SENDİKALI KADIN TAKIM KAPTANLARI PROJESİ İSTANBUL EĞİTİMİNE BÜYÜK İLGİ

07 Eylül 2020 11:15, Komite Etkinlikleri


SENDİKALI KADIN TAKIM KAPTANLARI PROJESİ İSTANBUL EĞİTİMİNE BÜYÜK İLGİ


HAK-İŞ Kadın Komitesi tarafından 7 Eylül 2020 tarihinde “Yeterlilik Odaklı Sendikalı Kadın Takım Kaptanları Yetiştirilmesi Projesi İlk Düzey Eğitim Programı”nın üçüncüsü İstanbul’da düzenlendi. 

Programa, HAK-İŞ Genel Sekreter Yardımcısı Eda Güner, HAK-İŞ İstanbul İl Başkanı Mustafa Şişman, Öz Finans-İş Sendikası İstanbul Avrupa Yakası Şube Başkanı Dr. Mümin Evren, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin, HAK-İŞ Proje Uzmanları Recep Bişkin, Fadime Can, Mert Demir, Mustafa Sema Sürücü, Ahmet Halfaya, Mehmet İhsan Bakar ve HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızın kadın komitesi başkanları, üyeleri ve şube başkanları katıldı.

“HAK-İŞ Her Konuda Çığır Açmaya Devam Ediyor”

Farklı illerde, farklı vesilelerle, eğitim ve proje faaliyetlerinde kadın üyelerle bir arada bulunmanın çok anlamlı olduğunu ifade eden HAK-İŞ Genel Sekreter Yardımcısı Eda Güner, “Projemizin isminde de belirttiğimiz gibi sizler sendikalı takım kaptanı adaylarımız olarak buradasınız. HAK-İŞ Konfederasyonunun projeli çalışma kültürünü en iyi yansıtan örneği bugün burada ve canlı olarak yaşıyoruz. Biz HAK-İŞ Konfederasyonu olarak; kadın çalışmaları başta olmak üzere çalışma hayatını ilgilendiren hemen her konuda bir çığır açtık diyebiliriz. Her projemiz, her faaliyetimiz yeni bir hedefi, yeni bir kavramı ve yeni bir iddiayı beraberinde getiriyor” diye konuştu.

“Zor Koşullar Altında Eğitim Faaliyetlerimizi Sürdürüyoruz”

Güner, HAK-İŞ Konfederasyonu çatısı altındaki herkesin, HAK-İŞ’li kadınlar olarak temsil faaliyetinin getirdiği sorumluluğunun farkında olması gerektiğini hatırlatarak, “Genel Başkanımız ve Yönetim Kurulumuzun kadın çalışmalarına verdiği katkı ve destek artan bir ivme ile devam ediyor. Hem dünyanın hem de ülkemizin içinden geçtiği bu zor koşullar altında proje ve eğitim faaliyetlerini hayata geçirmek, sahada sizlerle bir araya gelmek HAK-İŞ’imizin bize verdiği desteğin en önemli göstergesidir” dedi. 

Güner, HAK-İŞ Konfederasyonunun, sendikal hayata ilişkin oluşturduğu tüm politikaları kurduğu komitelerle sahaya da yansıttığını belirterek, kadın odaklı faaliyetlerin Kadın Komitesi vasıtasıyla üyelerin katılımlarıyla sahada uyguladığını ve her yeni faaliyette özgün bir model oluşturduklarını sözlerine ekledi.

“Sendikalı Kadın Takım Kaptanları”

HAK-İŞ Konfederasyonunun kadın çalışmalarına yeni bir soluk getirerek, birçok yeni kavram ortaya çıkardığını belirten Güner, “Kadınların sendikal hayatta daha çok yer alması için önce Sendikalı Kadın kavramını kullandık, sonra Sendikacı Kadın dedik, geçtiğimiz yıl Sendikacı Kadın Liderler dedik, bu sene yeni bir kavram ortaya atarak Sendikalı Kadın Takım Kaptanları diyoruz. Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın liderliğinde yaptığımız tüm çalışmalarla; sendikal hayata özgün bir HAK-İŞ değeri katıyor, HAK-İŞ duruşunu ve tavrını en net şekilde ortaya koyuyoruz” diye konuştu.

“Hizmet ve Bilgi Sendikacılığı”

HAK-İŞ Konfederasyonunun “hizmet ve bilgi sendikacılığı” anlayışı ile yoluna devam ederken, HAK-İŞ için omuz omuza ve birlikte mücadeleye devam edeceklerine dile getiren Güner, “Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın hafızalara kazınan bir sözünü sizlerle paylaşmak istiyorum; “HAK-İŞ, çalışan kadınlarımız için bir adrestir, geleceğinizin ve hayallerinizin evidir. HAK-İŞ evinizdir. HAK-İŞ sizindir. Siz HAK-İŞ’siniz” diye konuştu.

“HAK-İŞ Olarak Yeni Projelere İmza Atıyoruz”

HAK-İŞ Konfederasyonunun ifadeleri, ortaya koyduğu politikalarla bugün çok ileri bir noktada olduğunu belirten HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin konuşmasında “Kadınların sendikal hayata daha aktif katılım sağlaması bizim için çok önemli. Bu konuda da yeni bir üslup ve vizyon geliştirdik, sendikacı kadın liderler dedik. Bunun yolunun da eğitimden geçtiğini biliyoruz. Yıllardır yaptığımız eğitim ve projelere bir yenisini daha ekleyerek Sendikalı Kadın Takım Kaptanları yetiştirilmesi projesini hayata geçirdik” diye konuştu.

Projelerle birlikte, hedef kitleye, çalışma hayatında karşılaşılan sorunların tespiti, çözüm sürecinde hangi mekanizmaların işletileceği, sürecin ne şekilde takip edilmesinin faydalı olacağı gibi temel yetkinlik ve yeterlilik kazandırmayı amaçlandıklarını belirten Zengin, “HAK-İŞ olarak inanıyoruz ki, Yeterlilik Odaklı Sendikalı Kadın Takım Kaptanları Yetiştirilmesi Projesiyle birlikte “Takım Kaptanlarımızla” yarınlara daha da güçlü adımlarla yürüyeceğiz” dedi.

“Ülkemiz Çok Zor Bir Dönemden Geçiyor”

HAK-İŞ İstanbul İl Başkanı Mustafa Şişman, ülkemizin Koronavirüs salgını yüzünden çok zor bir dönemden geçtiğini ifade ederek her vatandaşı bu konuda duyarlı olmaya çağırdı. Şişman, “Ülkemizde kadına ve kadın emeğine önem veren hiçbir HAK-İŞ Konfederasyonumuz dışında hiçbir konfederasyon yok. Bunu altını çizerek bir kez daha yinelemek istiyorum. Bu vesile ile bu programı düzenleyen tüm arkadaşlarımıza buradan bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Burada verilen emekten istifade edelim. Eğitimlerin tüm üyelerimize yeni ufaklar açmasını temenni ediyor, tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.

Eğitim programının ilk gününde Kişisel Gelişim ve İletişim Uzmanı Ceren Cebeci tarafından Duygusal Zekası Yüksek Liderlik, Stres ile Baş Etme ve Kriz Yönetimi, Karabük Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Neşe Yıldız tarafından Sendikal Hayatta Sivil ve Sosyal Kadının Güçlendirilmesi, Ankara Hacı Bayram Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Merve Özaydın tarafından HAK-İŞ Yaklaşımıyla Temel Sendikacılık ve Örgütlenme Stratejileri, HAK-İŞ MEYEB İktisadi İşletme Müdürü Rıdvan Günay tarafından Belgeli İşgücünün ve Yeterliliklerinin Rolü ve Önemi konularında katılımcılara eğitimler verildi.


07 Eylül 2020 11:15, Komite Etkinlikleri


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu