GENEL BAŞKANIMIZ ARSLAN PUTİN İLE GÖRÜŞTÜ

17 Kasım 2014 14:00, Haberler


GENEL BAŞKANIMIZ ARSLAN PUTİN İLE GÖRÜŞTÜ

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, L20 zirvesi kapsamında Brisbane’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, 10-14 Kasım 2014 tarihlerinde G20 zirvesi ile eşzamanlı olarak uluslararası sendikalar tarafından düzenlenen L20 zirvesi kapsamında Avustralya’da temaslarda bulundu.

Arslan, L20 çerçevesinde ITUC’un özel olarak seçtiği bir grupla birlikte Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile biraraya geldi. Görüşmeye Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız’ın yanı sıra, ITUC Genel Sekreteri Sharan Burrow, Avustralya Sendikalar Konseyi (ACTU) Genel Başkanı Ged Kearney, TUAC (OECD Sendikalar Danışma Komitesi) Genel Sekreteri John Evans, İngiltere Sendika Kongresi (TUC) Genel Sekreteri Frances O’Grady, Rusya Bağımsız İşçi Sendikaları Konfederasyonu (FNPR) Genel Başkanı Michail Schmakov, Japon Sendikalar Konfederasyonu (JTUC-RENGO) Genel Başkanı Nabuki Koga yer aldı.

Genel Başkanımız Arslan ve beraberindekiler, L20 tarafından belirlenen eşitsizlikler, küresel ısınma ve kaliteli işler konusu başta olmak üzere G20 sonuç bildirisinde sendikaların yer almasını istedikleri talepleri Putin’e ilettiler.


HABERE AİT GÖRSELLER :

17 Kasım 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu