ARSLAN: “MOBİNGLE MÜCADELEDE SENDİKALAR ÖNEMLİ BİR GÜVENCEDİR”

04 Mart 2015 14:00, Haberler


ARSLAN: “MOBİNGLE MÜCADELEDE SENDİKALAR ÖNEMLİ BİR GÜVENCEDİR”

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Mobing’in günümüzde çalışma hayatında karşılaşılan en büyük sorunlardan biri olduğuna değinerek, bu konunun çözümü için HAK-İŞ’in büyük çabalar sarfettiğini ifade etti. Mobing’i büyük bir yıkım olarak nitelendiren Arslan, “İnsanları akıl hastanelerine kadar götürecek bir süreçten bahsediyoruz. Çok zor bir durum büyük bir yıkım bunu ortadan kaldırmanın yolu insanlara umut olmaktır. İnsanlara güven veren bir modeli somut hale getirmeliyiz. Bunun içinde sendikalar önemli bir güvencedir” dedi.

Genel Başkanımız Arslan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 4 Mart 2015 tarihinde ÇSGB Reşat Moralı Toplantı Salonu’nda düzenlenen “ İşyerlerinde Psikolojik Taciz (MOBİNG) Karikatür Yarışması Ödül Töreni”ne katıldı.

 

Arslan, “Mobing ile mücadele, hem konfederasyonumuzda hem de kendi sendikalarımızın, Genel Kurul Kararları’nda yer verdiğimiz bir konu. Bu konuyu önemsediğimiz için buraya katıldık” dedi.

 

Bu konuda bütün kurumların sorumluluk alıp taşın altına elini sokması gerektiğini ifade eden Arslan, “Bakanlığın iradesini sonraki yıllara taşıması, bu konuda bakanlığın ve ilgili kurumların bir irade ortaya koyması gerekmektedir” dedi.

Yapılan yarışmanın bir başlangıç olarak görülmesi gerektiğinin altını çizen Arslan, yarışmaya katılım sayısını yeterli bulmayarak, bundan sonraki yıllarda yarışmanın gelenekselleştirilmesi gerektiğini ifade etti.

 

Mobing konusunda temel sorunun, mağdur insanların sorunlarını paylaşamaması olduğunu dile getiren Arslan, “Buradaki temel sorun psikolojik tacize maruz kalanların güvenerek ve başına bir şey gelmeyeceğine inanarak bu konuları biriyle paylaşmaları gerekir. Ülkemizde en çok bu sorun ile karşı karşıya kalanlar kadınlardır. Ülke olarak daha bu işin başındayız. Hepimize görevler düşüyor” dedi.

 

Mobing ile mücadelede en önemli adımın sendikal hareket olduğunu önemle vurgulayan Arslan, sendikal örgütlenmenin olduğu yerlerde bu tür vakalar ile daha az karşılaşıldığını ve baskılara maruz kalanların kolay bir şekilde durumu sendikalar ile paylaşabileceklerini ifade etti.

Mobing’i büyük bir yıkım olarak nitelendiren Arslan, “İnsanları akıl hastanelerine kadar götürecek bir süreçten bahsediyoruz. Çok zor bir durum büyük bir yıkım bunu ortadan kaldırmanın yolu insanlara umut olmaktır. İnsanlara güven veren bir modeli somut hale getirmeliyiz. Bunun içinde sendikalar önemli bir güvencedir” dedi.

 

HAK-İŞ olarak bu tür konularda her zaman desteğe açık olunduğunu ifade eden Arslan, dereceye girenleri tebrik ederek çok büyük bir başarıya imza attıklarını belirtti.

 

Konuşmaların ardından Genel Başkanımız, “ Sıkışmış Hayatlar” isimli karikatürü ile birincilik ödülü kazanan Zeynep Aslan Kesmük’e ödülünü takdim etti.

Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Danışmanı ve karikatür yarışması seçici kurul üyesi Yahya düzenli ise mansiyon ödülü kazanan yarışmacıya ödülünü takdim etti.

Ödül töreni toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

04 Mart 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu