ARSLAN, “GELECEĞİ GENÇLERLE BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ”

27 Nisan 2015 14:00, Haberler


ARSLAN, “GELECEĞİ GENÇLERLE BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ”

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, gençlerin sendikal harekete dahil edilmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Daha çok mücadelenin içerisinde kendinize yer bulun soruların çözümünü başkalarından beklemeyin sorunların çözümünü siz bulun. Gençlerle Türk sendikal hareket yeniden inşa edilecektir” dedi.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 27 Nisan 2015 tarihinde Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ''Genç İşçiler Odağında Türkiye ve Avrupa Birliği'ndeki Sendikal Örgütler Arasındaki Diyalog'' konulu eğitim seminerinin açılışına katıldı. Toplantıya Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, ETUC Genel Sekreteri Patrick Itschert, TÜRK-İŞ adına Türk Metal sendikası Genel Sekreteri Yücel Yücel, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, ILO Türkiye Ofisi Direktörü Numan Özcan, T.C.Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi adına Başkan Vekili Emine Döğer, AB Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Yücel, ÇSGB Müsteşar Yardımcısı Erhan Batur, AB Türkiye Delegasyonu Maslahatgüzarı Bela Szombati, Proje Koordinatörü Yücel Top ile yurt dışından ve Türkiye’den uzmanlar katıldı. Yücel Top, toplantının açılışında projeye ilişkin kısa bir sunum yaptı. HAK-İŞ adına toplantıya katılan Projeler Koordinatörü Şahin Serim de yürütülecek proje hakkında katılımcılara bilgi verdi.

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, toplantıda yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği’nin finansmanıyla ETUC önderliğinde HAK-İŞ, TÜRK-İŞ ve DİSK’in yer aldığı Türkiye ve Avrupa Birliğindeki işçi sendikaları arasında genç işçiler odaklı diyalog projesini çok anlamlı bulduğunu söyledi. Arslan, “Bu proje sayesinde sahada çalışmalar yapacağız. ETUC'un önderliğinde üç konfederasyonla birlikte bu projede yer almamız hem ETUC açısından hem de Türk sendikal çalışma hayatı açısından önemli buluyorum. Projenin esas amacı da gençleri sendikal harekete dahil etmek hem istihdama hem çalışma şartlarını ILO'nun da belirlediği çerçevede insana yaraşır iş konusunda mücadeleyi gerçekleştirmek ve başarılı olmak için önemli proje olarak görüyoruz” dedi.

 

Arslan, projenin hem AB ülkelerinde hem de Türkiye'de beş ilde uygulanacağını söyledi. Arslan, Türkiye’den HAK-İŞ, TÜRK-İŞ ve DİSK’e bağlı sendikaların ve gençlerin yer aldığı projenin sendikalar arasındaki diyalogu güçlendirmesi bakamından önem taşıdığını söyledi. Projenin Türkiye ve Avrupa Birliği ilişkileri açısından hem de sendikalar arasındaki ilişkilerin daha da ileri taşınması açısından önemli bir misyon üstleneceğini ifade eden Arslan, projenin bu bakımdan çok önemli olduğunu söyledi. Arslan, şöyle devam etti:

“Türkiye sendikal hareketin sorunları var sorunlar çözümsüz değil. Bu sorunları mücadeleyle ve ortaya koyacağımız önerilerimizle çözeceğimize inanıyoruz ve umudumuzu kaybetmiyoruz. Önümüzdeki sorun stoklarını aşabilmemiz için gençlere ihtiyacımız var gençlerin sendikal harekete dahil edilmesine ihtiyacımız var. Sendikal mücadelenin geleceğinde nasıl bir misyon üstleneceklerini fark etmelerini sağlamamız gerekiyor. Gelecek sendikal hareketin liderleri olacaksınız. Daha çok mücadelenin içerisinde kendinize yer bulun soruların çözümünü başkalarından beklemeyin sorunların çözümünü siz bulun. Gençlerle Türk sendikal hareket yeniden inşa edilecektir. Türkiye'nin genç nüfusu var bu genç nüfusun dinamizminden hem Türkiye ekonomisi hem Türkiye'nin her alanda sosyal, ekonomik, siyasi gelişmelerinde gençlerin inisiyatif alarak geleceğimizi inşa etmede önemli rol üstleneceklerine inanıyorum. Bu projenin sonunda bütün bu söylediklerimizi gerçekleştirmiş başarı öyküsünü birlikte inşa etmiş olalım.”

HABERE AİT GÖRSELLER :

27 Nisan 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu