ARSLAN, HİZMET-İŞ ŞUBE GENEL KURULLARINA KATILDI

22 Aralık 2014 14:00, Haberler


ARSLAN, HİZMET-İŞ ŞUBE GENEL KURULLARINA KATILDI

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 20 Aralık 2014 tarihinde Hizmet-İş Sendikamızın İstanbul 2 No’lu İETT Şubesinin, 21 Aralık 2014 tarihinde de İstanbul 3 No’lu İETT Şubesinin 5. Olağan genel kurullarına katılarak bir konuşma yaptı.

Asgari ücret tespit çalışmalarına değinen Arslan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun yapısını eleştirdi. Arslan, “12 Eylül’ün sonuçlarından biri olarak komisyonda işçileri sadece Türk-İş temsil etmekte, HAK-İŞ ve diğerleri yok sayılmaktadır. Bu eksik bir temsildir. Bu yapı Türkiye’nin vesayetçi yapıyla neden mücadele etmesi gerektiğini gösteriyor. Bu komisyonda hakkaniyetli bir temsil yapamazsak, buradan asla sağlıklı sonuçlar çıkmaz” dedi.

 

Genel kurulda konuşan HAK-İŞ Genel Başkanı ve Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, İETT çalışanlarının hasarlardan dolayı ödediği tazminatların işveren tarafından ödenmesi için çalışma başlattıklarını belirterek, bu konuda görüşmeleri başlatacağının müjdesini verdi. Arslan, “Sonucun alınması durumunda, İstanbul Büyükşehir Çalışanları Derneği’ne ödediğiniz aidatları da sembolik bir rakama düşürebilirsiniz. Böylece üyelerimiz ekonomik olarak iki kez rahatlamış olacaklardır” dedi.

 

Hizmet-İş Sendikamızın HAK-İŞ’in amiral gemilerinden biri olduğunu söyleyen Arslan, “Hizmet-İş’i işkolunun 1 numarası yaptık. Ama yetmiyor, işkolunda 800 bin işçi bizi bekliyor. Onları üyemiz yapmalıyız. HAK-İŞ’i de bir numara yapmak zorundayız. İnsanlar, toplum bizim daha büyük ve daha güçlü olmamızı istiyor” diye konuştu.

Şehir içi ulaşım hizmetlerinde grev yasağı kaldırıldığı bilgisini paylaşan Arslan, “Bu bizim için tarihi bir karardır. Gelecekti toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde işveren ve yüksek hakem kurulunun yanı sıra şimdi üçüncü bir şıkkımız var. Bu silahı her zaman hazır tutmamız gerek” diye konuştu.

 

Arslan, İstanbul’da özel halk otobüsü şoförlerinin de kötü koşullarda çalıştığını belirterek, şöyle konuştu:

 

“Özel halk otobüslerinde çalışan arkadaşlarımız emsal durumdaki çalışanlara göre kötü koşullarda çalışıyorlar. Bu arkadaşlarımızı da Sendikamıza ve mücadelemize dahil ederek toplu iş sözleşmesinden yararlandırmak istiyoruz. Bu boynumuzun borcudur. Ülkemizin, bölgemizin ve yeryüzünü bütün mazlumlarının, mağdurlarının bizden alacağı olduğuna olan inancımızla, bu arkadaşlarımızın da bizden alacağı olduğuna inanıyorum. Yine bu bağlamda başta Ulaşım A.Ş. olmak üzere genel işler işkolundaki bütün emekçileri mücadelemize ortak etmek istiyoruz. Bu konuda inancımız ve kararlılığımız var. Başarı bizim çabalarımızla orantılıdır. Çalışırsak başarı kesindir.”

Genel kurulda yapılan seçim sonucunda Hizmet-İş Sendikası İstanbul 2 No’lu İETT Şube başkanlığına Orhan İlhan yeniden seçilirken, yönetim kurulu üyeliklerine ise Süleyman Karataş, İsmail Eracun, Besim Beşlioğlu ve Yıldıray Aktaş seçildiler.

 

İstanbul 3 No’lu İETT Şube başkanlığına Mehmet Keskin tekrar seçildi. Yönetim kurulu üyeliklerine ise Resul Kalkavan, Mustafa İluk ve Ramazan Demiray seçildiler.

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

22 Aralık 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu