SENDİKAL HAREKETE KADIN KATILIMINI ARTIRMA PROJESİ DEVAM EDİYOR

26 Kasım 2014 14:00, Haberler


SENDİKAL HAREKETE KADIN KATILIMINI ARTIRMA PROJESİ DEVAM EDİYOR

 

6. SENDİKAL KADIN EĞİTİMİ ELAZIĞ’DA YAPILDI

 

HAK-İŞ Kadın Komitesi tarafından, HAK-İŞ’e üye sendikaların kadın komitelerinin katkılarıyla yürütülmeye başlayan Sendikal Harekete Kadın Katılımını Artırma Projesi kapsamında 6. Sendikal Kadın Eğitim Programı 18 Kasım 2014’te Elazığ Akgün Otel’de yapıldı.

Toplantının  açılış  bölümünde Hak-İş  Elazığ İl Temsilcisi Mustafa Tepe, Hak-İş  Elazığ  İl Temsilci Yardımcısı Kazım  Cavlı, Öz  Büro-İş Sendikası  Elazığ  Temsilcisi İrfan Demirbaş selamlama  konuşması  yaparak Hak-İş  Konfederasyonu tarafından böyle bir toplantının Elazığ'da yapılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

 

Toplantının açılışında konuşan Hak-İş Genel Merkez Kadın Komitesi Başkanı Jülide Sarıeroğlu "Hak-İş Kadın Komitesi olarak kadınların sendikal karar mekanizmalarında daha fazla ve aktif şekilde yer almaları  için çalışıyoruz. Kadınların sendikal hareket içerisinde hem adlarının hem de kendilerinin olmalarını istiyoruz. Örgütlenme  çalışmalarımıza kadınların destek olmasını istiyoruz. Sendikaların kadınların ve gençlerin varlığıyla güçleneceğine inanıyoruz" ifadelerinde bulundu.

HAK-İŞ Konfederasyonu Hizmet-İş Sendikası Elazığ Kadın Komitesi Başkanı Lale Adlı konuşmasına Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan'a kadınların  sendikalar içerisinde aktif şekilde yer almaları konusunda verdiği destek için teşekkür ederek başladı. Hak-İş'in  üyelerinin her sorunuyla ilgilenen büyük bir aile misyonuyla hareket ettiğini belirterek Hak-İş/ Hizmet-İş Sendikası'nın bir mensubu olmaktan duyduğu memnuniyeti  ifade etti.

HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkan Yardımcısı, OLEYİS Kadın Komitesi Başkanı Serpil Büyükkuzukıran “Sendikal Harekete Kadın Katılımını Artırma Projesi” sunumunu gerçekleştirdi.

Hak-İş/ Hizmet-İş Sendikası Kadın Komitesi Başkan Yardımcısı Melike Özmen “Hak-İş Kadın Stratejisi” hakkında bilgi verdi.

Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Gizem Yaşar Tutar “Çalışma Hayatında, Sendikalarda Kadın ve Sorunlar” ve “Mobbing ve Mobbingle Mücadele Yöntemleri” konulu sunumlarını yaptı.

Toplantıya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından katılan Bakan Müşaviri Ayşe Keşir, “Çalışma Hayatında Kadınların Yaşadığı Sorunlar ve Çözüm Politikaları” ve “Kadın, Sendikalar ve İletişim, Sosyal Medya Araçlarının Güvenli Kullanımı” konularında eğitim verdi.

Araştımacı, yazar Sevda Türküsev “Kadın=Anne-Eş-Çalışan-Sendikacı: İş-Aile-Sosyal Yaşam ve Sendikal Hayatı Uyumlaştırma Yöntemleri” konusunda görüşlerini aktardı.

Toplantı düzenlenen Sertifika Töreni ile son buldu.

HABERE AİT GÖRSELLER :

26 Kasım 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu