KOSOVA BSPK’DAN GENEL BAŞKANIMIZ ARSLAN’A ZİYARET

20 Şubat 2015 14:00, Haberler


KOSOVA BSPK’DAN GENEL BAŞKANIMIZ ARSLAN’A ZİYARET

 

Kosova Bağımsız Sendikalar Birliği (BSPK) Genel Başkanı Haxhi Arifi, Genel Başkanı Mahmut Arslan’ı 20 Şubat 2015 tarihinde ziyaret etti.

 

Ziyarette, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, BSPK Uluslararası İlişkiler Müdürü Dafina Mehaj ile uzmanlarımız katıldı.

Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Bem Bir-Sen’in 5. Olağan Genel Kurulu’na katılmak üzere Ankara’ya gelen BSPK Genel Başkanı Haxhi Arifi ile Genel Başkanımız Mahmut Arslan ile arasındaki görüşmede, hem iki kardeş ülke (Kosova- Türkiye) arasındaki ilişkiler, hem de iki kardeş emek örgütü arasındaki ilişkiler tüm boyutlarıyla değerlendirildi.

 

Görüşmede HAK-İŞ ile BSPK ve her iki emek örgütüne bağlı işkolu (sektör) sendikaları arasında varolan ilişkileri somut projelerle çeşitlendirerek sürdürme isteğini ortaya koyan Genel Başkanımız Arslan, “HAK-İŞ ile BSPK arasında hangi alanlarda işbirliği yapabiliriz, hangi projeleri uygulayabiliriz? Bunları konuşarak konfederasyonlarımız arasındaki ilişkileri, işbirliğine dönüştürmemiz ve mevcut ilişkileri konfederasyonlarımıza bağlı sektörler arasında da yaygınlaştırmamız gerekiyor” dedi.

 

Kosova Bağımsız Sendikalar Birliği (BSPK) Genel Başkanı Haxhi Arifi, Türkiye’ye gelmekten HAK-İŞ’i ziyaret ederek Genel Başkanımız Arslan ile görüşmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Kosova’da 6 aydır hükümet yoktu. Kısa süre önce bir koalisyon hükümeti kuruldu. Önceki başbakan, yeni kabinede Dış İşleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak görev aldı. Yeni hükümet ve bakanlarıyla ilişkileri geliştirmeye çalışıyoruz” dedi.

 

Ülkesinde çok ciddi ekonomik problem olduğunu, ümitsizliğe kapılan yüzbinlerce Kosovalının, Sırbistan üzerinden Avrupa Birliği üyesi ülkelere göç etmeye başladığını, hali hazırda 100 bin kadarı kamu sektöründe olmak üzere yaklaşık 350 kişinin işgücü piyasasında olduğunu ifade eden Arifi, yeni hükümet ile ülke ölçeğinde çerçeve toplu iş sözleşmesi müzakerelerini olumlu sonuçlandırdıklarını belirtti.

 

Kosova’da her yıl yaklaşık orta ve yüksek öğretim kurumlarından mezun olan 25 bin yeni gencin işgücü piyasasına katılarak iş aradıklarını aktaran Arifi, “Gelecekte HAK-İŞ’e ve BSPK’ya bağlı sektör (işkolu) sendikaları arasında işbirliği anlaşması imzalanabilir. Yazışmalarla hangi alanlarda hangi sendikamızın faaliyet gösterdiğine dair bilgileri paylaşabiliriz. Bu vesileyle sizi, önümüzdeki Haziran ayı sonunda düzenleyeceğimiz BSPK 25.Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri’ne sizi davet etmek istiyoruz. 2016 yılında da kongreyi yapacağız; ancak, 2 dönem kuralı gereği yeniden aday olmayacağım” dedi.

 

Genel Başkanımız Arslan, BSPK Genel Başkanı Haxhi Arifi’yi ve bir heyeti 22-23 Ekim 2015 tarihlerinde yapılacak Konfederasyonumuz HAK-İŞ’in 13.Kongresi’ne ve 40.Kuruluş Yıldönümü Etkinliklerine davet etti.

 

Ziyaret, Genel Başkanımız Arslan’ın konuk heyete HAK-İŞ duvar saati ile cüzdan setinden oluşan hediyeleri takdim etmesiyle son buldu.

 

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

20 Şubat 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu