ÖZ ORMAN-İŞ SENDİKAMIZIN 3. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

15 Mayıs 2015 14:00, Haberler


ÖZ ORMAN-İŞ SENDİKAMIZIN 3. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Öz Orman-İş Sendikamızın 3. Olağan Genel Kurulu 14 Mayıs 2015 tarihinde Ankara Green Park Otel de yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Genel Kurulu sevk ve idare etmek üzere divan başkanlığına HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı. Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, Divan üyeliklerine Çelik-İş Sendikası Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Recep Akyel, Öz Orman-İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Ali Bilgin ve delegelerden 2 kişi seçildi.

Mahmut Arslan: “Öz Orman-İş Sendikamız Genç ama Güçlü ve Başarılı bir Sendika”

 

Açılış ve protokol konuşmalarıyla devam eden genel kurulda konuşma yapan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Öz Orman-İş Sendikasının, HAK-İŞ Konfederasyonunun en genç ama en başarılı ve güçlü sendikalarından biri olduğunu dile getirdi.

 

Arslan, Öz Orman-İş Sendikasının, HAK-İŞ’in açtığı yolda devam eden, ülkesindeki ve dünyadaki bütün sorunlar hakkında söylenecek sözü olan, toplumsal sorunlarla her zaman yakından ilgilenen bir sendika olarak gördüğünü ve bu durumun HAK-İŞ evrensel değerlerine paralel bir durum olması açısından sevindirici olduğunu söyledi.

“HAK-İŞ Her Zaman Sorunun Parçası Olmak Yerine Çözümün Odağı Olmuştur”

 

HAK-İŞ’in her zaman sorunun parçası olmak yerine, çözümün odağı olmayı kendine görev edindiğinin altını çizen Arslan, 7 Haziran seçimlerinin ardından oluşturulacak yeni parlamento aritmetiği ile sorunların çözüme kavuşturulması için taleplerin devam ettirileceğini belirtti.

 

Arslan, “Kamuya kadrolu işçi alımı konusunda taleplerimizi devam ettireceğiz. Geçici işçilerin yaşadıkları sorunların göz ardı edilmeden kadroya geçirilmeleri konusundaki tavrımızı sürdüreceğiz. Taşeronların kanayan yarasını durdurmak için taleplerimizi ısrarlı biçimde deva ettireceğiz. Çalışma hayatındaki birçok sorun için verdiğimiz mücadelemizi yılmadan usanmadan devam ettireceğiz” dedi.

Arslan, Bir yandan HAK-İŞ’i Türkiye’nin en büyük işçi konfederasyonu yapmak için verilen çabanın devam ettirildiğini, bir yandan da çalışma hayatı ve işçiler için verilen mücadelenin sürdürüldüğünü vurguladı.

 

“Hak-İş’i 1 Numara Yapacağız”

 

HAK-İŞ’in Türkiye’deki toplam sigortalı işçi sayısının yüzde onluk kısmını temsil etmesinin üzücü bir durum olduğunu vurgulayan Arslan, “Bu üzücü bir durum, biz HAK-İŞ’i tanımlarken ülkemizin bölgemizin ve küremizin bütün mazlumlarının bizden alacaklı olduğunu, onlara borcumuz olduğunu belirtmiş bir kurumuz. Biz gerekçeler üretmek için değil, çözümler üretmek için varız. Bu sorumlulukların bilincinde olarak HAK-İŞ’i ve sendikalarını iş kollarında bir numara yapmak için verdiğimiz mücadeleden asla sapmayacağız” dedi.

 

Settar Aslan: “Tarım ve Orman İşçileri Yıllarca Mağdur Edildi”

 

Açılış konuşmasını yapan Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, Tarım ve Orman işçiliğinin dünyadaki en önemli işler olduğuna değinerek başladığı konuşmasında, ülkemizde yıllar boyunca tarım ve orman işçilerinin mağdur edildiğini, ancak Öz Orman-İş Sendikasının kurulması ile sorunların yavaş yavaş sona erdirildiğini ifade etti.

Settar Aslan, sendikacılığı 'ücret pazarlığı' ile sınırlı görmediklerini anlatarak, başta Ferdi Kaza Sigortası olmak üzere, üye işçilere birçok sosyal ve kültürel hizmet sunduklarını söyledi. Siyasî ve ekonomik istikrar sayesinde, çalışan kesimin birçok sorunu çözülmesine rağmen başta işsizlik, iş kazaları, sendikasızlık, kayıtdışılık, taşeronlaşma, yüksek gelir vergileri, kamuda geçici işçilerin yılın yarısında çalıştırılması gibi önemli sorunların çözüm beklediğini belirten Settar Aslan, 7 Haziran'dan sonra kurulacak hükümetin, bu sorunların çözümü için hızlı adımlar atması gerektiğini bildirdi. Settar Aslan, Orman Genel Müdürlüğü'nde çalışan ve yılın yarısında istihdam edilen 9 bini aşkın işçinin kadroya alınmasını ve tüm yıl boyunca istihdam edilmesini istedi.

 

Genel Kurulda konuşan TBMM İdare Amiri, Çorum Milletvekili ve Hak-İş Onursal Başkanı Salim Uslu, geride kalan 13 yılda, AK Parti'nin kurduğu güçlü hükümetlerin, çalışma hayatındaki birçok sorunu çözdüğünü anlatarak, emeğin temsilcilerinden, hangi parti olursa olsun, istikrara ve tek başına iktidar olabilecek partiye oy vermelerini istedi.

Sendikaların en büyük görevinin sorunun parçası olmak yerine çözümün parçası olmak olduğunu vurgulayan Uslu, “Çok şükür ki HAK-İŞ ve bağlı sendikalar, bunu başarıyor” dedi.

 

Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez de, konuşmasında, Orman Teşkilatında işçisinden Genel Müdürüne kadar tüm çalışanların özveri ve uyum içinde çalıştığını söyledi.

 

BM Çölleşmeyle Mücadele Birimi STK'lar Sorumlusu Marcos Montairo da, Genel Kurulda bir konuşma yaparak, çölleşmeyle mücadele için dünya ölçeğinde yürütülen çalışmalar ve bu konuda sivil toplumla yapılan işbirliği konusunda bilgi verdi.

 

Genel Kurula Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Belarus, Cezayir, Eritre, Fas, İran, İtalya, Kosova, Rusya, Sudan ve Uganda'dan çok sayıda sendikacı da katıldı. Konuk sendikacılar, Genel Kurulda kısa birer konuşma yaptılar.


HABERE AİT GÖRSELLER :

15 Mayıs 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu