HAK-İŞ KADIN KOMİTESİ OLARAK KKTC’DE KADINA KARŞI ŞİDDETİ ÖNLEME KONFERANSINA KATILDIK

20 Kasım 2018 17:15, Komite Etkinlikleri


HAK-İŞ KADIN KOMİTESİ OLARAK KKTC’DE KADINA KARŞI ŞİDDETİ ÖNLEME KONFERANSINA KATILDIK


HAK-İŞ Kadın Komitesi olarak 20 Kasım 2018 tarihinde konfederasyonumuza bağlı KKTC Kamu-Sen tarafından düzenlenen ‘Kadına Karşı Şiddeti Önleme Konferansı’na katıldık.

Konferansa KKTC Kamu-Sen Genel Başkanı Metin Atan, KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin ve çok sayıda kadın üyemiz katıldı.

HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin, “Şiddete neden olarak sorunları tespit ederek bu şiddetin önüne geçmeye çalışmak en önemli görevimizdir. Kadınların şiddete karşı korunması, şiddeti uygulayanların en ağır şekilde cezalandırılması için HAK-İŞ Konfederasyonu olarak sürekli mücadele içindeyiz. HAK-İŞ’li kadınlar olarak insanların ayrımcılığa maruz kalmadığı bir dünya istiyoruz” şeklinde konuştu.

KKTC Kamu-Sen Genel Başkanı Metin Atan, KKTC’de yaşanan acı gerçeklere parmak basmak ve bunları önleyebilmek adına bu konferansları düzenlediklerini belirterek, “Ülkemizdeki şiddete yol açan unsurların neler olduğunu biliyoruz ve bunların ortadan kaldırılması için meclise bir yasa tasarısı sunduk. Yeni tasarılar da sunacağız. KKTC Kamu-Sen olarak farkındalık yaratmak için gerekli çalışmaları yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, “Toplumsal Cinsiyet Eşitlik dairemizi hayata geçireceğiz. Bunu hayata geçirirken dairenin tek başına çalışabilmesi elbette mümkün değil. Bütün kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde olmamız gerekiyor. Ülkemizde çok farklı vakalar yaşıyoruz. Oluşabilecek bir vakayı oluşmadan önce bilmemiz ve önüne geçmemiz gerekiyor. Bu tür olaylar etrafınızda yaşanıyorsa bize mutlaka ulaşın. Alo183 hattı yıllardır yürürlükte fakat toplum bunun tam olarak farkında değil” şeklinde konuştu.

Şiddeti önlemenin en önemli yolunun eğitim olduğunu ve herkesin görevi olduğunu belirten Çeler, “KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak önce bizim, sonra da bütün vatandaşların bu konuda duyarlı olması gerekir. En kısa zamanda yapılacak olan eğitim çalışmalarıyla bu tür eğilimleri ortadan kaldıracağız” ifadelerini kullandı.

KKTC Kamu-Sen Kadın ve Çocuk Hakları Komitesi Başkanı Ayşe Özdemirağ, “Mobbinge, aile içi şiddete, çocuk istismarına, şiddetin her türlüsüne Kamu-Sen olarak karşı olduğumuzu ve bununla mücadele edebilmek için elimizden gelen her türlü çabayı gösteriyoruz” dedi.

Kadına Karşı Şiddeti Önleme Konferansı gibi sosyal sorumluluk seminerleri ve konferanslarla toplumu aydınlatmanın çok önemli olduğunu vurgulayan Özdemirağ, “Umarım bu yaptığımız çalışmalar toplum nezdinde de meyvelerini verir. Bu konferansı yapmamızda katkısı olan herkese çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

20 Kasım 2018 17:15, Komite Etkinlikleri


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu