ILO’DAN HAK-İŞ’E ZİYARET

02 Aralık 2014 14:00, Haberler


ILO’DAN HAK-İŞ’E ZİYARET

 

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Direktör Vekili Leyla Tegmo Reddy, 2 Aralık 2014 tarihinde HAK-İŞ’i ziyaret ederek Genel Başkanımız Mahmut Arslan ile görüştü. Arslan ve Reddy, Türkiye’deki sendikalaşma ve çalışma hayatında yaşanan problemler konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Arslan, ILO Türkiye Direktör Vekili Leyla Tegmo Reddy’ye ziyareti dolayısıyla teşekkür etti. Reddy’nin geçici bir süre için bile olsa Türkiye’de görev almasının, daha önce Cenevre ve Asya da görev almış olması nedeniyle hem Türkiye hem de ILO için bir fırsat olduğunu ifade eden Arslan, Reddy’i yeni görevi dolayısıyla tebrik etti.

Türkiye’deki sendikalaşma oranının düşük olduğunu ifade eden Arslan, işçi sendikalarına üye olabilecek 13 milyon sigortalı işçi bulunduğunu ama bunların yalnızca 1 milyonun sendikalı olduğunu ifade etti. Geriye kalan yüzde 90’ın örgütsüz, toplu sözleşmesiz ve güvencesiz çalıştığına dikkat çeken Arslan, toplumunun sendikal harekete olumlu bakmadığını ve kamuoyunun yönlendirilmesinin sendikalaşmayı etkilediğinin altını çizdi.

 

Suriye ve Irak'tan Türkiye'ye kitlesel göç yaşandığını, şuanda Türkiye’de 1.5 milyon göçmen bulunduğunu ifade eden Arslan, Türkiye’nin bütün imkanlarını seferber etmesine rağmen kitlesel göç konusunun çözüm beklediğini söyledi. Arslan, uluslararası toplumun bu sorunu görmezden geldiğine dikkat çekerek, sorumlusu olmadıkları savaşın mağdurları olan misafirleri, uluslararası toplumun anlamadığını ifade etti.

 

ILO Türkiye Direktör Vekili Leyla Tegmo Reddy de bütün sorunları açık bir dille ifade ettiği için Genel Başkanımıza teşekkür etti. Bu sorunların ülke ofisi olarak yapılabilecek kısımları üzerinde durulacağını ve daha üst seviyelere de iletileceğini belirtti.

 

ILO’nun iş sağlığı ve güvenliği konusunda çalışmaları olduğunu ve bunların devam edeceğini ifade eden Reddy, mülteci sorununda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve AFAD ile görüşmelerin devam ettiğini ve en kısa sürede çözüm oluşturulacağının altını çizdi.

 

Ziyaret sonunda Genel Başkanımız Arslan, Leyla Tegmo Reddy’ye hediye takdim etti.


HABERE AİT GÖRSELLER :

02 Aralık 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu