ARSLAN, ÖZ İPLİK-İŞ DÜZCE İL BAŞKANLIĞI AÇILIŞINA KATILDI

08 Temmuz 2014 14:00, Haberler


ARSLAN, ÖZ İPLİK-İŞ DÜZCE İL BAŞKANLIĞI AÇILIŞINA KATILDI

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 5 Temmuz 2014 tarihinde Düzce’de düzenlenen Öz İplik-İş Sendikası Düzce Şubesi açılışına katıldı. Törene, Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç ve Öz İplik-İş Sendikası yetkilileri ve işçiler yoğun olarak katılım gösterdi.

 

Genel Başkanımız Arslan ve Öz İplik-İş Sendikası Başkanı Murat İnanç’ı işçiler İşte başkan işte sendika” “işte başkan işte teşkilat” “Öz İplik-İş nerede biz oradayız” “işçiler sizinle gurur duyuyorsloganlarıyla ve davul zurnalarla karşıladılar.

 

Örma ve Burcu Tekstil çalışanları, HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan’a ve Genel Başkanımız Murat İnanç’a çiçek takdim ettiler.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, İl Başkanlığı’nın açılış kurdelasını Öz İplik-İş Sendikası Başkanı Murat İnanç ile birlikte kesti.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan Öz İplik-İş Sendikamızın yoğunlaşan örgütlenme çalışmalarının Düzce’de oldukça hızlı ilerleyerek kısa bir süre içinde il başkanlığını da açmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti ve Türkiye’nin mütevazi şehri olan Düzce’de Öz İplik-İş’in üyeleriyle büyük bir meşale yaktığını dile getirdi.

 

Arslan çalışma hayatında bazı uygulamaların değişmesi gerektiğini vurguladığı konuşmasına şu noktalara değindi;

 

“HAK-İŞ Konfederasyonu kısa zaman önce yeni sendikalarıyla Türkiye’de çalışma hayatına farklı bir açılım getirdi. Her iş kolunda sendikamız olma politikasını inşallah bir sendika hariç tamamlamış durumdayız. Önümüzdeki günlerde bütün işkollarında sendikasını kuran bir HAK-İŞ’in Türkiye’de bütün emekçilere yönelik, hem sendikal alanda hem de sosyal ekonomik alanlarda farklı bir açılımını farklı bir yaklaşımını birlikte göreceğiz. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak Türkiye’de çeşitli işkollarında örgütlenmelerimiz var. Ancak en hızlı örgütlenmeyi Öz İplik-İş Sendikası Düzce’de gerçekleştirdi. İnşallah bu ilk olmayacak ve son da olmayacak. Çalışma hayatında çözülmesi gereken bazı sorunlar var, bunlardan bir tanesi kamudaki taşeron uygulamalar. Kamudaki taşeron uygulamalarının hem emekçiler üzerinde hem sendikalar üzerinde hem de sosyal barış üzerinde ciddi bir tehdit oluşturduğunu görüyorum. Aynı masada aynı işi yapan arkadaşlarımızın sadece taşeron işçisi olduğu için farklı ücretlerle çalıştırılması ve onların ücretli köle gibi görülmesi kabul edilir bir durum değil. O nedenle HAK-İŞ, taşeronlaşma konusunda ciddi bir mücadele başlatmıştır”

 

Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç, açılan Düzce İl Başkanlığı’nın başta Örma ve Burcu Tekstil işçileri olmak üzere tüm tekstil işçilerine hayırlı olmasını diledi. Örgütlenme sürecinde azim, cesaret ve kararlılıkla mücadele eden kadın üyelere ve emek veren tüm çalışanlara teşekkür etti.

 

İŞÇİLERLE İFTARDA BİRARAYA GELDİLER

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan ve Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç, Düzce İl Başkanlığının açılışının ardından Düzce Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde Örma ve Burcu Tekstil çalışanlarıyla iftar programında bir araya geldi.

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan ise iftar sonrası yaptığı konuşmada Konfederasyonumuz HAK-İŞ ve üye sendikalarımız hakkında bilgi verdi.

 

Arslan, şunları kaydetti:

 

“HAK-İŞ büyük bir ailedir. Bu ailenin en eski, en güçlü, en itibarlı sendikalarından birisi Öz İplik-İş Sendikamızdır. İş kolunun en büyük sendikalarından birisidir. HAK-İŞ’in tarihinde çok önemli bir yeri olan önemli bir sendikamızdır. Bu sendikamız yeni yönetimiyle çok ciddi hamlelere imza atmıştır. Son birkaç yıl içerisinde üye sayısını %50’den fazla arttıran ve tekstil işkolunda çalışan emekçilerin umudu olan bir sendikadır.

HAK-İŞ ailesine katılımınızdan dolayı Öz İplik-İş Sendikamıza verdiğiniz destekten dolayı Örma ve Burcu Tekstil çalışanlarını tebrik ediyorum.

 

Siz aslında tarihe bir not düştünüz. Kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla bir bütün olarak bir sendikal mücadeleye yola çıktınız. Yolunuz mübarek olsun. Bugün gerçekten sendikalı olmanın ayrıcalığını, toplu sözleşmenin ne demek olduğunu, örgütlülüğün ne anlama geldiğini, sendikanın ne anlama geldiğini size tattıracağız inşallah. Sadece buradaki söylediklerle değil, yapacağımız hizmetlerle bunu size kanıtlayacağız.

 

Sizlerle beraber inşallah geleceğimizi aydınlık kılacak, geleceğimizi daha iyi şartlarla yaşamak için birlikte mücadele edeceğiz. Onun için hem dualarınızı hem de desteklerinizi bekliyoruz.”

 

Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç, iftar öncesi sendikanın yapısı, Düzce’deki örgütlenme süreci, süreçte yaşananlar, işçilerin sendikamıza teveccühü ve sendikamızın zaferini konu alan bir teşekkür konuşma yaptı.

 

İnanç şunları dile getirdi;

 

“Öz İplik-İş Sendikası olarak, çatışma ve kavgadan, gerginlikten uzak, tek amacı ve gayesi üyelerinin hak ve menfaatlerini en iyi şekilde korumak, bunun mücadelesini vermek, insan onuruna yaraşır bir çalışma ortamı sağlamak için mücadele ediyoruz.

Bizler sizlerin her zaman yanındayız. Biz mücadeleden asla vazgeçmeyiz. Engelleri mücadelemize bahane göstermeyiz. Hele ki sizin sendikamıza karşı olan yaklaşımınızı, isteğinizi, heyecanınızı da gördükten sonra önümüzde hiçbir engel duramaz. Aksine birlikte sendikamızı büyüterek, inatla ve azimle sizlerin de dahil olduğu sendikamız çalışmalarıyla hep beraber yol alacağız. Öz İplik-İş ailesi olarak; sendikamızı tercih eden, gönül veren büyüten Örma ve Burcu tekstil çalışanları olarak sizlere bir kez daha teşekkür ediyoruz.

 

Hem Düzce’de İl Başkanlığımızı açmanın mutluluğunu yaşıyor, hem de böylesine hikmetli ve değerli bir günde birlikte olmanın heyecanını yaşıyoruz. Bu vesileyle hepinizin önümüzdeki günlerde inşallah erişeceğimiz Mübarek Ramazan Bayramınızı kutluyor, tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum”

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

08 Temmuz 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu