ARSLAN, EPSU KONGRESİNE KATILDI

22 Mayıs 2014 14:00, Haberler


ARSLAN, EPSU KONGRESİNE KATILDI

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, EPSU’nun 9. Kongresine katılarak, küresel emek dayanışmasının önemine vurgu yaptı.

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Fransa'nın Toulouse kentinde 19 Mayıs 2014 tarihinde başlayan ve 23 Mayıs 2014 tarihinde tamamlanacak olan EPSU 9. Kongresi'ne katıldı. Arslan, Hizmet-İş Sendikamızın da üyesi olduğu EPSU’da HAK-İŞ Konfederasyonu ve sendikalarımızın faaliyetleri hakkında Avrupa kıtasının dört bir yanından, Rusya'dan ve Avrasya'dan gelen kamu sektörü sendikaları yöneticileri ve uzmanlarını bilgilendirdi.

Alternatif Avrupa başlıklı ilk karar çerçevesinde katılımcılara hitap eden Genel Başkanımız Arslan, konuşmasına Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden 301 maden emekçisini anarak başladı. Arslan, EPSU’nun önümüzdeki dönemde Avrupa Birliği politikalarını, sosyal boyutu çok daha güçlendirilmiş yeni bir Avrupa Birliği perspektifi yönünde etkileyebilecek düzeyde güçleneceğine ve AB kurumları nezdinde çok daha etkili bir aktör olacağına inandığını söyledi.

 

Kamu hizmetlerinde özelleştirme ve taşeron uygulamalarının kalitesizliği, kayıtdışılığı, mafyalaşmayı ve örgütsüzlüğü beraberinde getirdiğinin altını çizen Arslan, bu nedenle, su; toplu ulaşım ve temizlik gibi temel kamu hizmetlerinin yerel yönetimlerin kendi çalışanlarıyla yerine getirilmesi gerektiği yönünde çalışma yaptıklarını söyledi.

 

Hizmet-İş Sendikasının 35.Kuruluş Yıldönümü Etkinleri kapsamında, “Hakkın Bize Emanet” teması ve “Seni Sendika Korur” sloganıyla Türkiye çapında örgütlenme kampanyası başlattığını ifade eden Arslan, 2013 yılı Kasım ayından Mayıs ayı ortasına kadar olan sürede 25 bini aşkın işçinin üye olduğunu kaydetti.

Ulusal ekonomilerin kapitalizm temelinde bütünleştiği bir dönemde, bu sürecin haksızlıklarını giderecek bir küresel emekçi dayanışmasının gerekliliğine dikkat çeken Arslan, bu doğrultuda sendikalararası küresel işbirliğinin hedefleri belirgin ve mücadele yöntemleri tayin edilmiş bir zemine oturtulmasının başarının önkoşulu olduğunu hatırlattı. Arslan, EPSU ve PSI’ya yapılan üyelik başvurularının EPSU ve PSI Yönetim Kurul toplantılarında birlikte değerlendirilerek herhangi bir gerekçeyle geri çevrilmek yerine olumlu sonuçlandırılması isteğini paylaştı.

 

2008’de patlak veren mali krizin faturasının kemer sıkma politikalarıyla çalışanlara ödettirildiğini, sözkonusu krize yol açan finans kuruluşlarının ise kurtarma paketleriyle ödüllendirildiğini belirten Arslan, "İşsizlik, yoksulluk, kemer sıkma politikaları, kamu hizmetlerinin özelleştirilmesi gibi can yakıcı sorunlarla baş etmenin yolu, sosyal bir Avrupa’nın ve sosyal devletlerin inşa edilmesinden geçmektedir. Bunu başarabilecek yegâne güç sendikalardır; EPSU, PSI, ETUC, ITUC gibi sendikal üst yapılardır" dedi.

 

Genel Başkanımız Arslan, EPSU’ya uzun yıllar hizmet ettikten sonra emekliye ayrılan Carola Fischbach-Pyttel'e Genel Sekreterliği sürecinde ve Anne-Marie Perret’e de EPSU Başkanlığı döneminde yaptıkları katkılar ve çalışmaları için teşekkür ederken EPSU 9. Kongresi'nde seçilecek EPSU'nun yeni Genel Sekreteri ve Başkanına başarılar diledi.

 

Arslan ve beraberindekiler, EPSU 9.Kongresi'ne hem ülkemizden hem de Arnavutluk, Makedonya, Bosna-Hersek, Rusya, Almanya diğer ülkelerden katılan sendikacılarla temaslarda bulundu.

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

22 Mayıs 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu