7. SENDİKAL KADIN EĞİTİMİ ADANA’DA YAPILDI

26 Kasım 2014 14:00, Haberler


SENDİKAL HAREKETE KADIN KATILIMINI ARTIRMA PROJESİ DEVAM EDİYOR

 

7. SENDİKAL KADIN EĞİTİMİ ADANA’DA YAPILDI

 

HAK-İŞ GENEL BAŞKANI MAHMUT ARSLAN ADANA EĞİTİMİMİZE KATILDI

 

HAK-İŞ Kadın Komitesi tarafından, HAK-İŞ’e üye sendikaların kadın komitelerinin katkılarıyla yürütülmeye başlayan Sendikal Harekete Kadın Katılımını Artırma Projesi kapsamında 7. Sendikal Kadın Eğitim Programı 21 Kasım 2014’te Adana Seyhan Otel’de yapıldı.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın katıldığı eğitimde Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay, İskenderun, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Kilis’ten Hak-İş’e bağlı sendikaların kadın komitesi yöneticileri, iş yeri temsilcileri kadınlar yer aldı.

 

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan konuşmasında Türkiye’de 13 milyon sigortalı işçinin sadece 1 milyonunun sendikalara üye olduğuna dikkat çekerek, "12 milyon bizi bekliyor ve bunun en az yarısı kadın. Demek ki Hak-İş daha işin başında. Geleceğe ait hedefleriniz, hayalleriniz olmazsa, gerçekleştireceğiniz bir başarı da olamaz. Biz hayal kuruyoruz, rüya görüyoruz. Ne için? İşte bu mazlumların, haksızlığa, uğramışların, itilip kakılmış hakları elinden alınmışların, ’Bizim sorunumuzu kim çözecek? Sahip çıkacak?’ diyenler için” ifadelerinde bulundu.

Ermenek’teki maden faciasına da değinen Mahmut Arslan, "18 arkadaşımızın maden içerisinde mahsur kaldığı toprakların çocuğuyum ben. Bu ülkenin, çocuklarının kaderi değil bu arkadaşlar. Bu, aymazlığın, insana değer vermezliğin, dünya açgözlülüğünün sorunudur. Onun için iş kazalarını önlemenin temel yolu insanı ve onun emeğini merkeze koymaktan geçiyor. Bir zihniyet değişimine gerek var. Yasayla, yasa değiştirmeyle olmuyor arkadaşlar. Dünya’da da ocaklar var, inşaatlar var. New York’un en yüksek gökdeleni 1938’de yapılmış. Gencecik çocuklarımızı her gün ölüme gönderiyoruz ya bunu kabul edemiyorum. Bu gerçekten bizi yaralıyor, üzüyor ve bunun maddi hiçbir karşılığı yok. Her şeyimizi kaybediyoruz. Geleceğimizi kaybediyoruz. Trafik kazalarıyla, iş kazalarıyla gencecik çocuklarımızı tabut içinde mezara gömüyoruz" dedi.

 

Toplantının açılışında konuşan Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç, “Kadınlar kendi davalarına inandığında erkeklerden daha samimi ve kararlı oluyorlar” diyerek kadınların sendikal hayattan ellerini çekmemelerini istedi.

Hak-İş Kadın Komitesi Başkanı Jülide Sarıeroğlu önceki eğitimlere de değinerek, “Üyemiz olsun ya da olmasın Dünyanın neresinde zulme uğrayan, ihtiyaç sahibi olan, sıkıntı yaşayan, sömürülen varsa Hak-İş olarak onların yanında olmaya, onlara el uzatmaya çalışıyoruz. Biz de Konfederasyonumuzun bu ilkeleri doğrultusunda Hak-İş Kadın Komitesi olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerinde bulundu.

Toplantıya katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Adana İl Müdür Yardımcısı İdris Bal bir selamlama konuşması yaparak, kadının toplumsal hayatın her alanında yer almasını savunduğunu dile getirdi.

Hak-İş Adana İl Temsilcisi, Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Abdurrahman Yücel eğitim programının faydalı ve başarılı olacağına inanıyorum diyerek selamlama konuşması yaptı.

Hak-İş Hizmet-İş Sendikası Adana Kadın Komitesi Başkanı Güler Gül, “Kadınlarımızın sorunlarına elimizden geldiğince çözüm üretmeye çalışıyoruz” dedi.

Hak-İş Kadın Komitesi Başkan Yardımcısı, Öz Finans-İş Kadın Komitesi Başkanı Cennet Can “Sendikal Harekete Kadın Katılımını Artırma Projesi” sunumunu gerçekleştirdi.

Hak-İş/ Hizmet-İş Sendikası Kadın Komitesi Başkan Yardımcısı Melike Özmen “Hak-İş Kadın Stratejisi” hakkında bilgi verdi.

Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Gizem Yaşar Tutar “Çalışma Hayatında, Sendikalarda Kadın ve Sorunlar” ve “Çalışma Hayatında Haklar ve Kadın” konulu sunumlarını yaptı.

Toplantıya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından katılan Bakan Müşaviri Ayşe Keşir, “Çalışma Hayatında Kadınların Yaşadığı Sorunlar ve Çözüm Politikaları” ve “Kadın, Sendikalar ve İletişim, Sosyal Medya Araçlarının Güvenli Kullanımı” konularında eğitim verdi.

Araştımacı, yazar Sevda Türküsev “Kadın=Anne-Eş-Çalışan-Sendikacı: İş-Aile-Sosyal Yaşam ve Sendikal Hayatı Uyumlaştırma Yöntemleri” konusunda görüşlerini aktardı.

Toplantıya katılan ÇASGEM Uzmanı İsmail Akgün ise “Mobbing ve Mobbingle Mücadele Yöntemleri” konusunda eğitim verdi.

Toplantı düzenlenen Sertifika Töreni ile son buldu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

26 Kasım 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu