YILDIZ, ETUC İCRA KURULU TOPLANTISINA KATILDI

10 Mart 2015 14:00, Haberler


YILDIZ, ETUC İCRA KURULU TOPLANTISINA KATILDI


Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, 10 Mart 2015 tarihinde Brüksel’de gerçekleştirilen ETUC İcra Kurulu Toplantısına katıldı.

Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, ETUC İcra Kurulu Toplantısında yaptığı konuşmada, HAK-İŞ’in olarak kongre dokümanının çok net strateji ve politikalardan oluşmasını büyük memnuniyetle karşıladığını belirterek “Biz aynı şekilde dokümanın AB’nin gelecekteki şekline ilişkin genişleme ile ilgili referansın oluşmasını umuyoruz. Doküman aday ülkelere ilişkin sadece sosyal diyalog ile ilgili hususa atıfta bulunuyor” dedi.

 

Aday ülkelerde sosyal diyalogun geliştirilmesini istemenin yerinde bir anlayış olduğuna değinen Yıldız, “AB’nin genişlemeye atıfta bulunmadığını, hatta genişlemeye ilişkin lugatı unutmaya çalıştığını biliyoruz. ETUC’un geçmişte olduğu gibi bu konuda sözü olmalı. ETUC’un konuyu değerlendirmesini son derece önemli buluyoruz” dedi.

 

ETUC’un yeni Genel Sekreteri Luca Visentini oldu. Visentini, 29 Eylül 2015 tarihinde yapılacak ETUC Kongresinden sonra göreve başlayacak.

 

ETUC Genel Sekreteri seçilen Luca Visentini, 6 Mart 2015 tarihinde Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ı ziyaret ederek, Genel Sekreterlik ve nasıl bir ETUC konusundaki projelerini anlattı.

Ayrıca ETUC Genel Sekreterliğine aday olan bir diğer isim Peter Sheerer de Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ı 5 Mart 2015 tarihinde ziyaret etti.

 

Peter Sheerer de ETUC da Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapacak.

 

Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, ETUC İcra Kurulu toplantısı sırasında ETUC tarafından Twitter üzerinden yürütülen vergi adaletiyle ilgili fotoğraf eylemine destek verdi ve fotoğraf çektirdi. Yıldız’ın fotoğrafı ETUC tarafından Twitter'dan paylaşıldı.

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

10 Mart 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu