“FİLİSTİNLİ ÇALIŞANLARIN DİRENÇLİLİĞİNİ DESTEKLEMEK İÇİN ULUSLARARASI SENDİKALARIN ROLÜ” SEMİNERİNE KATILDIK

08 Temmuz 2020 17:19, Uzmanlar


“FİLİSTİNLİ ÇALIŞANLARIN DİRENÇLİLİĞİNİ DESTEKLEMEK İÇİN ULUSLARARASI SENDİKALARIN ROLÜ” SEMİNERİNE KATILDIK

Dış İlişkiler Koordinatörümüz Merita J. Yıldız, 8 Temmuz 2020 tarihinde Gazze İşçi Sendikaları Federasyonu tarafından düzenlenen “Filistinli Çalışanların Dirençliliğini Desteklemek İçin Uluslararası Sendikaların Rolü” adlı seminere telekonferans yöntemiyle katıldı.

“BİZLERE BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR”

Yıldız, “HAK-İŞ Konfederasyonu olarak hem ulusal hem de uluslararası arenada Filistin duyarlılığının artırılması ve sendikal hareketin bu konuda bilgilendirilmesinde bizlere büyük görevler düşüyor. Üyesi bulunduğumuz ITUC ve ETUC toplantılarında Filistin davasını hep gündemde tutarak tüm sendikalara çağrılarda bulunduk. HAK-İŞ Konfederasyonu bünyesinde kurmuş olduğumuz Kudüs Komitesi ile Filistin konusunda duyarlılığın artırılması için farklı şehirlerde olmak üzere üç büyük toplantı gerçekleştirdik” dedi.

Yıldız, tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını karşısında HAK-İŞ Konfederasyonu’nun en erken önlem alan kurumların başında geldiğini belirterek, “Siyonist İsrail’in Covid-19 salgınından etkilenen Filistin halkına yönelik yürüttüğü ayrımcı muamele karşısında Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri H. E. Antonio Guterres’e itiraz mektubu göndererek bu konudaki görüşlerimizi kendilerine ilettik” diye konuştu.

“SHARAN BURROW’A TALEPLERİMİZİ İLETTİK”

Siyonist İsrail’in Filistin topraklarını işgal etmeye devam ettiğini belirten Yıldız, “ABD Başkanı Donald Trump'ın dünya kamuoyunun tüm tepki ve hukuka aykırılığı uyarılarına rağmen işgal altındaki Golan Tepeleri'ni "İsrail toprağı" olarak gördüklerini açıklamasının ardından ITUC Genel Sekreteri Sharan Burrow’a İsrail’in Batı Şeria ve Golan Tepeleri’ni ilhak planını engellemesi için uluslararası sendikalara çağrıda bulunması için talepte bulunduk. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, üç buçuk yıl boyunca yürüttüğümüz Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği Başkanlığımızın öncülüğünde,  üç büyük uluslararası konferansa da ev sahipliği yaptık” şeklinde konuştu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

08 Temmuz 2020 17:19, Uzmanlar


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu