HAK-İŞ DOĞU TÜRKİSTAN HALKININ YANINDA

02 Nisan 2021 15:53, Komite Etkinlikleri


HAK-İŞ DOĞU TÜRKİSTAN HALKININ YANINDA


Dünyanın pek çok bölgesinde yaşanan baskı, zulüm ve tehditlere karşı her zaman mazlumun ve mağdurun yanında yer alan HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, Çin hükümeti tarafından sözde Gönüllü Eğitim Kampı adı altındaki toplama kamplarını protesto etmek ve Doğu Türkistan’a destek olmak için İstanbul’da ve 81 ilin tamamında eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ‘1 Nisan şakası değil, soykırım!’ eylemine katıldık. 

Etkinlik kapsamında İstanbul Bayezit Meydanında bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamada, Doğu Türkistan’daki toplama kamplarının kayıtsız şartsız bir an evvel kapatılması gerektiği, bölgede uygulanan hak ihlallerine son verilmesi çağrısında bulunuldu. 

Birleşmiş Milletlere Çin’in insan haklarını ayaklar altına alan toplama kampları vahşetini durduracak adımlar atması gerektiği çağrısında bulunuldu. 

“Adalet ve Barışın Kazanmasını İstiyoruz”

HAK-İŞ Türk Dünyası Komitemizi temsilen programa katılım sağlayan Dış İlişkiler Uzman Yardımcımız Mustafa Sema Sürücü, “HAK-İŞ Konfederasyonu olarak dünyanın neresinde olursa olsun tüm mağdur ve mazlumların yanında olmayı insani ve vicdani bir görev olarak görmekteyiz. HAK-İŞ, mağdur ve mazlumların yanında olma sorumluluğunu yerine getirmeye her zaman devam edecektir. Dünyanın dört bir yanında mazlumların uğradığı zulmün son bulmasını adalet ve barışın kazanmasını istiyoruz” dedi.

81 ilin tamamında gerçekleştirilen protesto eylemlerine, HAK-İŞ Konfederasyonu, Doğu Türkistan Araştırmaları Vakfı, Türkiye Aile Meclisi, Türkiye Sivil Toplum Kuruluşları Birliği, Adalet Platformu, Deniz Feneri, ASKON başta olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşu destek verdi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

02 Nisan 2021 15:53, Komite Etkinlikleri


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu