ARSLAN, “ÇALIŞMA HAYATINDA TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ ÖDÜL TÖRENİ”NE KATILDI

12 Mayıs 2014 14:00, Haberler


ARSLAN, “ÇALIŞMA HAYATINDA TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ ÖDÜL TÖRENİ”NE KATILDI

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 12 Mayıs 2014 tarihinde ÇSGB Reşat Moralı Toplantı Salonunda düzenlediği “Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödül Töreni”ne katıldı.

Törene Genel Başkanımızın yanı sıra, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Ak Parti Kocaeli Milletvekili ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Azize Sibel Gönül, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve ödül almak üzere gelen şirket yetkilileri katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, jüri özel ödülüne layık görülen Vodafone adına Türkiye İcra Kurulu Başkanı Pınar Kalay’a ödülünü takdim ettikten sonra kısa bir konuşma yaptı. Gelecek yıl yapılacak olan ödül değerlendirmesinde sosyal etiketleme modeli ile sendikal örgütlenmenin olduğu iş yelerleri içerisinden bir değerlendirme yapılmasını arzu ettiğini belirten Arslan, ödül alan kurumlara saygısının sonsuz olduğunu ama hem birincilik ödülünü alan hem de jüri özel ödülünü alan kurumlarda sendikal yapının olmamasını Türkiye’nin bir ayıbı olarak değerlendirdi. Arslan, “Türkiye’nin en önemli firmalarında sendikal yapı neden yer alamıyor. İşçiler istemediğinden değil malum sebeplerden dolayı” dedi.

“TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ KONUSUNDA BÜYÜK BİR ÇABAMIZ VAR”

 

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı A. Sibel Gönül’ü tebrik ettiğini ifade eden Arslan, “Sibel hanımı da kutluyorum Meclisteki komisyonun kurulmasında mücadelesini, bu konudaki aktivitesini takdirle karşılıyorum. Ama sorun inanın sadece parlamento değil, sadece hükümet değil, bir toplumsal değişim ve dönüşüme ihtiyacımız var. Bir zihniyet değişimine ihtiyacımız var. Bunu yasalarla yönetmeliklerle zorlamalarla yapamıyorsunuz. Bir zihniyet değişimi gereklidir. Bu değişimi hep birlikte gerçekleştireceğiz. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, bu konuda inanılmaz bir özveri ve kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Birçok genel kurul kararımızda bunun altını çizdik hatta sendikalarımızı bu konuda bir manifestoyla zorluyoruz. Genel kurul kararlarımıza uyulmasını takip ediyoruz” dedi.

Özellikle kadın sendikacıların, sendikalarda görünür olmasını, aktif olmasını sağlamak için konfederasyon olarak büyük bir çaba sarf edildiğinin altını çizen Arslan, “Bu çalışmaları yaparken kesinlikle bir kota uygulamasını desteklemiyoruz. Kadınların kendi mücadele gücüyle bunu başaracaklarına inanıyoruz” dedi.

 

Konuşmaların ve ödül töreninin ardından program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.


HABERE AİT GÖRSELLER :

12 Mayıs 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu