1 MAYIS HAZIRLIK KOMİTESİ TOPLANDI

28 Ocak 2015 14:00, Haberler


1 MAYIS HAZIRLIK KOMİTESİ TOPLANDI

 

HAK-İŞ Konfederasyonu Yönetim Kurulu kararıyla 1 Mayıs hazırlıklarını yürütmek üzere bir teknik komite oluşturuldu. Genel Başkan Yardımcılarımız Mehmet Şahin, Cengiz Gül ve Mustafa Toruntay ile Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız’ın başkanlığında sendikalarımızın yönetici ve uzmanlarının katılımıyla oluşturulan HAK-İŞ 1 Mayıs Hazırlık Komitesi, ilk toplantısını 27 Ocak 2015 tarihinde HAK-İŞ Genel Merkezinde gerçekleştirdi.

Konfederasyonumuzun “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü”nü Anadolu’ya yayma politikası sebebiyle 2015 yılında düzenlenecek olan 1 Mayıs etkinlikleri Anadolu’nun en önemli yerleşim ve sanayi kentlerinden biri olan Konya’da kutlanması kararı alındı.

 

Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Şahin, 1 Mayıs hazırlık komitesi toplantısının açılış konuşmasında her yıl 1 Mayıs’ın başka bir şehirde kutlanması konseptinin, 1 Mayıs coşkusunu Anadolu’ya taşımak olduğunu ifade etti.

 

Şahin, geçen yıl Kayseri’de olduğu gibi bu yıl da Konya’da 1 Mayıs’ı geniş katılımla coşkulu, heyecanlı, sorunların tartışıldığı ve HAK-İŞ Konfederasyonu’na yakışır şekilde kutlamanın amaçladığını dile getirdi.

 

1 Mayıs’ın ideolojik ve tarihsel anlamda bir geçmişi olduğuna vurgu yapan Şahin, “ Bizim öncelikle 1 Mayıs’ın tarihsel ve ideolojik geçmişine bakmamız lazım, bunun bilincinde olarak çalışmalarımıza ve hazırlanacak olan etkinliğe yön vermemiz gerekmektedir. HAK-İŞ yaparsa doğru, vicdanlı ve coşkulu bir kutlama yapar” dedi.

Genel Başkan Yardımcımız ve Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, 1 Mayıs’ın enternasyonalist olarak kutlanan tek bayram olduğuna değinerek, dünyanın her yerinde kutlanan bu bayramın, emek hareketinin temsili ve işçi hareketinin simgesi olarak öneminin büyük olduğunu ifade etti.

 

1 Mayıs’ın sorunları ve talepleri dile getirmek için en önemli mecra olduğunu ifade eden Gül, yapılacak olan çalışmalarının temelinin bu doğrultuda oluşturulacağını ve kırıp dökmeden, yakıp yıkmadan da şenlik havasında kutlama yapılabileceğinin altını çizdi.

Geçen yıllarda gerçekleştirilen 1 Mayıs kutlamalarının ayrıntılı olarak değerlendirildiği Komitede, bu yıl gerçekleştirilecek olan 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızın görüş ve önerileri alındı. Komite’nin 1 Mayıs’a kadar düzenli olarak gerçekleştireceği toplantılarla HAK-İŞ teşkilatının 1 Mayıs kutlamalarına hazırlanması konusunda stratejilerin belirlenmesi, 1 Mayıs kutlamalarının ana teması, sloganları ve HAK-İŞ görsellerinin planlaması amaçlanıyor.


HABERE AİT GÖRSELLER :

28 Ocak 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu