ARSLAN: “YENİ FACİALAR YAŞANMADAN SORUN ÇÖZÜLMELİDİR”

27 Mayıs 2014 14:00, Haberler


ARSLAN: “YENİ FACİALAR YAŞANMADAN SORUN ÇÖZÜLMELİDİR”

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ’in her zaman sorunun değil, çözümün bir parçası olduğunu belirterek, “Taşeron emekçilerinin sorunlarının çözümünde de yoğun çaba gösteriyoruz. Taşeron sorunundan kaynaklı yeni facialar yaşanmadan bu sorun çözülmelidir” diye konuştu.

Arslan, 24 Mayıs 2014 tarihinde Hizmet-İş Sendikası Bursa Şubesinin 8. Olağan Genel Kuruluna katılarak bir konuşma yaptı. Genel Kurula, Ak Parti Bursa Milletvekilleri İsmet Su ve Hakan Çavuşoğlu, HAK-İŞ’e bağlı sendikaların Bursa Temsilcileri, Hizmet İş Sendikası Genel Merkez ve Şube yöneticileri, Komite Başkan ve Yöneticileri katıldı.

 

Arslan, Soma’da meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden emekçilere başsağlığı dileyerek başladığı konuşmasında, Soma’daki maden kazasının taşeronlaşmanın nelere sebep olduğunun bir göstergesi olduğunu söyledi. Arslan, Soma’daki vahim durumdan HAK-İŞ’in de sorumlu olduğunu ifade ederek özeleştiri yaptı. Arslan, “Bizim sorumluluğumuz sadece üyelerimizle sınırlı değildir. Biz, bütün emekçilerin bizden alacağı olduğuna inanıyoruz. Soma’daki maden ocaklarında örgütlenemediğimiz için biz de suçluyuz.

Soma’daki maden kazasının Türkiye’nin geldiği noktaya yakışmadığını söyleyen Arslan şunları kaydetti:

 

“Soma faciası, insanı makine olarak gören anlayışın, insanı araçsallaştırarak daha çok kömür çıkartma açgözlülüğünün sonucudur. Biz bu durumları öngördüğümüz için, ağırlıklı olarak taşeron firma emekçilerine yönelik olarak 24 Ocak’ta “Hakkın Bize Emanet-Seni Sendika Korur” temalı örgütlenme kampanyası başlattık. Belediyelerde 400 bin, kamuda 1 milyon taşeron emekçisi var. 11 milyon da sendikasız işçi var. Bu emekçi kardeşlerimizin durumu bizleri ziyadesiyle üzüyor, mahvediyor. Bütün bu insanların üzerimizde hakları var. Onların sorunlarını çözmek için onlarla beraber mücadele etmek istiyoruz. Onları üye yapamazsak vebali üzerimizedir.”

 

TAŞERONUN MALİYETİ DAHA YÜKSEK

 

Başbakan Erdoğan’ın “Kamu kendi eliyle kendini riske attı” sözünün kendisi için bir anlam ifade ettiğini ve taşeron sorununun çözümü noktasında Başbakan’dan umutlu olduklarını belirten Arslan, “Matematik yalan söylemez: Maliyeti az diye taşeronluğa başvuruluyor, ancak taşeronun maliyeti daha yüksek. Biz her zaman sorunun değil, çözümün bir parçası olduk. Taşeron emekçilerinin sorunlarının çözümünde de yoğun çaba gösteriyoruz. Taşeron sorunundan kaynaklı yeni facialar yaşanmadan bu sorun çözülmelidir” diye konuştu.

 

Ak Parti Bursa Milletvekili İsmet Su, HAK-İŞ ile aynı değerlere sahip olduklarını belirterek, “Değerlerimizi hep beraber yükselteceğiz” dedi.

 

Ak Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu da HAK-İŞ’in ülkenin gelişimi ve dönüşümüne katkı verdiği ve bunun takdirle karşılandığını ifade ederek, 1 Mayıs gibi üzerinde kötü algı olan zamanların normalleştirilmesindeki katkısından dolayı Genel Başkanımız Arslan’a teşekkür etti.


HABERE AİT GÖRSELLER :

27 Mayıs 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu