HAK-İŞ HEYETİNDEN CUMHURBAŞKANI’NA ZİYARET

29 Ocak 2015 14:00, Haberler


HAK-İŞ HEYETİNDEN CUMHURBAŞKANI’NA ZİYARET

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve beraberindeki heyet 29 Ocak 2015 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘a Cumhurbaşkanlığı Sarayında hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Merkez Bina’da gerçekleştirilen görüşmeye Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra, HAK-İŞ Yönetim Kurulu Üyeleri, Konfederasyonumuza bağlı sendikaların Genel Başkanları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanları Yiğit Bulut ve Cemil Ertem ile Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, ziyarette yaptığı konuşmada, çalışma hayatına ilişkin bir dizi hususa değindi. 10 Ağustos 2014 tarihinin Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu belirterek, “Bu yeni Türkiye için çok önemli bir tarihi dönemeç olmuştur. Halkımızın yüzde 52 oy desteği ile birinci turda Halkın Seçtiği İlk Cumhurbaşkanımız oldunuz. Siyasi mücadelenizde hep ilkelere imza atarak yürüdünüz. Ülkemize de ilkleri yaşattınız. Sizin liderliğinizde ülkemiz yine ilklere imza atarak büyüyecek ve gelişecek” dedi. Eski Türkiye hayali kuranların hayallerinin ebediyen boş bir hayale dönüştüğünü ifade eden Arslan, şunları kaydetti:

 

"Cumhurbaşkanlığınızı tebrik ediyoruz. Ülkemizin, bölgesinde ve dünyada sizin liderliğinizde etkin, saygın, oyun kurucu, gündem belirleyici bir ülke olduğu gerçeği daha da pekişecektir. Sizin liderliğinizde başta 2023 hedefleri olmak üzere, çözüm süreci, AB üyeliği, yeni anayasa, vesayetin ve devlet karşıtı örgütlenmelerin her türünün sona ermesi gibi temel konularda daha ileri adımların atılacağına inanıyoruz.”

12 Eylül darbe yönetiminin çalışanlara zorla dayattığı mevzuatın değiştirildiğini anımsatan Arslan, baraj konusunda yapılan düzenleme ve noter şartının kaldırılması gibi düzenlemelerin yeni sendikaların kurulması ve üye sayılarının artırılması konusunda önemli bir fırsat sunduğunu söyledi. Çalışma hayatında yaşanan olumlu gelişmelere karşın başta taşeron yasası, madenler, İş Sağlığı ve Güvenliği, örgütlenme, geçici işçiler, kıdem tazminatı, kayıt dışılık ve işsizlik konularında önemli sorunlar olduğunu anlattı.

 

Arslan, HAK-İŞ’in sendikal vizyonu hakkında bilgi verdi ve çalışma hayatının sorunlarına ve örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasına ilişkin bir dizi temel önerilerini sundu.

 

Genel Başkanımız Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı HAK-İŞ’in 22 Ekim 2015 tarihinde gerçekleştirilecek olan 13. Olağan Genel Kuruluna davet etti.

 

Toplantıya katılan sendika başkanlarımız da tek tek söz alarak, sendikaları ve örgütlü oldukları sektörler hakkında ayrı ayrı bilgi verdi, yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletme fırsatı buldu.

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

29 Ocak 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu