ARSLAN “KIRŞEHİR KARİYER GÜNLERİ”NDE KONUŞTU

08 Mayıs 2014 14:00, Haberler


ARSLAN, “KIRŞEHİR KARİYER GÜNLERİ”NDE KONUŞTU

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, Kırşehir İŞKUR İl Müdürlüğü’nün Ahi Evran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlediği Kariyer Günlerinde öğrencilerle buluştu. Arslan, “Bir Başarı ve Hayat Hikâyesi–Erdemli Bir Sendikal İnşa İçin…” başlıklı bir konuşma yaptı.

 

Ahi Evran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda 7 Mayıs 2014 tarihinde gerçekleştirilen konferansa Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güray Erener, İŞKUR İl Müdürü Ömer Faruk Akyol, HAK-İŞ Kırşehir İl Temsilcisi Ferhat Demir ile çok sayıda öğretim görevlisi ve öğrenci katıldı.

 

Genel Başkanımız Arslan, kariyeri genel anlamıyla; hayat içinde belli mesleklerde uzmanlaşarak olgun ve yetkin hale gelmek ve kişinin kendisini gerçekleştirme süreci olarak tanımlayarak, kendini emek ve alınteri mücadelesine adamış sendikacı kimliği çerçevesinde hayatını ve tecrübelerini katılımcılar ile paylaştı.

 

Kariyer mücadelesinin erdemli bir hayat ve sendikal mücadele olduğunu vurgulayan Arslan, “Gerek şahsımın Sendikal hayatı, gerekse de HAK-İŞ’in temsil ettiği mana; “Erdemli bir Sendikal İnşa”yı gerçekleştirme yolunda bir misyon mücadelesidir” dedi.

 

HAK-İŞ’in üniversite gençliğine yönelik ilgi ve katkısının gün geçtikçe arttığını, HAK-İŞ çatısı altında uzmanlık yapabilecek öğrenciler yetiştirmek istediklerini belirten Arslan, “HAK-İŞ olarak çalışma ekonomisi öğrencilerine genel merkez ve üye sendikalarımızda staj veriyoruz. Böylece onların sendikal hareketi tanımalarını sağlıyoruz” dedi.

 

Günümüzde sendikal hareketin güç kaybettiğini ve küreselleşmeye karşı kendini yeniden konumlandırması gerektiğini belirten Arslan, HAK-İŞ’in çatışmacı bir anlayıştan uzak tarafları diyaloga çağıran bir anlayış ile yöresinde, bölgesinde ve küresinde sorumluluklarının bilinciyle yeni bir sendikal inşa içerisinde olduğunu vurguladı. Bu minvalde akademik dünyanın da sendikalara mesafeli kalmamasını ve üniversitelerle de çalışmak istediklerini belirten Arslan, üniversitedeki hocaları da sendikal mücadeleye davet etti.


 


 

Konuşmalarının ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Genel Başkanımız Arslan’a İş Kur İl Müdürü Ömer Faruk Akyol tarafından plaket takdim edildi.

HABERE AİT GÖRSELLER :

08 Mayıs 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu