HAK-İŞ İSTİKRARLI BÜYÜMESİNİ SÜRDÜRÜYOR

30 Temmuz 2020 12:19, Basın


HAK-İŞ İSTİKRARLI BÜYÜMESİNİ SÜRDÜRÜYOR


HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, 2020 yılı ikinci dönemi sendikal istatistiklere ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede, HAK-İŞ Konfederasyonu’nun işçilerin takdirini kazanmaya devam ederek istikrarlı bir şekilde büyümesini sürdürdüğünü söyledi.

 Arslan, “HAK-İŞ’e inanan, güvenen ve bu yolda bizimle beraber yürüyen bütün emekçi kardeşlerimize gönülden teşekkür ediyoruz. Elde ettiğimiz bu başarıyı yeni hedeflerimize ulaşmak için bir başlangıç noktası olarak görüyor, bütün çalışanları sendikalarımızda örgütlenmeye davet ediyoruz” dedi. 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, 2020 yılı ikinci dönemi sendikal istatistiklere ilişkin olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Ulusal ve uluslararası sendikal hareketin önemli bir aktörü olan HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, yürüdüğümüz kutlu yolda bize inanan ve güvenen bütün emekçi kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Bu başarılara ulaşmamızda emeği geçen, HAK-İŞ’in onurlu ve ilkeli mücadelesini omuzlayan tüm HAK-İŞ teşkilatına, HAK-İŞ mensuplarına gönülden teşekkür ediyoruz.

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, elde ettiğimiz bu başarıyı yeni hedeflerimize ulaşmak için bir başlangıç noktası olarak görüyor, bütün çalışanları sendikalarımızda örgütlenmeye davet ediyoruz. Çünkü açıklanan istatistikler, toplam 14 milyon 251 bin 655 işçinin sadece yüzde 13,66’sına denk gelen 1 milyon 946 bin 165 bininin sendikalara üye olduğunu göstermekte ve bize yeni sorumluluklar yüklemektedir. Bu nedenle HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, sendikasız bütün çalışanları sendikalarımızda örgütlenmeye davet ediyoruz.

HAK-İŞ Büyümesini Sürdürüyor

HAK-İŞ Konfederasyonu, işçilerin güvenini kazanmaya devam ediyor ve istikrarlı büyümesini sürdürüyor. HAK-İŞ Konfederasyonu, 2020 yılı Ocak ayında 666 bin 303 olan üye sayısını 21 bin 487 artırarak yeni dönemde 687 bin 790’a yükseltti.

HAK-İŞ’in üye sayısı KKTC Kamu-Sen’in üye sayısı (2 Bin 643) da eklendiğinde 690 bin 433’e yükseldi. Konfederasyonumuz HAK-İŞ’e bağlı Hizmet-İş Sendikamız 302 bin 911 olan üye sayısını 6 bin 689 arttırarak 309 bin 600 üye sayısı ile Türkiye’nin en büyük sendikası olma özelliğini korudu. HAK-İŞ’e bağlı 7 sendikamız da sektörünün lideri oldu.

“Hizmet-İş Sendikamız Türkiye Birinciliğini Koruyor” 

Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in 21 sendikamız ile toplam üye sayısı 687 bin 790 oldu. Bir önceki döneme göre üye sayısını 21 bin 487 artıran Konfederasyonumuz HAK-İŞ'in üye sayısı, Kıbrıs Kamu-Sen'in 2 Bin 643 olan üye sayısı da eklendiğinde, 690 bin 433’e yükseldi. Çalışanların güvenini kazanmaya ve istikrarlı bir şekilde büyümeye devam eden Konfederasyonumuz HAK-İŞ, Türkiye’nin en büyük konfederasyonlarından birisi olmayı sürdürüyor.

İstatistiklere göre, Ocak 2020’de 302 bin 911 üye sayısı ile Türkiye’nin en büyük işçi sendikası olan Hizmet-İş Sendikamız 2020 yılı Temmuz ayında da üye sayısını 6 bin 689 artırarak üye sayısını 309 bin 600’e çıkardı ve Türkiye’nin en büyük işçi sendikası olma yönündeki liderliğini devam ettirdi. 

Türkiye’nin ve Genel İşler İşkolunun lideri olan Hizmet İş Sendikamız ile birlikte, Avcılık, Balıkçılık, Tarım ve Ormancılık işkolunda örgütlü bulunan Öz Orman-İş Sendikamız, Gıda Sanayi işkolunda örgütlü bulunan Öz Gıda-İş Sendikamız, Ağaç ve Kâğıt İşkolunda örgütlü bulunan Öz Ağaç-İş Sendikamız, Basın, Yayın ve Gazetecilik işkolunda örgütlü bulunan Medya-İş Sendikamız, Sağlık ve Sosyal Hizmetler işkolunda örgütlü bulunan Öz Sağlık-İş Sendikamız, Savunma ve Güvenlik işkolunda örgütlü bulunan Özgüvensen Sendikamız kendi işkollarında birinci olmuştur. Konfederasyonumuza üye 7 sendikamız sektörünün lideri oldu.

HAK-İŞ’e inanan, güvenen ve bu yolda bizimle beraber yürüyen bütün emekçi kardeşlerimize gönülden teşekkür ediyoruz. Elde ettiğimiz bu başarıyı yeni hedeflerimize ulaşmak için bir başlangıç noktası olarak görüyor, bütün çalışanları sendikalarımızda örgütlenmeye davet ediyoruz. Bu başarılara ulaşmamızda emeği geçen, HAK-İŞ’in onurlu ve ilkeli mücadelesini omuzlayan tüm HAK-İŞ teşkilatına, HAK-İŞ mensuplarına gönülden teşekkür ediyoruz, daha büyük ve daha güçlü HAK-İŞ çalışmaya, sendikasız bütün işçileri HAK-İŞ çatısı altında örgütlenmeye davet ediyoruz.”


HABERE AİT GÖRSELLER :

30 Temmuz 2020 12:19, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu