“ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİNİN 100. YILDÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ”

17 Mart 2015 14:00, Basın


“ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİNİN 100. YILDÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ”

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, Çanakkale Savaşının ve Deniz Zaferinin 100. Yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada Çanakkale Savaşlarının ve elde edilen muhteşem zaferin tarihimizde çok özel bir yeri ve önemi olduğuna dikkat çekerek, “Çanakkale, milletimizin iman ve azminin, metanet ve gücünün açık bir göstergesi, bağımsız yaşama kararlılığının sembolüdür” dedi.

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, Çanakkale Savaşının ve Deniz Zaferinin 100. Yılı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

 

“Çanakkale Savaşlarının ve elde edilen muhteşem zaferin tarihimizde çok özel bir yeri ve önemi vardır. Bu zafer, kahraman askerlerimizin, dünyaya parmak ısırtan bir kahramanlık destanıdır. Milletimizin, iman ve azminin, metanet ve gücünün açık bir göstergesi, bağımsız yaşama kararlılığının sembolüdür.

 

Çanakkale, sıradan bir hatırlayış değil, tarihi varoluşunu sürekli ve ebedi kılan bir duruşun adıdır. Çanakkale’deki duruş ve direnişiyle bu vatanı bize emanet eden ecdadımız, İstiklal Şairimiz Mehmet Akif’in; “Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın? Gömelim gel seni tarihe desem sığmazsın” dediği bir muhteşem tarihi kanlarıyla yazan şehitlerdir.

 

Çanakkale Zaferiyle temelleri atılan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin daha demokratik, daha özgür, yeni, sivil ve demokratik bir anayasayla yeni başarılara imza atacağına inanıyoruz.

 

Çanakkale Deniz Zaferinin 100’üncü yıldönümünü kutluyor, başta Çanakkale’de zafer kazananlar olmak üzere vatanı ve bayrağı için şehit olan aziz Mehmetçikleri minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun.”

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

17 Mart 2015 14:00, Basın


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu