ARSLAN: “GAZZE’DE BÜYÜK BİR DRAM YAŞANIYOR”

18 Temmuz 2014 14:00, Haberler


ARSLAN: “GAZZE’DE BÜYÜK BİR DRAM YAŞANIYOR”

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, İsrail’in Gazze’ye kara harekâtı düzenlemesini, “Gazze’de büyük bir dram yaşanıyor” diye değerlendirdi. Arslan, Gazze’de yaşananların tek sorumlusunun İsrail olmadığını; bu saldırılara, katliamlara müsamaha gösteren ABD ve BM başta olmak üzere uluslararası örgütlerin de İsrail kadar sorumlu olduğunu söyledi. Arslan, uluslar arası örgütlere, devletlere ve Türkiye Cumhuriyeti devletine “Lütfen bu zulme karşı daha çok ses çıkarın, daha çok inisiyatif alın, daha çok kararlılık gösterin ve atılması gereken adımları biran önce atın. Gazzeli-Filistinli kardeşlerimizle dayanışma içerisinde olmalıyız, aksi halde büyük bir katliamın sorumlusu olmakla karşı karşıyayız” dedi.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 18 Temmuz 2014 tarihinde TRT Haber yayınına katılarak, İsrail’in Gazze’ye yönelik kara harekâtı düzenlemesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gazze’de büyük bir dram yaşandığını ifade eden Arslan, “Dün Gazze’deki dostlarımızla telefon görüşmesi yapabildik. Edindiğimiz bilgiye göre, şuanda Gazze’de bugüne kadar yaşanmamış büyük bir dramla karşı karşıyalar. Çok büyük bir problem olduğundan bahsettiler. Hiçbir şeyin olmadığını, jeneratörlerin çalışmadığını, elektrik alamadıklarını, suya ulaşamadıklarını söylediler. Adeta ölüme terk edildiklerine ilişkin bir izlenim edindik. Bu son derece üzüntü verici bir durum” dedi.

 

Arslan, Gazze’de yaşananların tek sorumlusunun İsrail olmadığını; bu saldırılara, katliamlara müsamaha gösteren ABD ve BM başta olmak üzere uluslararası örgütlerin de İsrail kadar sorumlu olduğunu söyledi. Arslan, “İsrail’i cesaretlendiren, bu şekilde katliamlar yapmaya teşvik eden ne yazık ki Batılı güçler ve ABD’dir. Onun için figürana değil arkadaki güçlere bakmak lazım. Gazze’de yaşanan katliamların Gazze’de kaybettiğimiz şehit olan geçlerin çocukların yaşlıların topyekûn orada insanların katliama tabi tutulmasının birinci dereceden sorumlusu ABD ve Batı dünyasıdır” dedi. Arslan, İslam dünyası ve Müslümanların da bu konuda sorumluluğu bulunduğunu da ifade etti.

 

“Konuyu Dünya Gündemine Taşımaya Çalışıyoruz”

 

HAK-İŞ Konfederasyonu’nun İsrail’de yaşanlara karşı geniş katılımlı bir protesto eylemi yaptığını anımsatarak, “Gazzeli kardeşlerimizle dayanışma içerisindeyiz. Yardım kampanyasını başlattık. Acil olarak doğrudan oraya ulaştırabileceğimiz yardımlarımızı organize ediyoruz. Onları gerçekleştirmeye çalışıyoruz” dedi. Arslan, HAK-İŞ’in ikili anlaşmalar yaptığı ülkelerdeki sendikalarla dayanışma içerisinde bu konuyu dünya gündemine taşımaya çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

 

“Bütün bu yapılanlar yeterli mi elbette değil. Bizim Filistinli kardeşlerimizle dayanışma içerisinde olduğumuzu her fırsatta ifade etmemiz gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti devleti daha etkin, daha kararlı ve daha yeni adımlar atmak zorundadır. Sadece İsrail’e yönelik değil İsrail e destek veren ülkelere yönelik bir tavır geliştirmek zorundadır. Çünkü esas sorun burada İsrail’in ötesinde batılı güçlerin ikiyüzlü ve çifte standartlı tutumudur. Buna yönelik de Türkiye’nin girişimlerde bulunmasında fayda bulunmaktadır. BM Genel Sekreteri derhal istifa etmelidir. İkiyüzlü samimiyetsiz gerçekten sadece konuşan sadece bir şeyler söyleyen bir BM Genel Sekreterinin yapması gereken şey istifa etmektir. İslam Konferansı, İslam İşbirliği Teşkilatı bu konuda bir inisiyatif almıyorsa, onlar da istifa etmek zorundadır.”

 

“Filistin'li Kardeşlerimizle Dayanışma İçerisinde Olmalıyız”

 

Türkiye’de ve dünyada olup bitenlere yönelik tepkileri olumlu bulduğunu ifade eden Arslan, “Batılı ülkelerdeki, ABD’deki tepkileri olumlu buluyoruz. Ama yeterli bulmuyoruz daha çok sivil toplumun inisiyatif alması gerekiyor. Hükümetler üzerinde baskı kurmak gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine devletine çağrı yapıyorum. Lütfen bu zulme karşı daha çok ses çıkarın daha çok inisiyatif alın daha çok kararlılık gösterin ve atılması gereken adımlar atın. Gazzeli-Filistinli kardeşlerimizle dayanışma içerisinde olmalıyız aksi halde büyük bir katliamın sorumlusu olmakla karşı karşıyayız” dedi.

 

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

18 Temmuz 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu