ACIMIZ BÜYÜK - ÜYEMİZ AYŞEGÜL AKTÜRK’E YAPILAN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ

05 Haziran 2020 21:20, Basın


ACIMIZ BÜYÜK

ÜYEMİZ AYŞEGÜL AKTÜRK’E YAPILAN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ


HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Konfederasyonumuza bağlı Öz Büro-İş Sendikamızın İstanbul 2. Nolu Şube Sekreteri Ayşegül Aktürk’ün işe gitmek için evinden çıktığı esnada uğradığı saldırı sonucunda hayatını kaybetmesinin acısını derinden yaşıyoruz. Kadına yönelik şiddeti durduramadığımız sürece daha birçok Ayşegül'ümüzü kaybedebiliriz. Bu gidişe artık dur demeliyiz” dedi.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Konfederasyonumuza bağlı Öz Büro-İş Sendikamız İstanbul 2 No’lu Şube Sekreteri Ayşegül Aktürk’ün işe gitmek üzere evinden çıktığı sırada uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Emek mücadelesinde her zaman bizimle olan 2 çocuk annesi yol arkadaşımızı bu sabah, kadına yönelik şiddete kurban verdik. Kadınlar sadece sokakta değil, aynı zamanda işyerlerinde ve evlerinde hak etmedikleri şekilde şiddete maruz kalıyorlar. 

Kadına yönelik şiddet, hangi koşullar altında yaşanırsa yaşansın asla meşru kabul edilemez. Kadına yönelik şiddetin hiçbir şekilde bahanesi ya da affı yoktur. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak kadına yönelik şiddete asla toleransımız olmadığını bir kez daha ifade ediyoruz.

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de her geçen gün artarak devam eden, kadın cinayetlerine, şiddete, istismara, eşitsizliğe, ayrımcılığa, yoksulluğa ve güvencesizliğe karşı artık dur demeliyiz.

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak kadına yönelik şiddetin her türlüsüne karşı dik duruşumuzu devam ettiriyor ve şiddetle mücadele konusunda kararlılığımızı her platformda dile getiriyoruz. 

Konfederasyonumuza bağlı Öz Büro-İş Sendikamız İstanbul 2 No’lu Şube Sekreteri Ayşegül Aktürk’ün uğradığı canice saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyor, sorumluların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Merhume Ayşegül Aktürk kardeşimize yüce Allah'tan rahmet, Aktürk ailesine, sevenlerine, Öz Büro-İş camiamıza başsağlığı diliyoruz.  Emek hareketinin başı sağ olsun.”

HABERE AİT GÖRSELLER :

05 Haziran 2020 21:20, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu