ARSLAN: “ TAŞERON YASADAKİ ŞARTLARA GÖRE ÇALIŞTIRILMALI”

13 Mayıs 2014 14:00, Haberler


ARSLAN: “ TAŞERON YASADAKİ ŞARTLARA GÖRE ÇALIŞTIRILMALI”

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, taşeronun yasadaki şartlara göre çalışması gerektiğine dikkat çekerek, yasaya aykırı düzenlemeler; yasaya aykırı ihaleler, yasaya aykırı alt işveren uygulamalarının mağduriyetinin dönüp dolaşıp kamunun üzerine büyük bir yük getirdiğini ifade etti.

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 12 Mayıs 2014 tarihinde Kanal A Haber Bültenine katılarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

Arslan, taşeron meselesinde kamunun üzerine aşırı derecede yük geldiğini, işçilerin ciddi derecede mağdur edildiğini belirterek, “Toplu sözleşmesiz, kıdem tazminatsız, fazla çalışma saati ile çalışma şartlarına maruz kalıyorlar. Yıllık ücretli izinlerini kullanamıyorlar” dedi.

 

Taşeron işçilere yönelik ciddi bir adaletsizlik yapıldığına vurgulayan Arslan, aynı işi yapan otobüs şoförlerini örnek göstererek, “Bir tanesi belediyenin kadrolu otobüs şoförü, ikramiye ile 2000-3000 bin lira maaş alıyor. Aynı otobüsü taşeron işçisi kullanıyor. Onun aldığı ücret 1000-1500 lira aynı işi yapan insanlar arasında, sırf statüleri farklı diye farklı ücret uygulaması, ciddi bir adaletsizliği ciddi bir kaosu getiriyor” dedi. Kamunun bu sorunu çözmesi gerektiğinin altını çizen Arslan, “Kamu yapacağı işleri, kendi işçisiyle yapmalı sınavlar açmalı” dedi.

 

Yeni bir düzenlemenin yapıldığını hatırlatan Arslan, “Merkezi sistemden çıkılıp her Bakanlık kendi bünyesinde sınav açacak. Çok isabetli bir karar buna ivedilikle geçilmesi lazım” dedi. Arslan, “Her kurum kendi ihtiyacına göre objektif kriterlere göre belirlenmiş norm kadro dediğimiz, kendi bakanlığı, kendi genel müdürlüğü bünyesine işçi alabilmeli, onun fazlasını ancak yasaya uygun şekilde ihaleye açmalı ” dedi.


HABERE AİT GÖRSELLER :

13 Mayıs 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu