ARSLAN’DAN ÖĞRENCİLERE: “HAK-İŞ’İ BİR OKUL OLARAK GÖRÜN”

13 Mayıs 2015 14:00, Haberler


ARSLAN’DAN ÖĞRENCİLERE: “HAK-İŞ’İ BİR OKUL OLARAK GÖRÜN”

 

Genel Başkanımız Arslan, HAK-İŞ’in özellikle üniversiteler ile işbirliği konusunda yoğun çalışmalar gerçekleştirdiğini, yapılan faaliyetlerinde ve genel kurul kararlarında da bu konuyu öne çıkardığını söyledi. Arslan, HAK-İŞ’in kapılarının öğrenci ve akademisyenlere ardına kadar açık olduğunu belirterek, “Sizlerin yaptığı işleri önemsiyoruz. Büyük bir fedakârlık gösteriyorsunuz. HAK-İŞ’i bir okul olarak görmenizi istiyoruz” dedi.

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 13 Mayıs 2015 tarihinde Gazi Üniversitesi Çalışma Ekonomisi Araştırma Topluluğu (ÇEKAT) tarafından düzenlenen “Akademi Çalışma Ekonomisi Kongresi”ne katıldı.

Konfederasyonumuz ve bağlı bulunan sendikaların bünyesinde yılda 50 üniversite öğrencisinin staj imkânına kavuştuğunun altını çizen Arslan, stajın çalışma hayatına adaptasyon noktasında öneminin büyük olduğunu, HAK-İŞ bünyesinde staj yapan birçok öğrencinin de HAK-İŞ kadrosunda yerini aldığını vurguladı.

 

Yapılan kongrenin heyecan verici nitelikte olduğunun altını çizen Arslan, “Kongrenin önemi bizim için çok büyük. Öğrenci kardeşleriniz böyle bir proje ile bize geldiklerinde hiç düşünmeden destekleyici olmayı kabul ettik. Akademik eğitim özellikle önem verdiğimiz bir konu. Burada arkadaşlarımızın diğer üniversiteler ile işbirliği yapmaları ve kendilerini aşan çalışmalar sergilemeleri takdir edilmesi gereken bir durum. Umuyorum ki kongrede tartışılan konular ileride bizim için doküman niteliğinde olacaktır” dedi.

Kongrede işlenecek konuların özellikle endüstriyel ilişkiler ve çalışma hayatı konuları üzerinde yoğunlaşmasının önemine değinen Arslan, HAK-İŞ’in çalışma hayatı konusunda öncü çalışmalar içerisinde olduğunu, endüstriyel ilişkiler yönünden de çatışma anlayışı yerine uzlaşma anlayışı kültürünü ülkemize benimsetmek için detaylı çalışmalar gerçekleştirdiğini söyledi.

 

HAK-İŞ’in bu konulara paralel olarak uzun zamandır ülkemizdeki sendikal anlayışı değiştirme çabası içerisinde olduğunu hatırlatan Arslan, HAK-İŞ’in işletmelerde rakiplik anlayışı yerine, ortaklık kültürünü, çatışma anlayışı yerine uzlaşıyı, sosyal diyalog modelini oluşturmaya çalıştığını ancak bir kısım çevreler tarafından da bu çalışmaların zedelenmeye çalışıldığını ifade etti.

Arslan, “Biz HAK-İŞ olarak, yeni sendikal kültürü oluşturma çabamızdan ödün vermeyeceğiz. Yeni sendikal kültürü, net, şeffaf, dünyayı analiz eden, ayakları yere basan, birlikte çalışma duygusunu yerleştiren bir anlayış içerisinde gerçekleştireceğiz” dedi.

 

HAK-İŞ’in kapılarının öğrenci ve öğretim görevlilerine ardına kadar açık olduğunun altını çizen Arslan, “Sizlerin yaptığı işleri önemsiyoruz. Büyük bir fedakârlık gösteriyorsunuz. HAK-İŞ’i bir okul olarak görmenizi istiyoruz. Bizim için bütün önerilerinizin ve isteklerinizin önemli bir yeri var. Kongrenin başarılı bir şekilde sürdürüleceğine olan inancımla birlikte hepinizi tekrar tebrik ederim” dedi.

 

Konuşmaların ardından Gazi Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Aydın Başbuğ Genel Başkanımıza plaket takdim etti.

HABERE AİT GÖRSELLER :

13 Mayıs 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu