ANKARA SİVİL TOPLUM PLATFORMU’NDAN TANRIVERDİ’YE ZİYARET

25 Şubat 2020 18:57, Komite Etkinlikleri


ANKARA SİVİL TOPLUM PLATFORMU’NDAN TANRIVERDİ’YE ZİYARET


Ankara Sivil Toplum Platformu üyeleri 25 Şubat 2020 tarihinde HAK-İŞ’i ziyaret ederek, HAK-İŞ Filistin ve Kudüs’e Destek Sendikal Dayanışma Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi ve komite üyeleriyle bir araya geldi.

Ziyarete HAK-İŞ Kudüs Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Ankara Sivil Toplum Platformu (ASTP) Başkanı Mustafa Kır, ASTP Kudüs Komisyonu Başkanı Mehmet Fatih Serenli ve platform üyeleri katıldı.

“Tüm STK’ları Bir Araya Getireceğiz”

Tanrıverdi, Kudüs ve Filistin konusunda kurulmuş olan vakıf, birlik, dernek ve tüm STK’ların bir araya getirilmesi gerektiğini vurgulayarak, “STK’ların hedef birliğine ulaşabilmesi için ortak istişare toplantılarının yapılması, ortak hedef birliğine varılabilmesi için bir organizasyon planlaması yapılması gerekiyor. HAK-İŞ Kudüs Komitesi olarak bu konudaki çalışmalarımız sürüyor” dedi.

“Planlama Yapmamız Gerekiyor”

ABD tarafından ortaya atılan sözde barış planının hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini, Filistin halkının yalnız olmadığını belirten Tanrıverdi, Başkenti Kudüs olan özgür Filistin devleti kurulana kadar faaliyetlerin devam edeceğini söyledi. 

Tanrıverdi, “Kudüs konusunda bilinçlenmenin ve bilinçlendirme çalışmaları büyük önem taşıyor. Bu konuda yürütülen çalışmaların sonuç verebilmesi için planlı bir şekilde çalışmamız gerekiyor” diye konuştu.

Ankara Sivil Toplum Platformu üyeleri, Türkiye genelinde Miraç gecesinin denk geldiği haftanın Miraç ve Kudüs Haftası olarak kutlanması yönünde girişimlerde bulunduklarını belirterek, Filistin konusunda faaliyet gösteren STK’lar arasında bir koordinasyona ihtiyaç duyulduğunu ifade ettiler. Yürütülen faaliyetler konusunda Tanrıverdi’ye bilgi veren platform üyeleri, HAK-İŞ Konfederasyonu’nu bu konudaki hassasiyetlerinden dolayı takdirle izlediklerini söylediler.

Ziyaret sonunda HAK-İŞ Kudüs Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Ankara Sivil Toplum Platformu Başkanı Mustafa Kır’a HAK-İŞ Kudüs Komitesi tarafından hazırlanan Kudüs ve Mescidi Aksa alanını gösteren tabloyu hediye etti.

HABERE AİT GÖRSELLER :

25 Şubat 2020 18:57, Komite Etkinlikleri


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu