10. SENDİKAL KADIN EĞİTİMİ İSTANBUL’DA YAPILDI

29 Aralık 2014 14:00, Haberler


SENDİKAL HAREKETE KADIN KATILIMINI ARTIRMA PROJESİ DEVAM EDİYOR

10. SENDİKAL KADIN EĞİTİMİ İSTANBUL’DA YAPILDI

 

HAK-İŞ Kadın Komitesi tarafından, HAK-İŞ’e üye sendikaların kadın komitelerinin katkılarıyla yürütülmeye başlayan Sendikal Harekete Kadın Katılımını Arttırma Projesi kapsamında 10. Sendikal Kadın Eğitim Programı 26 Aralık 2014’te İstanbul’da yapıldı.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın da katıldığı eğitimde Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Çanakkale, Yalova, Düzce, Bolu ve Bursa’dan Hak-İş’e bağlı sendikaların kadın komitesi yöneticileri, iş yeri temsilcileri kadınlar yer aldı.

 

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan konuşmasında “Biz Hak-İş Konfederasyonu olarak sizlerin yürüyeceği yolu açtık. Bu yolu birlikte yürümeliyiz. Gerek toplu sözleşmelerde, gerek iş yeri uygulamalarında, gerek mevzuat değişikliklerinde, gerek Türkiye’de herhangi bir ekonomik, sosyal veya siyasi bir konunun çözümünde eğer kadınlar olarak yoksanız, inanın sizin sorunlarınız da orada yeterince gündeme gelmiyor. O zaman sorunlarınıza siz sahip çıkmalısınız. Toplu sözleşmelerde siz olmazsanız kadının iş yerindeki sorunlarını bir erkek şube başkanı anlayamaz. O yüzden sizlerin sendikalarda kendiniz için olmanız gerek. Kadınlar olarak sorunlarınızın çözümü için sendikalarda size ihtiyaç var. Ben yoksam başkası var demeyin. Sendikalarda görev almak, talep etmek, mücadele etmek sadece kongrelerde delege olmaktan geçmiyor. Mücadelenin en altından başlamanız gerekmekte” ifadelerinde bulundu.

Arslan, kadınların çalışma hayatında olduğu kadar sosyal hayatta da yaşadığı sorunlara değinerek, “Her birinizin dinlediğimiz zaman hüzünlendiğimiz acı hikayelerinizi yeni bir sayfa açarak başarı öyküleri olarak yazmalısınız” dedi.

 

Hak-İş Kadın Komitesi Başkanı Jülide Sarıeroğlu önceki eğitimlere de değinerek “Hak-İş Konfederasyonu olarak ilkeli, kararlı, onurlu bir sendikacılık gerçekleştiriyoruz. Hak-İş savunduğu ilkelerle Türkiye çalışma hayatında farklı bir yere sahip. Gerçekten çok kıymetli bir davanın içerisindeyiz. Kadınlar olarak bizlere de çok büyük sorumluluklar düşüyor. Bugün Dünyanın neresinde bir mazlum varsa onun yanındayız, mazlumların, mağdurların derdi bizim derdimizdir diyen bir Konfederasyon’un mensubuyuz. Konfederasyonumuza, sendikalarımıza ve davamıza kadınlar olarak sahip çıkmalıyız. Konfederasyonumuz içerisinde daha fazla yer alarak çalışmalarımıza, örgütlenme faaliyetlerimize daha çok destek vermenizi istiyoruz. ” dedi.

Hak-İş Kadın Komitesi Başkan Yardımcısı, Hizmet-İş Kadın Komitesi Başkanı Yüsra Erilli Kurumlu “Sendikal Harekete Kadın Katılımını Artırma Projesi” hakkında bilgi verdi.

Hak-İş Kadın Komitesi Başkan Yardımcısı, Öz İplik-İş Kadın Komitesi Başkanı Pınar Özcan ve yine Hak-İş Kadın Komitesi Başkan Yardımcısı, Öz Orman-İş Kadın Komitesi Temsilcisi Benül Sözer  “Hak-İş Kadın Stratejisi” sunumunu gerçekleştirdiler.

Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Gizem Yaşar Tutar “Çalışma Hayatında Haklar ve Kadın” konulu sunumunu yaptı.

Toplantıya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından katılan Bakan Müşaviri Ayşe Keşir, “Çalışma Hayatında Kadınların Yaşadığı Sorunlar ve Çözüm Politikaları” ve “Kadın, Sendikalar ve İletişim, Sosyal Medya Araçlarının Güvenli Kullanımı” konularında eğitim verdi.

Araştımacı, yazar Sevda Türküsev “Kadın=Anne-Eş-Çalışan-Sendikacı: İş-Aile-Sosyal Yaşam ve Sendikal Hayatı Uyumlaştırma Yöntemleri” konusunda görüşlerini aktardı.

Toplantıya katılan ÇASGEM Uzmanı İsmail Akgün ise “Mobbing ve Mobbingle Mücadele Yöntemleri” konusunda eğitim verdi.

Sendikal Harekete Kadın Katılımını Artırma Projesi kapsamında İstanbul’da yapılan son eğitimde Konfederasyonumuz Genel Başkanı Sayın Mahmut Arslan tarafından eğitmenlerimize katkıları nedeniyle Konfederasyonumuzun vazosu takdim edildi. Eğitim bitiminde toplantı, sertifika töreni ile son buldu.

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

29 Aralık 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu