İTİRAZLARIMIZIN DİKKATE ALINMASINDAN MUTLULUK DUYDUK

12 Kasım 2020 11:54, Basın


İTİRAZLARIMIZIN DİKKATE ALINMASINDAN MUTLULUK DUYDUK


HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nden, esnek ve belirli süreli iş sözleşmesi ile çalışmaya ilişkin maddelerin çıkarılmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Arslan, “İtirazlarımızın dikkate alınmasından mutluluk duyduk. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal diyaloga verdiği önem için,  Ak Parti ve MHP'ye çalışanların taleplerini dikkate alarak maddeleri geri çektikleri için teşekkür ediyoruz" dedi. 


HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:


“İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nde yer alan ve çalışanların hak kaybına neden olacak düzenlemeleri içeren maddelere başından itibaren itirazımızı dile getirdik, mücadelemiz sonuç verdi. Kanun Teklifi'nden, esnek ve belirli süreli iş sözleşmesi ile çalışmaya ilişkin maddelerin çıkarılmasından memnuniyet duyduk. 

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, TBMM gündemine geldikten sonra Plan Bütçe Komisyonuna katılarak görüşlerimizi dile getirdik, teklifin özellikle esnek ve belirli süreli iş sözleşmesi ile çalışmaya ilişkin maddelerine itirazlarımızı hazırladığımız raporlarla Plan Bütçe Komisyonu Başkan ve üyeleri ile partilerin grup başkanvekillerine ilettik. Üyesi olduğumuz ITUC ve ETUC’a gelişmelere ilişkin bilgilendirmelerde bulunduk. Her platformda yürüttüğümüz etkin mücadele ile itirazlarımızı dile getirdik. 

HAK-İŞ olarak, yaptığımız girişimler ve yürüttüğümüz mücadele sonucunda ilgili maddelerin tekliften çıkarılmasından mutluluk duyduk. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal diyaloga verdiği önem için,  Ak Parti ve MHP'ye çalışanların taleplerini dikkate alarak maddeleri geri çektikleri için teşekkür ediyoruz. Bu sürece katkı sağlayan CHP ve diğer partilere de teşekkür ediyoruz. Ayrıca üyesi olduğumuz ITUC ve ETUC'a da bize gösterdikleri dayanışma için teşekkürlerimizi iletiyoruz. Diğer Konfederasyonlar Türk-İş ve Disk ile birlikte ortak kararlılığımızın önemi ortaya çıkmıştır. 

Söz konusu teklifin TBMM gündemine geldiği ilk andan itibaren sosyal diyalog mekanizmalarının işletilmemesinin en temel problem olduğunu dile getirmiştik. Yaşadığımız sorunu yine sosyal diyalog mekanizmasını işleterek çözdük. Bundan sonra da çalışma hayatına ilişkin yapılacak düzenlemelerin sosyal diyalog mekanizması işletilerek hayata geçirilmesi en temel beklentimizdir. 

Çalışanların hak kayıplarına neden olacağını düşündüğümüz söz konusu maddelerin geri çekilmesi konusunda bizlere destek veren, emek veren bütün kesimlere teşekkür ediyoruz.”


HABERE AİT GÖRSELLER :

12 Kasım 2020 11:54, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu