HAK-İŞ ve MEMUR-SEN’DEN KONYA STK’LARINA 1 MAYIS DAVETİ

29 Nisan 2015 14:00, Haberler


HAK-İŞ ve MEMUR-SEN’DEN KONYA STK’LARINA 1 MAYIS DAVETİ

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 28 Nisan 2015 tarihinde Konya Meram Öğretmen Evi’nde Konya Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri ile bir araya geldi. Sivil Toplum Kuruluşlarına HAK-iŞ ve MEMUR-SEN’in 1 Mayıs Cuma günü Konya Kent Meydanı’nda gerçekleştireceği 1 Mayıs Kutlamalarına ilişkin bilgi verdi. Sivil Toplum Örgütlerini 1 Mayıs Kutlamalarına davet etti.

 

Genel Başkanımız Arslan, 1 Mayısların kavga etmek yerine barışçıl bir ortamda geçirilmesi için en önemli değerlerin Sivil Toplum Kuruluşları olduğunu vurgulayarak, Konya’daki Sivil Toplum Kuruluşlarının bu konuda çok büyük hassasiyet gösterdiğini ifade etti.

 

Arslan, bütün ülkelerde 1 Mayıs kutlamalarının yapıldığını, ancak ülkemizde 1 Mayısların gerginlik ve tartışma ortamı olarak algılanmasının, tarihi süreçte farklı gruplar tarafından 1 Mayıs’ın yapısını değiştirme çabaları sonucu olduğunu vurgulayarak, HAK-İŞ ve MEMUR-SEN’in bu algıyı yıkmak adına yoğun uğraşlar içerisinde olduğunu söyledi. Arslan, HAK-İŞ ve MEMUR-SEN’in kavgadan, gürültüden uzak, barış ve kardeşlik havasında kutlama gerçekleştireceğini belirterek, STK temsilcilerini 1 Mayıs kutlamalarına davet etti.

 

Konya Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın, “Türkiye’ye tüm dünyaya sesleniyoruz; 1 Mayıs ayrılık değil kardeşlik bayramıdır" diyen Yalçın, "Biz, bu ülkenin kamu görevlileri olarak; saygın iş ve insan onuruna yakışır bir ücret anlayışının hakim olmasını, taşeronlaşmanın son bulmasını, bütün kamu görevlilerinin kadrolu olmasını, insanlık dışı bütün çalışma şartlarının ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Biz, sendikal örgütlenmenin önündeki engel ve yasakların kaldırılmasını, grev ve siyaset hakkının kamu görevlilerince de kullanılmasını istiyoruz. Tüm taleplerimizi haykırmak, kazanımlarımızı kutlamak için alanlarda olacağız” diye konuştu.


HABERE AİT GÖRSELLER :

29 Nisan 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu