YENİ HÜKÜMET VE KABİNE ÜLKEMİZE HAYIRLI OLSUN

29 Ağustos 2014 14:00, Haberler


YENİ HÜKÜMET VE KABİNE ÜLKEMİZE HAYIRLI OLSUN

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan 62. Hükümetin ve yeni kabinenin ülkemize hayırlı olması dileğinde bulundu. ARSLAN, “Cumhurbaşkanlığı seçimleri tamamlandığına ve yeni Hükümet kurulduğuna göre, Türkiye artık gerçek gündemine dönmelidir” dedi.

 

ARSLAN, “HAK-İŞ olarak, yeni: sivil ve demokratik bir anayasanın hayata geçirilmesini talep ediyoruz. Toplumsal barışın inşa edildiği, kan ve gözyaşının durduğu çözüm sürecinin devam etmesi ve çözümün başarılmasından yanayız. Çalışma hayatının sorunlarının da biran önce çözülmesi en büyük beklentimizdir”

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

 

“Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan 62. Hükümetin ve yeni kabinenin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyoruz.

 

12 yıllık süreçte, büyük bir vizyon ile Türkiye’nin bir dünya devleti ve aktörü haline gelmesi konusunda önemli mesafeler kat eden Ak Parti Hükümetlerinin, Ahmet Davutoğlu başkanlığında bu vizyonu devam ettireceğine inanıyoruz. Sayın Davutoğlu tarafından açıklanan kabine, bugüne kadar uygulanan Ak Parti politikalarının bundan sonra da devam edeceğinin işaretlerini vermektedir.

 

Sayın Davutoğlu’nun Dışişleri Bakanlığı döneminde gösterdiği güçlü, özgüveni yüksek, soğukkanlı ve idealist duruşu ve başarılı çalışmalarının Başbakanlığı döneminde de artarak devam edeceğine inancımız tamdır.

 

Cumhurbaşkanlığı seçimleri tamamlandığına ve yeni Hükümet kurulduğuna göre, Türkiye artık gerçek gündemine dönmelidir. Çünkü Türkiye’nin son yıllarda gösterdiği başarılara rağmen hala çeşitli sorun alanları ve eksiklikleri bulunmaktadır. Yeni anayasa ve çözüm süreci Türkiye’nin en önemli ve sonuca ulaştırılması gereken gündem maddeleri arasında yer almaktadır. HAK-İŞ olarak, yeni: sivil ve demokratik bir anayasanın hayata geçirilmesini talep ediyoruz. Toplumsal barışın inşa edildiği, kan ve gözyaşının durduğu çözüm sürecinin devam etmesi ve çözümün başarılmasından yanayız.

 

Türkiye’nin sorun alanları içerisinde çalışma hayatını yakından ilgilendiren sorunlar da bulunmaktadır. Halen TBMM gündeminde bulunan Torba Yasa Tasarısı taşeron ve sendikal barajlar konusunda yeterli olmasa da önemli düzenlemeler içermektedir. TBMM gündeminde bulunan Torba Yasa Tasarısının biran önce gündeme alınmasını ve kabul edilmesini beklemekteyiz.

 

Başta Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu olmak üzere ve Bakanlar Kurulu’na yeni atanan ve devam eden bakanlarımıza hayırlı olsun dileğinde bulunur, başarılar dileriz.”

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

29 Ağustos 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu