ARSLAN, ÇELİK-İŞ İSDEMİR’DE OLMAYA DEVAM EDECEKTİR

21 Temmuz 2014 14:00, Haberler


ARSLAN, ÇELİK-İŞ İSDEMİR’DE OLMAYA DEVAM EDECEKTİR

 

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan 18 Temmuz 2014 tarihinde Çelik-İş Sendikasının İskenderun’da düzenlediği iftar programına katıldı. İftar programına, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı, Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, Çelik-İş Sendikası Mali Sekreteri Bayram Altun, Çelik-İş Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Recep Akyel, Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Demir, Şube Sekreteri Mehmet Güngör, Şube Mali Sekteri Murat Kayış, Şube Teşkilatlandırma Sekreteri Ender Keser, Şube Eğitim Sekteri Rifat Alpboğan ve Çelik işçileri ile aileleri katıldılar.

İsdemir’de işçilerin geleceği ile ilgili bir takım oyunlar oynandığını belirten Arslan, “İsdemir’de sizlerin geleceğiyle ilgili bir oyun oynanıyor. Bu oyunu boşa çıkaran sizleri tebrik ediyorum. Sayısal olarak var olan üstünlüğünüzü bölmek adına, bel altı vuruşlarla bu çirkinliğe giriştiler ama bugün itibariyle başarısız olmuşlardır. Bunu sağlayan siz işçi kardeşlerimi tebrik ediyorum” dedi.

HAK-İŞ ailesi olarak 19 sendikamızın olduğunu 20 ve 21’inci Sendikanın da yolda olduğunu ifade eden Arslan, “Türkiye’nin en büyük konfederasyonlarından biriyiz. Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül aynı zamanda HAK-İŞ Konfederasyonu’nda benim yardımcım ve onla gayet güzel anlaşıyor, mücadelemizi sırt sırta yapıyoruz. Kimse bizim aramızı bozamaz” dedi.

3 Ağustos’a kadar 3 binin üzerinde olan üye sayısının da arttırılması gerektiğini ifade eden Arslan, “Bu kervan yürüyecek başka yolu yok. Allah korusun İsdemir’i ve işçileri bunlara teslim ederseniz, ciğeri kediye teslim etmiş olursunuz” dedi.

 

Geçtiğimiz haftalarda OYAK’a ziyaretleri olduğunu, ziyaretlerin olumlu geçtiğini ifade eden Arslan, İsdemir’de HAK-İŞ ve Çelik-İş’in kalmaya devam edeceğini vurguladı.

 

Bu zorlu süreçte işçilerin yanında olduğunun altını çizen Arslan, “Bizim silahlı ve militer gücümüz yok. Siz sağlam ve dik duracaksınız bizde sizler adına yetkiyi alacağız. 3 Ağustos’a kadar vakit var. Giden arkadaşlarınızı oradan çağırın ve daha güçlü bir birlik oluşturun. İsdemir’de yetki Çelik-İş’in olacaktır. Kutlu mücadeleniz hayırlı olsun” dedi.

 

Filistin de yaşanan İsrail zulmüne de değinen Arslan, “Gazze yanıyor. Filistin halkı zorda. Can kaybı giderek artıyor. Onlara Türkiye’den başka destek olan, yardım eden yok. Elbet bizler de elimizden gelen yardımı mazlum Filistin halkından esirgemeyeceğiz. Allah Filistin halkının yardımcısı olsun” dedi.

 

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül, Filistin halkının dramına vurgu yaparak, “Ortadoğu ve Arap ülkeleri İsrail’in Filistin’e uyguladığı zulüm karşısında sessiz. Sadece Atatürk Türkiye’si Filistin halkı ile beraber Emperyalist güçleri kınıyor ve lanetliyorum. Yaşasın mazlum halkların mücadelesi. Yaşasın Filistin halkının mücadelesi” dedi. Filistin için yardım kampanyaları düzenlendiğini hatırlatan Gül, çelik emekçilerini de bu yardımların içinde olmaya davet etti.


HABERE AİT GÖRSELLER :

21 Temmuz 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu