YILDIZ, MESLEKİ EĞİTİMİN ÖNEMİNİ ANLATTI

07 Kasım 2014 14:00, Haberler


YILDIZ, MESLEKİ EĞİTİMİN ÖNEMİNİ ANLATTI

 

Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, 4 Kasım 2014 tarihinde AB tarafından desteklenen, “Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Arttırılması Operasyonu (IQVET)” kapsamında İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ortaklığında yürütülen “Zaman Entegre Zamanı” adlı projenin Açılış ve Tanıtım Toplantısına katıldı. Toplantıya AB-TR Delegasyonu Sektör Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa Balcı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Koordinasyon Daire Başkanı Ömer Ayçiçek, MYK Uzmanı Abdullah Özdemir, HAK-İŞ MEYEB İşletme Müdürü Şahin Serim ve HAK-İŞ MEYEB Kalite Yönetim temsilcisi Rıdvan Günay katıldı.

 

Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız projenin açılış ve tanıtım toplantısında bir konuşma yaptı. Yıldız, projenin iddialı bir mesleki eğitim projesi olduğunu belirterek, başarılar diledi. Yıldız, "Projenin önemli ortakları ve ilgili taraflarla ortaklığı bulunmaktadır. Mesleki eğitim alanında kalite ve yenilik bakımından önemli katkılar sağlamaya aday bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Projenin birçok faaliyeti içinde Yenilikçi Eğitim Modüleri ayrı bir öneme sahiptir" dedi.

Yıldız, HAK-İŞ olarak İskenderun bölgesinde önemli oranda örgütlü olduğumuzu ve bütün fabrikalarda çalışanlarla güçlü bağlarımız olduğunu ifade etti. Yıldız, "Çalışanlarımıza ve üyelerimize gelecekte daha çok hizmet sunabilmemizin önemli bir aracı mesleki eğitim alanındaki çalışmalar olacaktır" dedi.

 

Yıldız, TÜRKAK tarafından akredite edilmiş ve MYK tarafından yetkilendirilmiş HAK-İŞ Konfederasyonu Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi (HAK-İŞ MEYEB) ile bölgede sınav ve belgelendirme faaliyetleri yaptığımızı ifade etti.

 

Bu proje ile İskenderun'da kaliteli mesleki eğitimin daha da gelişeceğini ifade eden Yıldız, "İskenderun Mesleki ve Teknik Lisemiz bu projede yaptığı gibi otomasyon gibi önemli konulardaki çalışmaların önünün ortak çalışmalar ilgili taraflar arasındaki ortaklıkların destek etmesi yanında iş dünyasının eğitim çıktılarına istihdam alanında vereceği tepkiler önemli belirleyici olacaktır" dedi.

 

Türkiye'de yeni bir süreç bulunduğunu ifade eden Yıldız, “Bu yeni süreç MYK sürecidir. MYK sürecine son günlerde siyasi alanda en üst düzey yeni bir önem verilmektedir. Verilmeye de devam edileceğine inanıyorum. MYK'yı güçlü kalacak ve köklü hale getirecek olan bu özgün proje çalışmaları olacaktır. İskenderun ve Payas Mesleki ve Teknik Liseleri gibi vizyonu açık ve projeci okulların sürece daha aktif katılımları ile olacaktır diye düşünüyorum. Yeni çalışma hayatının standartlara, yeterliliklere ve belgeye dayalı olacağını biliyoruz. Bu yeni süreç eğitim ile işgücü piyasası arasındaki bağın güçlendirilmesine büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

07 Kasım 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu