SGK BAŞKANI İLHAN, ARSLAN’I ZİYARET ETTİ

13 Mayıs 2015 14:00, Haberler


SGK BAŞKANI İLHAN, ARSLAN’I ZİYARET ETTİ

 

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ı makamında ziyaret etti.

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 13 Mayıs 2015 tarihinde Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, Başkan Yardımcıları Murat Yazıcı, Cevdet Ceylan ve beraberindeki heyeti Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız ile birlikte kabul etti.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, SGK’nın çalışanlar açısından çok önemli bir kurum olduğunu belirterek, Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında gerçekleştirilen ziyaretlerin önemine değindi. HAK-İŞ’in Sosyal Güvenlik reformunun yapılması sürecinde önemli katkılar verdiğini, önerilerde bulunduğunu anımsatan Arslan, “Gündeme getirdiğimiz önerilerin bugün seçim meydanlarında vaat olarak tartışılması bir yandan bizi memnun ederken, bir yandan da önerilerimizin bugüne kadar gerçekleştirilememesi nedeniyle üzüyor” dedi.

 

Arslan, emekli olduktan sonra çalışanlardan sosyal güvenlik destek primi adı altında bir kesinti yapıldığını, bu kesintinin maaşlara ise herhangi bir olumlu katkısının olmadığını belirterek, “Prim kesintisi yapılıyorsa, bu kesintinin maaşlara olumlu etki edecek şekilde bir sistemin kurulması gerekiyor. Ancak bu şekilde emekli olduktan sonra çalışanların kayıt dışı çalışmasının önüne geçilebilir” dedi.

 

Arslan, emeklilikte yaşa takılanların sağlık hizmetlerinden yararlanamamasının önemli bir sorun olduğunu belirterek, bu sorunun biran önce çözülmesini istedi.

 

Genel Başkanımız Arslan, Aile Yardımı Sigortası’nın HAK-İŞ’in uzun yıllardır dile getirdiği en önemli taleplerinden biri olduğunu hatırlatarak, çağdaş bir ülkede olması gereken standartlarda bir sistemin kurulması gerektiğini kaydetti.

 

Arslan, kayıt dışı istihdam konusunda önemli bir aşama kaydedildiğini, ancak hala OECD standartlarının çok üzerinde olduğunu belirterek, kayıt dışı istihdam oranının makul bir düzeye çekmek için çalışmak gerektiğini kaydetti.

 

Ziyaretin ardından Yadigar Gökalp İlhan ve Genel Başkanımız Mahmut Arslan karşılıklı hediyelerini takdim ettiler.

HABERE AİT GÖRSELLER :

13 Mayıs 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu