ARSLAN KIBRIS’TA TEMASLARDA BULUNDU

07 Mayıs 2014 14:00, Haberler


ARSLAN KIBRIS’TA TEMASLARDA BULUNDU


Genel Başkanımız Mahmut Arslan, KKTC Kamu-Sen’in 39. Kuruluş Yıldönümü etkinliklerine katılmak üzere 5 Mayıs 2014 tarihinde Kıbrıs’a gitti. Arslan, KKTC Kamu-Sen Başkanlar Kurulu ve Yönetim Kurulu toplantılarına katıldı ve Kamu-Sen’in 39. Kuruluş yıldönümünü kutladı.

 

Arslan, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Dr. Sibel Siber, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu, Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar ve Türkiye Büyükelçisi Halil İbrahim Akça’yı ayrı ayrı ziyaret etti. Ziyarete Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Şahin ve Genel Sekreterimiz Dr. Osman Yıldız ile birlikte KKTC Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş da katıldı.

Genel Başkanımız Arslan yaptığı görüşmelerde, Kamu-Sen’in 39’uncu kuruluş yıldönümü etkinlikleri nedeniyle Kıbrıs’ta bulunduklarını söyledi. Kıbrıs’ın artık 40 yıl önceki Kıbrıs olmadığını, yıllar içerisinde Kıbrıslı Türklerin barış elini uzatmasının masada elini güçlendirdiğini belirten Arslan, liderlerin imzaladığı ortak metnin kendilerini heyecanlandırdığını belirterek, metnin altının doldurulması gerektiğini bunun için de Birleşmiş Milletler’in (BM) sürece dahil olarak sonuca ulaşılmasına katkı koymasını beklediklerini kaydetti. Gençlerin belirsizlik nedeniyle kendi geleceklerini Kıbrıs’ta göremeyecek duruma geldiğini ifade eden Arslan, sorunların hakkaniyetle çözümlenmesini temenni etti. KKTC tarafına müzakere sürecinde başarılar dileyen ve destek bildiren Arslan, HAK-İŞ Genişletilmiş Başkanlar Kurulu’nda da çözümün desteklendiği yönünde karar çıkarıldığını belirtti.

 

Arslan, ziyaretlerde HAK-İŞ hakkında bilgi de verdi. Farklı bir sendika kültürünü temsil ettiklerini söyleyen Arslan, sorunları diyalogla birliktelik içinde çözmeye çalıştıklarını belirtti. 20. yüzyılın eski sendikal alışkanlıklarını, 21. yüzyıla taşımak yerine, yeni bir anlayışa ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Arslan, sendikalarının bu yeni anlayışla hareket ettiğini kaydetti.

 

Arslan, Türkiye Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ve KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar’ı da ziyaret etti. Söz konusu ziyaretlerde, Kıbrıs müzakereleri ve bu konudaki HAK-İŞ Genişletilmiş Başkanlar Kurulu kararlarının yanı sıra KKTC’de hemşirelerin kadro sorunu ve imamların sorunları gündeme geldi.

 

Özkardaş: “Hemşirelerin Sorunu Çözülmeli”

 

Kamu-Sen Başkanı Özkardaş da Kıbrıs sorununa kalıcı bir Çözüm bulunmasını istediklerini belirtti. Ülkede ekonomik, Çevre, siyasi alanlarda sorunlar yaşandığını söyleyen Özkardaş, hemşire kadrolarıyla ilgili sorun konusunda Başbakandan yardım istedi. “12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü” öncesinde sorunun çözülmesini talep eden Özkardaş, sendikasının uzlaşıdan yana olduğunu ancak bu konuda eylem yapmak zorunda kaldıklarını ifade etti.


 


HABERE AİT GÖRSELLER :

07 Mayıs 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu