HAK-İŞ’İN SWTUF’UN KAPATILMASINA İLİŞKİN İTİRAZINA ILO’DAN DESTEK CEVABI

28 Ağustos 2020 14:49, Basın



HAK-İŞ’İN SWTUF’UN KAPATILMASINA İLİŞKİN İTİRAZINA 


ILO’DAN DESTEK CEVABI


Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın, Sudan Konfederasyonu SWTUF’un darbe yönetimi tarafından kapatılmasını protesto etmek amacıyla ILO’ya gönderdiği mektuba destek yanıtı geldi. ILO Genel Direktörü adına Sendika Özgürlüğü Bölüm Başkanı Sn. Karen Curtis tarafından gönderilen mektupta, konunun ILO tarafından değerlendirilmeye alındığı ifade edildi. 


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Sudan Darbe Yönetimi tarafından, Aralık 2019 tarihinde, Sudan’da sendika ve meslek odalarının kapatılması ve tüm sendikalara ait malvarlığına el koyulması ile ilgili yaptığı müdahale ve sendikacıların gözaltına alınarak ofislerin mühürlenmesine karşı ILO Direktörü Guy Ryder’a bir mektup yazmış ve Sudan Sendikal hareketinin bağımsızlığına saygı duyulması, tarafsız ve demokratik bir seçimle başa gelen Sendika Yönetiminin özgürce hareket edebilmesinin sağlanması hususunda girişimlerde bulunmasına ilişkin talebini iletmişti. 


Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın mektubuna ILO Genel Direktörü adına Sendika Özgürlüğü Bölüm Başkanı Karen Curtis cevap verdi. Curtis, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

“Sayın Mahmut Arslan, HAK-İŞ Genel Başkanı, Ankara, Türkiye 

Sudan İşçi Sendikaları Federasyonu’nun (SWTUF) feshedilmesine ilişkin mesajınızı almış olduğumu bildirmek isterim. İzninizle, Örgütlenme Özgürlüğü Komitesi’ne sunulan ve önlerinde beklemekte olan konunun ILO tarafından değerlendirmeye alındığı hakkında sizi temin etmek isterim. Saygılarımla.”


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, SWTUF’un kapatılmasına itiraz olarak, BM, ILO, AB gibi birçok uluslararası kuruluşa yazı göndererek, Sudan’da Darbe Yönetiminin SWTUF’u tekrar açarak sendikal hak ve özgürlükleri garanti etmesi için girişimde bulunmasını talep etmişti.  

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

28 Ağustos 2020 14:49, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu