ARSLAN, ÜÇLÜ DANIŞMA KURULU TOPLANTISI’NA KATILDI

09 Temmuz 2014 14:00, Haberler


ARSLAN, ÜÇLÜ DANIŞMA KURULU TOPLANTISI’NA KATILDI

 

Üçlü Danışma Kurulu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Reşat Moralı Konferans Salonu'nda 9 Temmuz 2014 tarihinde Bakan Faruk Çelik başkanlığında toplandı.

Toplantıya Konfederasyonumuz Genel Başkanı Mahmut Arslan, Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, Öz Büro İş Sendikası Genel Başkanı Av. Muharrem Özkaya’nın yanı sıra Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri katıldı.

 

Açılış konuşmasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Avrupa Birliği süreci ile bağlantılı 19. Fasıl Gündemi ile Üçlü Danışma kurulu Toplantısının gerçekleştirileceğini belirtti. Toplantının iki önemli kriteri olduğunu ifade eden Çelik, ““Bu kriterlerden bir tanesi eylem planının hazırlanması. İkinci önemli nokta ise standartlara tam uyum. Özellikle sendikal standartla ilgili hangi noktadayız. Tüm bu veriler paylaşılacak, değerlendirilecek. Umarım bu çalışma birlikte bu toplantı 19. Faslın açılışı için önemli bir adım olur” dedi.

 

19. faslın gelişme süreci hakkında bilgi veren Çelik, “Önceki hafta AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’yla birlikte burada konuyu enine boyuna değerlendirdik. Burada hangi noktadayız ve bu konuda neler yapılmalı şeklinde iki bakanlık arasında önemli bir değerlendirme gerçekleştirdik” dedi. Yapılan toplantının ardından üçlü danışma kurulunun toplanmasını uygun gördüklerini belirten Çelik, toplantının neticesi olarak üçlü danışma kurulunu toplayıp gelinen bu noktanın taraflarla görüşüldükten sonra bir ortak niyet beyanını hazırlayabilmesinin 19. Faslın açılmasında bir iradenin ortaya konması konusunda önemli bir adım olacağını ifade etti.


HABERE AİT GÖRSELLER :

09 Temmuz 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu