ARSLAN, “METAL İŞÇİLERİNİN ÇELİK-İŞ’E İHTİYACI VAR”

16 Ocak 2015 14:00, Haberler


ARSLAN, “METAL İŞÇİLERİNİN ÇELİK-İŞ’E İHTİYACI VAR”

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, metal sektöründe örgütsüz olan işçileri Çelik-İş Sendikasında örgütlenmeye davet etti. Arslan, Çelik-İş sendikasının çalışma hayatına yaptığı katkılara ve çalışma yaşamı için önemine değinerek, “Metal sektöründe örgütsüz olan işçilerin Çelik-İş Sendikasına ihtiyacı vardır” dedi.

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 16 Ocak 2014 tarihinde Çelik-İş Sendikası Antalya’da düzenlenen eğitim seminerine katıldı. Arslan, Çelik-İş Sendikasının çalışma hayatına yaptığı katlılara ve çalışma yaşamı için önemine değindi. Arslan, iş kollarında yaşanan sıkıntılara vurgu yaparak, HAK-İŞ bünyesinde yeni sendikalar kurup mevcut sendikaları güçlendirileceğini, yapılan mücadelenin yakından takip edildiğini ve yeni kurulacak sendika ile 20 iş kolunun tamamında HAK-İŞ’in örgütlü olacağını belirtti.

Çelik-İş Sendikasının sektörde en önemli sendika olduğunun altını çizen Arslan, “ Çelik işkolundaki diğer iki sendika da işçiyi temsil etmekten uzak durumdalar. Burada en önemli sendika Çelik-İş’tir” dedi.

 

Güce tamah edilirse sendikal yaşamda var olmanın zor olacağını ifade eden Arslan, “İnandığımız doğruları savunmaya devam edeceğiz. Mücadelede soyluluk parayla sağlanmaz. Sendikamızın çağın gerekliliklerine uyması gerekir. Çelik-İş, HAK-İŞ ile bütünleşmiştir” dedi.

Her sendika için 24 saat görev başında olduğunu dile getiren Arslan, HAK-İŞ’li olmanın sendikal yaşamda büyük avantajları olduğunu belirtti.

 

Arslan, “Konfederasyonumuzu kuranların mirasını geleceğe taşımak, bizim boynumuzun borcudur. Bu süreçte Türkiye’nin en büyüğü olacağız” dedi.

 

Yeni bir sendikal model oluşturmanın zorunlu hale geldiğine değinen Arslan, “Uluslararası Sendika heyetlerini misafir ediyoruz. Herkes ‘Siz öncülük edin’ diyor. Yeni bir sendika modeli oluşturmak zorundayız. Özellikle eski Osmanlı coğrafyasından sürekli olarak ‘bizimle ilgilenin’ talebi geliyor. Tarihimiz bizi bırakmıyor. HAK-İŞ olarak bizim sorumluluklarımız çok büyük, her yardım isteyenin elinden tutmalıyız. Ülkemize, bölgemize ve küremize karşı olan sorumluluğun bilincindeyiz ” dedi.

6356 sayılı sendikalar kanunu yürürlüğe girdiğinde HAK-İŞ’e bağlı sendikaların sendikal barajı geçemeyeceğini söyleyenlere atıfta bulanan Arslan, “Çelik-İş Sendikasının baraj sorunun yoktur. Metal sektöründe örgütsüz olan iş yerlerinin Çelik-İş Sendikasına ihtiyacı vardır” dedi.

 

HAK-İŞ’in İsdemir mücadelesinde grev aşamasından bu yana tüm sorunları yakından takip ettiğinin altını çizen Arslan, “ Bu konuda tüm bilgiye sahibiz. HAK-İŞ olarak sürece önem veriyoruz. Sürecin en iyi şekilde ilerlemesi ve refaha ulaşması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

 

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül ise yaptığı konuşmada, Çelik-İş Sendikasının sendikal hareketteki rolüne değinerek, 1980 sonrası sendikanın dününden ve bu gününden bahsetti.

HAK-İŞ Konfederasyonunun demir-çelik grevlerinde Çelik-İş Sendikasının her zaman yanında olduğunu, sendikal mücadelede emek ve dayanışma sayesinde bu günlere gelindiğini ifade eden Gül, günümüzde İsdemir’de yaşanan süreçte Çelik-İş üyelerinin dik duruşunun devam edeceğini, mücadelede işçi sınıfının çektiği zorlukların ve çelik işçilerine yapılan baskıların kabul edilemez olduğunu ifade etti.

 

Gül, Çelik-İş Sendikasının eğitim çalışmaları için gerekli her türlü desteğin verileceğini ve eğitim çalışmalarının başarılı geçmesini için elinden geleni yapacağını vurguladı.

 

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

16 Ocak 2015 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu