ARSLAN: “TÜRKİYE, MODERN VE ÇAĞDAŞ BİR ÜLKE OLMA SEVİYESİNE GENÇLERLE ULAŞACAKTIR”

17 Mayıs 2020 10:30, Basın


ARSLAN: “TÜRKİYE, MODERN VE ÇAĞDAŞ BİR ÜLKE OLMA SEVİYESİNE GENÇLERLE ULAŞACAKTIR”

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, “Türkiye, modern ve çağdaş bir ülke olma seviyesine hedefleri olan, güçlü, özgür ve özgüveni yüksek gençlerle ulaşacaktır” dedi.

 HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“19 Mayıs 1919 tarihi, işgalcilerin vatanımızdan kovulmasının ilk adımı, birlik ve beraberlik ruhumuzun yeniden meydana çıktığı, milletimizin topyekün dirildiği bir gündür. 19 Mayıs’ta Türk milleti, bağımsızlığına ve özgürlüğüne ilk adımını atmıştır. 

1. Dünya Savaşı’nın ardından imzalamak zorunda kaldığımız Mondros Ateşkes Antlaşması’na dayanarak çeşitli bahanelerle Türk halkına saldırılar düzenleyen işgal güçleri, baskı ve zulmün şiddetini her geçen gün daha da arttırmaktaydı. Başka bir ülkenin himayesi altına girmeye zorlanan kahraman halkımız, manda ve himaye fikrini kesin bir dille reddetmiş, ulusumuzun tam bağımsızlığı için tüm yurtta Kuvayımilliye birlikleriyle işgallere karşı çıkmıştır. 

Düşman işgalleri tüm yurtta geniş çapta protesto edilmiş, aziz milletimiz başka bir ülkenin himayesine girmektense ölmeyi tercih etmiştir. Vatanın bütünlüğü ve milletimizin istiklali yine milletimizin gücüyle güvence altına alınmış, milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtarmıştır. Bu açıdan 19 Mayıs 1919 tarihi, milli mücadelenin Anadolu’da ve Misak-ı Milli coğrafyamızda başlamasının en önemli tarihidir. 19 Mayıs’ta yeniden hayat bulan millet iradesini, milli mücadelenin ilk işaret fişeği olarak görüyoruz. 23 Nisan 1920’de TBMM’nin açılması, Kurtuluş Savaşı’nın TBMM Başkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazanılarak, işgalcilerin ülkemizden kovulmasının ardından Cumhuriyetin ilanı ile hayat bulmuştur.

19 Mayıs’ın Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanması, geleceğimizin teminatı, yarınlarımızın umudu olan gençlerimize ne kadar değer verdiğimizin en önemli kanıtıdır. Genç ve dinamik bir nüfusa sahip olmak ülkemizin en önemli avantajlarından birisidir. Bu avantajı en iyi biçimde kullanabilmek için bu amaca uygun politikaların geliştirilmesi gerekmektedir. Mesleki yeterliliğe sahip, eğitimli, yeniliklere açık ve özgüveni yüksek genç nüfusun yetişmesiyle Türkiye yüksek hedeflere başarıyla ulaşacaktır. Türkiye, modern ve çağdaş bir ülke olma seviyesine hedefleri olan, güçlü, özgür ve özgüveni yüksek gençlerle ulaşacaktır. 

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, gençlerimizin çalışma hayatında aktif ve etkin bir şekilde var olmaları için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Konfederasyonumuz bünyesinde yer alan Gençlik Komitesi ile gençlerimize yönelik çeşitli proje ve çalışmalar yürütüyoruz. Gençlerimizin de içerisinde aktif olarak yer alacağı özgün proje çalışmalarına imza atıyoruz. Başta üniversite gençliği olmak üzere tüm gençlerimizle yakın ve sıkı bir ilişki ve işbirliği içerisinde bulunuyoruz.

Konfederasyonumuz bünyesinde ve  konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızda üniversite öğrencileriyle düzenli staj programları çerçevesinde aktif çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Üniversitelerde düzenlenen çeşitli programlara katılarak üniversiteli gençlerle bir araya geliyor, HAK-İŞ’in çalışmalarını, çalışma hayatının sorunlarını ve sendikal faaliyetlerimizi anlatıyor, gençlerin sorularını cevaplıyoruz. Üniversitelerle birlikte düzenlediğimiz fikir projesi yarışmalarıyla gençlerimizin yaratıcılıklarının geliştirilmesi ve ortaya çıkarılması ve özendirici çalışmalarla onları teşvik etme görevleri üstleniyoruz. 

Gençlerimizle ilgili yürüttüğümüz çalışmaları, yurt içinde olduğu gibi yurt dışındaki paydaşlarımızla da paylaşıyor, uluslararası kuruluşların gençlik komitelerinde aktif olarak görev alıyoruz.

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak gençlerimizin özgüveni yüksek, hedefleri olan bireyler olması konusunda üzerimize düşeni yapıyor ve herkesten bu anlamda elini taşın altına koymasını bekliyoruz.

Son açıklanan işsizlik rakamlarına bakıldığında genç işsizlik oranının yüzde 24’lere düştüğünü görüyoruz. Genç işsizlerin azaltılması ve gençlerin istihdama kazandırılması için daha fazla adım atılması gerektiğini düşünüyoruz. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak gençlerimizi sendikal hareketin geleceği olarak görüyoruz. Gençlerin sendikal kültür ile tanıştırılmalarının, örgütlülüğün arttırılması konusunda önemli bir etken olduğuna inanıyoruz. Gençlere yönelik politika önerilerinin gençlerle birlikte tartışılması, eksik ya da yanlışların onlarla birlikte değerlendirilmesi ve önerilerinin alınması gerektiğine inanıyoruz.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, milli mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyoruz.”

HABERE AİT GÖRSELLER :

17 Mayıs 2020 10:30, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu