BOZKIR, KİK HEYETİ İLE BİR ARAYA GELDİ

10 Ekim 2014 14:00, Haberler


BOZKIR, KİK HEYETİ İLE BİR ARAYA GELDİ

 

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, 10 Ekim 2014 tarihinde TOBB Genel Merkezi’nde Karma İstişare Komitesi (KİK) Türkiye Kanadı Üyesi Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkan ve Başkan Vekilleri ile bir araya geldi.

Toplantıya HAK-İŞ Konfederasyonu’nu temsilen Genel Başkan Vekilimiz Mehmet Şahin katıldı. Şahin’in yanı sıra, Kamu-Sen, Memur-Sen, TZOB, TİSK, TESK, Türk-İş, TOBB Genel Başkanları ve Genel Başkan Vekilleri de toplantıda hazır bulundu.

 

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Bakan Bozkır’ın iade-i ziyaretinden memnuniyet duyduklarını belirterek, AB ve reform sürecinin devamı yönünde sivil toplum kuruluşları olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır da, 2 polisin şehit olması nedeniyle başsağlığı dileğinde bulundu. Bozkır, "Türkiye, bu badirelerin üstesinden şimdiye kadar nasıl geldiyse bu zor günlerin de üstesinden en kısa zamanda gelecektir" dedi.

 

Sivil Toplumun demokrasinin temeli olduğuna dikkat çeken Bozkır, 80’li yılların başında sivil toplum sayının 10 civarında olduğunu ama bu rakamın günümüzde 90 bin sayısına ulaştığını söyledi. Bozkır, “Bugün burada 60 milyon insanımıza hitap eden günlük yaşamın her anında insanlarımızın hakkını savunan, Türkiye’nin daha ileriye gitmesini mümkün kılan bir heyetle beraberiz. Kendilerine AB yolunda benden önce ve benimle birlikte verdikleri büyük destek için ülkemiz ve şahsım adına her zaman teşekkür borçluyum” dedi.

 

Toplantının sonunda heyet, Volkan Bozkır’a hediye takdim etti.

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

10 Ekim 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu