ILO HEYETİ HAK-İŞ’TE

26 Haziran 2014 14:00, Haberler


ILO HEYETİ HAK-İŞ’TE


Uluslararası Çalışma Örgütü İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Catherine Brakenhielm ve Direktör Vekili Özge Berber Agtaş, 25 Haziran 2014 tarihinde HAK-İŞ’i ziyaret ederek, Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Toruntay ve Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız ile görüştü.


Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Toruntay, ILO heyetini HAK-İŞ’te ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. ILO’nun Soma ile ilgili girişimlerine teşekkür eden Toruntay, “İş sağlığında Türkiye önemli ilerlemeler sağlıyor. Ancak bir problem var. Bu problemin ILO gibi uzman kuruluşlar tarafından bağımsız bir gözle değerlendirilmesine ihtiyaç bulunmaktadır. Biz ITUC’dan da bir heyet göndermesini talep ettik. ILO, AB, ITUC ve ETUC’un katkı ve yaklaşımlarını önemsiyoruz” dedi.

Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız, Türkiye’nin iş sağlığı ve güvenliği alanında son yıllarda önemli adımlar attığını, yasal düzenlemelerin tamamlandığını ve denetim faaliyetlerinin düzenli olarak yapıldığını belirtirken, “Ancak bütün bu gelişmelere karşın, Soma’da yaşananlar ortada büyük bir problem olduğunu göstermektedir. Bu problemin tespit edilip sorumluların ortaya çıkarılması gerekmektedir” dedi.

ILO Uzmanı Brankenhielm, Soma kazası dolayısıyla başsağlığı dileğinde bulundu. Soma kazasının ardından iş sağlığı ve güvenliği alanında daha fazla çalışma yapılması düşüncesiyle Türkiye’ye geldiğini belirten Brankenhielm, iş sağlığı ve güvenliği alanında geleceğe dönük çalışma için bir platform oluşturmayı ve strateji geliştirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

 


HABERE AİT GÖRSELLER :

26 Haziran 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu