ARSLAN, STWUF HEYETİ İLE BİRLİKTE ÇELİK’İ ZİYARET ETTİ

27 Kasım 2014 14:00, Haberler


ARSLAN, STWUF HEYETİ İLE BİRLİKTE ÇELİK’İ ZİYARET ETTİ

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ’in davetlisi olarak Türkiye’de bulunan Genel Başkan Yardımcısı Ahmed El Kamil Aydarous başkanlığındaki Sudan İşçi Sendikaları Konfederasyonu (SWTUF) heyeti ile birlikte 27 Kasım 2014 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’i ziyaret etti.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ’in SWTUF ile yaptığı ikili işbirliği anlaşması çerçevesinde uzun zamandır karşılıklı çalışmalarda bulunduğunu söyledi. Anlaşma çerçevesinde başta mesleki eğitim olmak üzere sendikal alanda birlikte neler yapılabileceği konusunda mutabakatları bulunduğunu dile getiren Arslan, “Eylül ayında HAK-İŞ'ten 17 kadın sendikacı Sudan'da bir haftalık eğitim programına katıldı. Bu hafta da SWTUF’tan 15 sendika başkanı ve konfederasyonun başkan yardımcısı Türkiye'ye geldi. Ülkemizde çalışma hayatıyla ilgili sosyal güvenlik, iş hukuku ve mesleki eğitim alanlarında 3 günlük eğitim yaptık” dedi.


Arslan, SWTUF’un ziyareti sırasında Sudan sendikaları arasında ikili işbirliği anlaşmaları imzaladıklarını da anımsattı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye'nin çalışma hayatıyla ilgili son derece önemli deneyimlere sahip olduğunu belirterek, örgütlü toplum olmanın, Osmanlı döneminde başladığını ve bugünlere kadar gelindiğini anlattı. Türkiye'nin sendikal alanda çok ciddi düzenlemeler gerçekleştirdiğini dile getiren Çelik, “Kardeş ülke Sudan'da örgütlenme ve sendikalarla ilgili birikimlerle Türkiye'nin birikimlerini, sendikalar arasındaki bu buluşmayı, Türkiye buluşturmasına dönüştürerek, karşılıklı deneyimlerden yararlanma imkanını bulduğumuza inanıyoruz. Bu konudaki birikimlerimizi olumlu yönde değerlendirme gayreti içerisinde olacağız” diye konuştu.

SWTUF Heyetinden Salim USLU’ya Ziyaret

 

SWTUF Genel Başkan Yardımcısı Ahmed El Kamil Aydarous başkanlığındaki Sudan heyeti, 27 Kasım 2014 tarihinde Onursal Genel Başkanımız ve TBMM idare amiri Salim Uslu’yu makamında ziyaret etti. Uslu, Sudan heyetine TBMM Genel Kurul çalışmaları hakkında bilgi verdi, TBMM’yi gezdirdi.


 

SWTUF’tan MEMUR-SEN’e Ziyaret

 

SWTUF Genel Başkan Yardımcısı Ahmed El Kamil Aydarous başkanlığındaki Sudan heyeti, 26 Kasım 2014 tarihinde Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’yu da ziyaret ederek, Türkiye’deki memur sendikacılığı konusunda görüş alışverişinde bulundu.



HABERE AİT GÖRSELLER :

27 Kasım 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu