KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE 4. ULUSAL EYLEM PLANI TANITIM TOPLANTISI’NA KATILDIK

02 Temmuz 2021 15:47, Komite Etkinlikleri


KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE 4. ULUSAL EYLEM PLANI TANITIM TOPLANTISI’NA KATILDIK


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenlenen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, kıymetli eşi Emine Erdoğan, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleştirilen programa Konfederasyonumuzu temsilen HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanımız Fatma Zengin katıldı.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı Tanıtım Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kadına yönelik şiddetle mücadele, ancak toplumun tamamının iştirakiyle ve samimi katkısıyla başarıya ulaşabilir. Bugüne kadar kadınlarımızın, şiddet konusu başta olmak üzere her alandaki hak arama mücadelelerinde yanlarında olduk, bundan sonra da inşallah yanlarında olacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kadına yönelik şiddetin tamamen ortadan kalkmasının, tüm kesimlerin inancı ve çabası ile mümkün olduğunu belirterek, “Şiddetin her türü ile mücadelemiz sürerken, kadına yönelik şiddet kavramının altını özellikle çizmemizin sebebi, bu sorunun adını koymak gerektiğine olan inancımızdır. Kadına yönelik şiddet, pek çok faktörden etkilenen ve genel şiddetten farklı dinamiklere sahip olan bir olgudur. Bu sebeple, evvela kadına yönelik şiddetin ortaya çıkmasına neden olan faktörlerin ayrıntılı bir şekilde incelenmesi ve bertaraf edilmesi gerekiyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Eylem planının 5 hedefini şu şekilde açıkladı: “Kadına yönelik şiddetle mücadele 4'üncü Ulusal Eylem planının ilk hedefini şiddetle mücadele eylem planının gözden geçirilmesi olarak belirledik. İkinci hedef olarak, tüm plan ve programlara yerleştirerek 5 strateji belirledik. Her düzeyde kamu personeline eğitim verilmesi, işbirliği protokoller, işbirliğinin geliştirilmesi, komite ve komisyonlarının hedeflerinin artırılması gibi eylemler yer alıyor. Üçüncü hedef, koruyucu hizmetlerin etkili sağlanmasıdır. Dördüncü hedef, toplumsal farkındalığın arttırılması olarak belirlenmiştir. Beşinci aşamada ise verilerin toplanması ve istatistiklerin yorumlanması olarak belirledik. Her bir risk faktörünü önceden belirlemek şiddeti engellemede önem arz ediyor. Elde edilen bilginin, bu veri analizlerinin STK'lar ve üniversitelerle yakın işbirliği geliştirilecektir.”

HABERE AİT GÖRSELLER :

02 Temmuz 2021 15:47, Komite Etkinlikleri


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu