” dedi.

 

Ayrıca Genel Kurula katılan Memur-Sen eski Genel Başkanı AK Parti Ankara Milletvekili adayı Ahmet Gündoğdu ve Öz İplik-İş Sendikası Eski Genel Başkanı Yusuf Engin Genel Kurula hitaben birer teşekkür ve selamlama konuşması yaptı.

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

16 Mayıs 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu