FİLİSTİNLİ MİLLETVEKİLLERİ HAK-İŞ’TE

26 Kasım 2014 14:00, Haberler


FİLİSTİNLİ MİLLETVEKİLLERİ HAK-İŞ’TE

 

Filistin Meclis Başkan Vekili Ahmed M.A. Bahar başkanlığındaki Filistin milletvekili heyeti HAK-İŞ’i ziyaret ederek Genel Başkanımız Mahmut Arslan ile görüştü. Arslan, HAK-İŞ’in Filistin davasın kendi davası olarak gördüğünü ve mücadelesini bu yönde sürdürdüğünü söyledi.

Filistin Meclis Başkan Vekili Ahmed M.A. Bahar başkanlığındaki Filistin milletvekili heyetinin HAK-İŞ’i ziyareti 26 Kasım 2014 tarihinde gerçekleştirildi. Görüşmeye Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın yanı sıra Genel Başkan Yardımcılarımız Settar Aslan, Mehmet Şahin, Mustafa Toruntay ve Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız katıldı.

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Filistinli Milletvekillerini ve İHH Heyetini HAK-İŞ’te görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Arslan, HAK-İŞ’in Filistin davasını kendi davası olarak gördüğünü ve mücadelesini bu yönde sürdürdüğünü belirterek, “HAK-İŞ olarak, 39 yıllık tarihimizde her zaman Filistin halkının yanında olduk” dedi.

 

Mavi Marmara gemisinde şehit olan Fahri Yaldız’ın HAK-İŞ ve Hizmet-İş Sendikası üyesi olduğunu anımsatan Arslan, Filistinli Milletvekili heyetine “Bugün Fahri Yaldız’ın evindesiniz” diye seslendi. Fahri Yaldız’a Allah’tan rahmet dileyen Arslan, Gazze’de Mavi Marmara şehitleri için yapılan anıt dolayısıyla teşekkür etti.

 

Arslan, HAK-İŞ ve bağlı sendikalarının Gazze’de yaşananlara karşı büyük bir duyarlılık gösterdiğini ve bir dizi çalışma gerçekleştirdiğini ifade etti. Arslan, Gazze’de yetim çocuklar için bir yetimhane yapılması konusunda protokol imzalandığını, ayrıca 200 kişilik çocuğun eğitim görebileceği bir anaokulunun yaptırıldığını ve bu okulun bugün Necmettin Erbakan külliyesi olarak faaliyet gösterdiğini kaydetti.

Genel Başkanımız Arslan, Gazze saldırılarından sonra sendikalarımızın katkılarıyla 100 bin dolarlık bir bütçe hazırlandığını ve bunun en kısa zamanda TİKA aracılığıyla Gazze’ye gönderileceğini söyledi. Arslan, Gazze’ye yönelik yoğun saldırıların olduğu bir dönemde Cebali belediyesine jenaratör alınması için 20 bin dolar gönderildiğini kaydetti.

 

HAK-İŞ’in Filistin ve Gazze konusunda duyarlılığının artırılması konusunda çeşitli eylem ve etkinlikler gerçekleştirdiğini de söyleyen Arslan, “ITUC bünyesinde İsrail’in en büyük konfederasyonlarından olan HISTADRUT’a Filistin konusundaki hassasiyetimizi ilettik” dedi. Arslan, Gazze’de sendikal anlamda bir örgütlenme bulunmamasından yakınarak, “Gazze’de sendikal anlamda muhatap ve partner bulmakta zorlanıyoruz. Filistin halkının yaşadığı sorunu gözardı edemeyiz. Ama bizim partner ve muhatabımız olacak örgütlenmeyi önemsiyoruz” dedi.

 

Filistin’de yaşanan katliamların tarihsel bir geçmişi olduğuna dikkat çeken Arslan, “İsrail’in yaptığı katliam, saldırı ve provokasyonların bir planın parçası olduğunu unutmamak gerekiyor. HAK-İŞ olarak Filistin halkının yanında olmaya devam edeceğiz. Meclis Başkan Vekili Sayın Bahar’ın davetini memnuniyetle karşılıyoruz. Davetlerini severek, isteyerek, inşallah en kısa zamanda Gazze’de olmayı arzu ediyoruz” dedi.

 

“HAK-İŞ’i Gazze’ye Davet Etti”

 

Meclis Başkan Vekili Sayın Bahar ise Gazze'de yaşanan felaketlerin ve anlaşmazlığın asıl nedeninin İsrail devleti ve İsrail'in işgali olduğunu belirterek, İsrail'in son 5 yılda Filistinlilere yönelik 3 savaş gerçekleştirdiğini söyledi.

 

İsrail'in son saldırılarında birçok evin, mescitlerin, okulların, fabrikanın ve işyerinin yıkıldığını,  çok sayıda kişinin evsiz ve işsiz kaldığını ama buna karşı Filistin halkının Allah'a olan umutlarının kesilmediğini ve asla da kesilmeyeceğini dile getiren Bahar, Türkiye'nin de kendilerinin yanında olduğunu ve olmaya devam edeceğine yürekten inandıklarını kaydetti.

 

Bahar, yaşanan savaşların ve sıkıntıların altında halkın kendilerini tercih etmesinden İsrail'in duyduğu rahatsızlığın yattığını belirterek, "Filistin halkı sabırlı olacak. Tüm topraklarını kurtarıncaya kadar mücadelesine devam edecek. Her bir Filistinli Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı kurtarmak için birleşmiş durumda" dedi.

 

HAK-İŞ’e gösterdiği sıcak karşılamadan dolayı teşekkür eden Bahar, “Kendilerini işçilerin, insanların durumu görmek üzere Gazze’ye davet ediyorum” dedi. İnşallah tez zamanda özgür Mescid-i Aksa'da birlikte namaz kılacağız" dedi.

 

Konuşmaların ardından Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Meclis Başkan Vekili Bahar’a hediye takdiminde bulundu.


HABERE AİT GÖRSELLER :

26 Kasım 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu