ARSLAN KSSH GENEL KURULUNA KATILDI

02 Aralık 2014 14:00, Haberler


ARSLAN KSSH GENEL KURULUNA KATILDI

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Arnavutluk Sendikalar Konfederasyonu’nun (KSSH) 5. Genel Kuruluna katılarak bir selamlama konuşması yaptı. Hem Türkiye-Arnavutluk, hem HAK-İŞ ile Arnavutluk Sendikalar Konfederasyonu (KSSH) arasındaki ilişkilerin gelişiyor olmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Arslan, “Önümüzdeki dönemde ülkelerimiz, konfederasyonlarımız ve konfederasyonlarımıza bağlı sendikalarımız arasındaki ilişkilerin daha da gelişeceğine dair inancımı ve umudumu sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum” dedi.


Arslan, KSSH’nin 29-30 Kasım 2014 tarihinde gerçekleştirilen 5. Genel Kurulunda yaptığı konuşmaya, “Sizlere, kardeş ve dost ülke Türkiye’den, ülkemizde ekmeğini çıkarmak için alınteri akıtan 12 milyon emekçiden selamlar getirdim” diyerek başladı. Arslan, KSSH üyelerine HAK-İŞ hakkında kısa bir bilgi verdi. HAK-İŞ’in 21 sendikası, 250 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin en büyük işçi konfederasyonlarından biri olduğunu, Dünya emek hareketine katkı veren HAK-İŞ’in ETUC ve ITUC’un saygın bir üyesi olduğunu söyledi. Arslan, Ekonomik Sosyal Konsey, Sosyal Güvenlik Kurumu, Mesleki Yeterlilik Kurumu gibi önemli organlarda işçilerin güçlü sesi olan HAK-İŞ’in Türkiye’nin etkin Sivil Toplum Kuruluşlarından birisi olduğunu kaydetti. HAK-İŞ, başka ülkelerde faaliyet gösteren çok sayıda konfederasyon ile işbirliği anlaşması imzaladığını da anımsatan Arslan, “Çünkü; ortak sorunların çözümü, bilgi ve deneyim paylaşımdan geçmektedir” dedi.

Sendikalar arasında dayanışma ve işbirliğinin küresel, bölgesel ve yerel düzeyde daha da güçlenmesi temennisinde bulunan Arslan, Arnavutluk emekçileri için önemli çalışmalar yapan KSSH yönetimine teşekkür etti ve seçilecek olan yeni Genel Başkanı ve genel yönetim kurulu üyelerine başarı dileğinde bulundu.


HABERE AİT GÖRSELLER :

02 Aralık 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu