ARSLAN: “BÜTÜN EĞİTİMCİLERİMİZİN ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLUYORUZ”

23 Kasım 2020 10:30, Basın


ARSLAN: “BÜTÜN EĞİTİMCİLERİMİZİN ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLUYORUZ”


HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Saygıdeğer ve kutsal bir mesleği ifa eden bütün eğitimcilerimizin Öğretmenler Gününü en içten dileklerimizle kutluyoruz” dedi.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Saygıdeğer ve kutsal bir mesleği ifa eden bütün eğitimcilerimizin Öğretmenler Gününü en içten dileklerimizle kutluyoruz. 

Öğretmenlerimiz, tarihten bu yana dünyadaki bütün gelişmiş ve gelişmekte olan milletlerin dününde, bugününde ve yarınında önemli bir yere sahip olmuşlardır.

Toplumumuzun her alanda ilerleyebilmesinin, yeni ufuklara yelken açabilmesini, nitelikli, yetkin, özgüveni yüksek ve yeni nesillere örnek olacak bireylerin yetişmesinin yine nitelikli bir eğitimle mümkün olacağına inanıyoruz.

Sanayi, teknoloji, bilim, edebiyat, çalışma hayatı gibi birçok alanda en iyi düzeylere gelmenin ve refah seviyemizi üst noktalara taşımanın yolu iyi bir eğitimden geçmektedir.

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, eğitimin hayatın her aşamasındaki önemine inanıyor, sürdürülebilir, atak ve etkin sendikacılığın gereği ve önemli bir ihtiyacı olarak eğitimlerde yeterliliğin önemini daima vurguluyoruz. HAK-İŞ olarak, ülkemizin uzun vadeli ekonomik kalkınma potansiyelini belirleyen en önemli zenginliğinin iyi eğitilmiş insan kaynağı olduğuna inanıyoruz. Bu kapsamda Konfederasyonumuz bünyesindeki çalışanlarımızı ve Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızdaki çalışanlarımızı düzenlediğimiz eğitimlerle bilinçlendiriyoruz. Her yeni eğitimde özgün bir model ortaya koyuyor, üyelerimizin yetkinlik ve yeterliliklerini geliştiriyoruz.

Uluslararası alanda ikili işbirliğimizin bulunduğu Konfederasyon ve sendikalarla ortak eğitim programları düzenliyor, bu sayede uluslararası alanda hem Türkiye’nin hem de HAK-İŞ’in tanıtımını en doğru ve en iyi şekilde yapıyoruz.

Çalışma hayatına yönelik kadın ve erkek üyelerimizin kapasitelerini ve sendikal becerilerini arttırmak amacıyla yeterlilik odaklı eğitim programları düzenleyerek üyelerimizin bilgi düzeylerinin, farkındalıklarının ve işyerlerindeki verimliliklerinin arttırılmasına öncülük ediyoruz.

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, mesleki eğitim ve hayat boyu eğitim konusunu, ülkemizin geleceği için önemli buluyor, bu konuda daha kapsamlı reformların hayata geçirilmesini bekliyoruz.

Ülkemizin müreffeh ve aydınlık yarınlara giden kararlı yolculuğunda bayrağı daha yükseklere taşıyacak olan gençlerimizin, öğretmenlerimizin ellerinde şekilleneceğine inanıyoruz. 

Öğrencilerimizin en büyük yol göstericisi olan öğretmenlerimizin, yalnızca eğitimle sınırlı değil aynı zamanda öğrencilerimizin hayata bakışını da en güzel şekilde şekillendireceğini biliyoruz. Öğretmenlerimiz, gelecek nesillerin bilinçli, nitelikli ve yetkin şekilde yetişmesi yolunda kutsal ve zorlu bir görevin sorumluluğuyla görevlerini ifa etmektedirler. 

Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını nedeniyle sağlık ve ekonominin yanı sıra eğitim konusunda da oldukça zorlu bir dönemden geçiyoruz. Salgının yayılmasını önlemek amacıyla yüz yüze eğitime ara verilmesi hem öğretmenlerimizin hem de öğrencilerimizin motivasyonu açısından birtakım zorlukları da beraberinde getirmiştir. 

Koronavirüs salgınına karşı tedbirlere uyulduğu takdirde normal hayata geçişin daha hızlı ve daha kolay olacağına inanıyoruz.

Salgının sona ermesiyle öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi yeniden okul sıralarında heyecan ve mutlulukla görmek en büyük temennimizdir.

Gelecek nesillerimizi güvenle emanet ettiğimiz, bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü en içten dileklerimizle kutluyor, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize başarılı bir eğitim hayatı diliyoruz.”

HABERE AİT GÖRSELLER :

23 Kasım 2020 10:30, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu