ILO HEYETİNDEN HAK-İŞ’E SOMA ZİYARETİ

22 Mayıs 2014 14:00, Haberler


ILO HEYETİNDEN HAK-İŞ’E SOMA ZİYARETİ

 

Soma'daki maden faciası nedeniyle Türkiye'ye gelen ILO Avrupa ve Orta Asya Bölge Ofisi Direktör Vekili Rie Vejs Kjeldgaard başkanlığındaki ILO heyeti, 22 Mayıs 2014 tarihinde HAK-İŞ’i ziyaret ederek, Genel Başkan Yardımcımız Settar Aslan ile görüştü ve ILO Genel Sekreteri Guy Ryder’ın taziye dileklerini iletti.

Soma’daki faciayı bir felaket olarak nitelendiren Rie Vejs, olaydan duydukları üzüntüyü dile getirerek, Türkiye’ye ve HAK-İŞ camiasına başsağlığı diledi.

 

Genel Başkan Yardımcımız Settar Aslan da, çalışma hayatındaki düzenin ‘insan merkezli’ olarak kurulması ve iş güvenliği ve sağlığı tedbirlerinin yeterli düzeye getirilmesi gerektiğini belirterek, “Bu çerçevede, Madenlerde Güvenlik ve Sağlık konulu 176 Sayılı ILO sözleşmesinin Türkiye tarafından biran önce onaylanması ve gereklerinin yerine getirilmesi için, sendikaların Hükümet üzerinde baskı oluşturması yerinde olacaktır” dedi.

İşçilerinin sendika çatısı altında örgütlenmesinin, aynı zamanda gelişmiş demokrasinin göstergesi olduğunu da ifade eden Settar Aslan, “Örgütlülüğün en büyük engeli olan taşeron sistemi, kabul edilemez bir uygulama haline gelmiştir. Bu duruma derhal son verilmelidir. Ayrıca kamu ve özel sektördeki tüm işçiler kadrolu olarak istihdam edilmelidir. Sendikalar, hem iş sağlığı ve güvenliğinin, hem de gelir adaletinin en önemli güvencesidir. Bu yüzden, tüm işçilerin sendikalı olmasını sağlayacak yasal düzenlemeler bir an önce hayata geçirilmelidir” diye konuştu.

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

22 Mayıs 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu