HAK-İŞ’TEN KAYSERİ'DE TARİHİ 1 MAYIS KUTLAMASI HAK-İŞ KAYSERİ’DE 81 İLDE 1 MAYIS’TA ALANLARDA

01 Mayıs 2014 14:00, Haberler


HAK-İŞ’TEN KAYSERİ'DE TARİHİ 1 MAYIS KUTLAMASI


HAK-İŞ KAYSERİ’DE 81 İLDE 1 MAYIS’TA ALANLARDA

HAK-İŞ’in Kayseri’deki 1 Mayıs kutlamaları büyük bir coşku içerisinde gerçekleştirildi. HAK-İŞ Kayseri’de çalışanların sorunları ve çözüm önerilerinin dile getirildiği, barış ve huzur ortamında kavga ve gürültüden uzak örnek ve Kayseri açısından tarihi bir 1 Mayıs kutlaması gerçekleştirdi.

Kayseri'de tarihte ilk defa ve HAK-İŞ tarafından gerçekleştirilen büyük, 1 Mayıs “Birlik, Mücadele ve Dayanışma” günü mitingine HAK-İŞ, tüm üye sendikaları ve üyesi on binlerce emekçiyle birlikte katıldı. HAK-İŞ'in Kayseri Cumhuriyet Meydanı Kurşunlu Otopark alanında "Daha Yaygın, Daha Güçlü, Daha Fazla Sendikal Örgütlenme" sloganıyla gerçekleştirdiği 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü HAK-İŞ üyesi onbinlerce emekçi, sivil toplum kuruluşları ve Kayseri halkının katılımıyla büyük bir coşku içerisinde gerçekleştirildi.

Davul zurna eşliğinde halaylarla, türkülerle, ellerindeki pankart ve dövizlerle meydanı dolduran HAK-İŞ'e bağlı HİZMET-İŞ, ÇELİK-İŞ, ÖZ ORMAN-İŞ, ÖZ GIDA-İŞ, ÖZ İPLİK-İŞ, ÖZ AĞAÇ-İŞ, ÖZ BÜRO-İŞ, ÖZ MADEN-İŞ,  ÖZİŞ, KIBRIS TÜRK KAMU-SEN, OLEYİS, MEDYA-İŞ, ÖZ TAŞIMA-İŞ, ÖZ PETROL-İŞ, FUTBOL-SEN, LİMAN-İŞ, ÖZ FİNANS-İŞ, ÖZ TOPRAK-İŞ ve ÖZ SAĞLIK-İŞ Genel Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri ile binlerce üye emekçi alanı renklendirdi. Mitinge, HAK-İŞ ve üye sendikalarının Kadın, Gençlik, Kültür-Sanat, Engelli ve İş Sağlığı ve güvenliği komitelerinin yanı sıra, binlerce taşeron firma emekçisi de yoğun ilgi gösterdi.

Miting alanında, “Yaşasın 1 Mayıs, Yaşasın HAK-İŞ, Taşeronlaşmaya Hayır, Mevsimlik İşçi Sorunu Çözülsün, Yeni, Sivil Anayasa İstiyoruz, Güçlü Demokrasi, Güçlü Türkiye, İş Kazaları Önlensin, Kıdem Tazminatı Güvencemizdir, Örgütlenme Hakkımız Engellenemez, İnadına Sendika, İnadına HAK-İŞ, Engellilere Engelsiz İstihdam, Çocuk İşçiliğine Hayır,  İş Güvencesi İstiyoruz, Taşeron İşçiliğe Hayır, Ücretlerde Ağır Vergi Baskısına Hayır, Sendikal Barajlara  Hayır, Genç İşsizliğine Çözüm  İstiyoruz, Kadına Yönelik Şiddete Hayır, Mısır’da İdamlara Hayır, Katil Sisi, Katil Esed, Mobbinge Hayır, Kreş Yardımı İstiyoruz, İnsanlık İdam Ediliyor…, Uyan Dünya, Suriye’de Zulme Son” yazılı dövizler taşındı, sloganlar atıldı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren miting alanını dolduran, kadını erkeği, yaşlısı, genci, engellisi binlerce işçi, halkoyunlar, kemençe, mehter takımının gösterileri ve Kayseri’ye özel halk ozanlarının atışmaları mitinge renk kattı, platformdan çalınan müzikler ve HAK-İŞ marşı ile alandaki coşku her geçen dakika daha da arttı.

 

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Yönetim Kurulu üyeleri ve sendikalarımızın başkan ve yöneticileri ile HAK-İŞ Kayseri İl temsilciliği önünde buluştu. Arslan, işçilere, esnafa, halka, polislere ve basın mensuplarına karanfil dağıtarak, 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma Gününü kutladı. Platforma çıkan Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 1 Mayıs mitingine katılan emekçileri selamladı, 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma günlerini kutladı.

HAK-İŞ Tertip Komitesi Başkanı HAK-İŞ İl Başkanı Halil Özdemir’in açılış konuşması ile başlayan mitingde, saygı duruşunda bulunuldu, istiklal marşı okundu, işyerlerinde hayatını kaybeden işçiler adına, mitingin Regaip Kandiline de denk gelmesi dolayısıyla dua okundu.

Mitingde, halk oyunları gösterilerinin ardından HAK-İŞ Kadın Komitesinden Melike Özmen ve Gençlik Komitesinden Rıdvan Günay ortaklaşa 1 Mayıs bildirisini okudu.

HAK-İŞ 1 Mayıs Bildirisi için tıklayınız..

 

“BUGÜN SESİMİZİ KAYSERİ’DEN YÜKSELTİYORUZ”

 

1 Mayıs bildirisinin okunmasının ardından Genel Başkanımız Mahmut Arslan, miting alanını dolduran binlerce işçiye hitap etti. Arslan, “Selâm sana Kayseri, bütün renkleriyle, bütün sesleriyle, selâm sana Türkiye! İnsanlık onurunun yiğit ve saygın temsilcileri selâm size! 1 Mayıs’ı yüreğiyle, emeğiyle karşılayanlar selâm size! 1 Mayıs coşkusunu paylaşanlar, 1 Mayıs’ı yüreğinde yaşayanlar, hakkını arayanlar, hakkına sahip çıkanlar selam size! Bu meydanın soylu emekçileri! Sizi HAK-İŞ adına sevgiyle, muhabbetle saygıyla selâmlıyorum” diyerek başladı konuşmasına.

Fabrikalarda, madenlerde, tersanelerde, barajlarda, şantiyelerde bir dilim ekmek uğruna hayatlarını hiçe sayanları, emeği; ailesi, çocukları uğruna hayata veda edenleri selamlayan Arslan, “Arnavutluk’tan, Azerbaycan’a; İran’dan Brezilya’ya, Sudan’dan Portekiz’e; Bulgaristan’dan, Kuzey Kıbrıs’a; Malezya’dan, Somali’ye;  Japonya’dan, Ruanda’ya, Pakistan’dan Kosova’ya TÜM DÜNYA EMEKÇİLERİ! Selam olsun size Mısır’da, Filistin’de, Suriye’de, Orta Afrika’da zulme uğrayan mazlum, mağdur ama başı dik kardeşlerim Samsun’dan Konya’ya, Şırnak’tan Edirne’ye, Van’dan Aydın’a, ÜLKEMİN TÜM EMEKÇİLERİ! Size Selam olsun” dedi.

 

HAK-İŞ'e bağlı HİZMET-İŞ, ÇELİK-İŞ, ÖZ ORMAN-İŞ, ÖZ GIDA-İŞ, ÖZ İPLİK-İŞ, ÖZ AĞAÇ-İŞ, ÖZ BÜRO-İŞ, ÖZ MADEN-İŞ,  ÖZİŞ, KIBRIS TÜRK KAMU-SEN, OLEYİS, MEDYA-İŞ, ÖZ TAŞIMA-İŞ, ÖZ PETROL-İŞ, FUTBOL-SEN, LİMAN-İŞ, ÖZ FİNANS-İŞ, ÖZ TOPRAK-İŞ ve ÖZ SAĞLIK-İŞ üyeleri ve tüm emekçilerin 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma gününü kutladı.

Arslan, “Bugün Tüm Türkiye’deyiz… Selçuklu’nun, Osmanlı’nın gözbebeği, Anadolu’nun, Türkiye’nin Parlayan yıldızı Kayseri’deyiz. Mimar Sinan’ın, Seyyid Burhaneddin Hazretleri‘nin şehri, Tarih ve medeniyet kenti Kayseri bugün daha  coşkulu.. Erciyes bugün daha ak, daha parlak, daha gururlu. “Gadasını Aldığım Kayseri” 1 Mayıs’ta yeni bir tarih yazıyor! Bugün dünya,  Kayseri’den HAK-İŞ emekçilerinin sesiyle uyanıyor. Emekçiler Kayseri’den Tüm Türkiye’ye, tüm dünyaya haykırıyor” diye konuştu.

 

128 yıl önce insanlık dışı çalışma şartlarına isyan edenlerin sembolleştiği bu günde Kayseri’de, tüm Türkiye’de onların anıldığını söyleyen Arslan, “Onları engelleyemediler… Onları durduramadılar. Onlar, emeklerini taçlandırdılar. 1 Mayıs’ta meydanlarda, Kayseri’de, bütün Türkiye’de bayraklaştılar” dedi.

Türkiye’deki bütün 1 Mayıs kutlamalarının Kayseri’deki gibi görkemli, coşkulu, heyecanlı ve barışçıl bir şekilde geçmesi temennisinde bulunan Arslan, “Derdimiz var, Onun için buradayız. Dersimiz var, Onun için buradayız. Davamız var, Onun için buradayız’ diye seslendi.

 

Bugünün; Onurunu, Emeğini, Erdem ve Mücadelesini her şeyin üzerinde tutan emekçilerin günü olduğunu ifade eden Arslan, “İşsizler, haksızlığa uğramışlar, kimsesizler, yoksullar, yetimler, engelliler, emeklilikler bu gün sizin gününüz. Bugün gençlerin, emekçi kadınların günü. Bu gün “Ben de varım!” diyenlerin günü. Bu gün terlemenin, yâni ter ve emeğin günü”dedi.

 

“TAŞERONLAŞMAYA HAYIR DİYORUZ”

 

Arslan, “Bu günde sesimizi Kayseri’den yükseltiyoruz. Taşeronlaşmaya hayır diyoruz… mevsimlik işçilerin sorunu çözülsün diyoruz. Ücretler üzerindeki ağır vergi baskısı son bulsun diyoruz. Kamuya kadrolu işçi alınsın diyoruz” dedi.

 

Barış için, özgürlükler için, haklar için, daha güçlü sendikacılık için, daha çok demokrasi için, sosyal adalet için, İş ve aş için, sömürüsüz, baskısız, onurlu bir yaşam için alanlardan haykırdıklarını söyleyen Arslan, “Sesimizi duyun, bizi anlayın. Bizim Acımız var, sancımız var, isyanımız var, önerimiz var. Taşeron köleliğini reddettiğimiz için sesimizi yükseltiyoruz. Örgütsüzlüğü, güvencesizliği, kuralsızlığı tetikleyen taşeron çalışmanın yarattığı mağduriyetler giderilmeli, taşeron işçilerinin sorunları çözülmelidir. Taşeron şirketlerde çalışanların sendikal örgütlenmesinin önü açılmalıdır. Taşeron İşçilerin hakları güvence altına alınmalıdır” dedi.

 

Kamudaki Statü Karmaşasına Son Verilmesini, geçici ve Mevsimlik İşçiler ile Ailelerinin Daha Fazla Mağdur Edilmemesini isteyen Arslan, “Geçici İşçilerin, Mevsimlik İşçilerin Sorunları Artık Çözülsün İstiyoruz. Yetmez… Kamuya Kadrolu İşçi Alınmasını İstiyoruz. Gerçekçi Bir Norm Kadro Sistemi Oluşturulmasını İstiyoruz” dedi.

 

Arslan, HAK-İŞ’in daha çok istihdam, daha çok üretim, daha güçlü Türkiye için barış dolu, aydınlık bir gelecek için, Gerçek İş Güvencesi için, İnsanca iş ve yaşam için, Eşitlik ve Adalet talebimiz için, Sosyal koruma, sosyal devlet için, Kayıtdışına son verilmesi için, Gelir adaletsizliğine itiraz ettiğimiz için tüm Türkiye’de alanlarda olduğunu ifade etti.

 

"Bu gün acılarımızı, coşkularımızı, geleceğimizi ve umutlarımızı ortaklaştırmak, sorunlarımızı haykırmak için, hayatlarının baharında iş başında kaybettiklerimiz için alanlardayız” diyen Arslan, İş Cinayetlerinde kaybettiğimiz emekçileri hürmet ve rahmetle andı.

Türkiye’nin iş kazalarında dünya üçüncüsü, Avrupa birincisi olduğuna dikkat çeken Arslan,

 

“Söyleyin bana, bunu hangi vicdan kabul eder…Hangi vicdan buna sessiz kalır…İş sağlığı ve güvenliği önlemlerini artırın. Sendikalaşmanın önünü açın. İşçilerin canı pahasına çalışmasının önüne geçin. İtirazımız var, isyanımız var! Bitsin bu cinayetler artık ! Ocaklar sönmesin! Çocuklar öksüz kalmasın! Analar, eşler ağlamasın! Devlete, Hükümete ve İşverenlere sesleniyorum! Bu feryâdı duyun, bu acıyı hissedin, bu sorunu çözün” diye seslendi.

 

İşçilerin, memurların, esnafın, emeklilerin, işsizlerin, engellilerin, gençlerin ve kadınların sorunlarına çözüm bulunması için alanlarda olduklarını ifade eden Arslan, “İşsizlik ve yoksulluğun son bulması için, İnsan onuruna yaraşan iş ve ücret talebi için alanlardayız. Ücretler üzerindeki ağır vergi baskısı son bulsun diye alanlardayız. Angaryaya dönüşen fazla çalışmalara, Çocuk işçiliğine son verilmesi için, Daha iyi bir sosyal güvenlik sistemi, Eğitim hakkı ve fırsat eşitliği için buradayız” dedi.

 

“ÖRGÜTLENME TOPLUMSAL BARIŞIN TEMEL TAŞIDIR”

 

Örgütlenmenin, toplumsal barışın ve demokrasinin temel taşı olduğunu, sendikalar öcü, rakip  ve düşman olmadığını ifade eden Arslan, “İşverenler önyargılarını terk etmelidir. Sendikalar emeğin temsilcisi, çalışma hayatının ortaklarıdır. Buradan bir kez daha haykırıyoruz… Barajsız, çağdaş Sendikacılık istiyoruz. Toplu pazarlık ve Sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz. Bu ülkenin vefakar, cefakar emekçileri olarak biz bunu hak ediyoruz… Daha Yaygın, Daha Fazla ve Daha Güçlü sendikal örgütlenme istiyoruz” dedi.

Arslan, kıdem tazminatı hakkımıza kimse göz dikmesin diye, kazanılmış haklarımızdan geriye gidiş olmasın, Kıdem tazminatı güvence altına alınsın diye alanlarda olduklarını ifade etti. Güvencesiz çalışmayı, kuralsızlığı körükleyen, kayıtdışı istihdamı kabul etmediklerini ifade eden Arslan, uluslararası normlara uygun çalışma mevzuatı istediklerini söyledi.

 

“İŞSİZLİKLE ETKİN MÜCADELE İSTİYORUZ”

 

İnsanı ve çalışanı önceleyen ekonomi politikaları istediklerini söyleyen Arslan, taleplerini şöyle sıraladı:

“İşsizlikle etkin mücadele istiyoruz. Eşit İşe, Eşit Ücret istiyoruz. Çalışanlara yönelik şiddet ve mobbingin önlenmesini İstiyoruz. Kadına Yönelik Şiddeti Reddediyoruz. Kılık Kıyafet Nedeniyle Kadına Yapılan Ayrımcılığı Reddediyoruz. Annelik Hakkının Korunmasını, Kreş İhtiyacının Karşılanmasını İstiyoruz. Kadınların Her Alanda İstihdamının Sağlanmasını İstiyoruz. Engellilerin topluma etkin olarak katılmasını istiyoruz. Gençlerin eğitim imkânları artsın istiyoruz. Mesleki eğitimin güçlendirilmesini istiyoruz.”

 

“BÜTÜN ANTİDEMOKRATİK MÜDAHALELERE KARŞI ALANLARDAYIZ”

 

HAK-İŞ’in Türkiye’nin aydınlık dolu geleceği için alanlarda olduğunu ifade eden Arslan, şunları kaydetti:

 

“Türkiye’yi istikrarsızlaştırmaya çalışanlara karşı alanlardayız. Türkiye üzerinde kirli oyunlar oynanmasına, huzurumuzu, birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlara karşı olmaya devam edeceğiz. Ülkemizi içeriden ve dışarıdan hukuk dışı müdahalelerle, kaosa sürüklemeye çalışanlara karşı alanlardayız. Darbeleri, muhtıraları, operasyonları, bütün antidemokratik müdahaleleri reddediyoruz. HAK-İŞ olarak ülkemize, emekçilere büyük kayıplar yaşatan 12 Eylül ve 28 Şubat başta olmak üzere tüm antidemokratik süreçlerde oluşan mağduriyetlerin giderilmesini istiyoruz. HAK-İŞ olarak biliyoruz ki:  “Haksızlığa Boyun Eğeneler, Haklarıyla Birlikte Onurlarını Da Çiğnetir!” Onun için 38 yıldır Hak dedik, Adalet dedik, Demokrasi dedik…Onun için Demokrasiden yana tavrımızı lafla değil icraatla ortaya koyduk. Onun için 12 Eylül ve 28 Şubat davalarına müdahil olduk. HAK-İŞ olarak her koşulda  “Demokrasi”den yana taraf olduk, olmaya devam edeceğiz. Yaşanan bütün darbelere ve darbe girişimlerine, operasyonlara, demokrasi dışı müdahalelere karşı Türkiye demokrasi yolunda ilerlemeye devam edecektir.  HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, ülkemize ve bu ülkenin geleceğine güveniyoruz.”

 

“TÜRKİYE’NİN BARIŞI İÇİN ALANLARDAYIZ”

 

HAK-İŞ’in Türkiye'nin barışı için, çözüm sürecini desteklediği için alanlarda olduğunu ifade eden Arslan, “Mısır’daki insanlık dışı yöntemlere, hukuk garabeti kararlara, idamlara itirazımız olduğu için alanlardayız. Suriye’deki vahşet son bulsun diye alanlardayız. Orta Afrika’daki katliamlar dursun diye alanlardayız. İnsanlığı demokrasiye, hukuka çağırmak için buradayız! Ortadoğu, Afrika ve Asya başta olmak üzere Dünyanın neresinde olursa olsun, savaşa, çatışmaya ve kıyıma son verilmesi için haykırıyoruz.  Türkiye’nin kuzeyindeki, güneyindeki komşu ülkelerde barış istiyoruz. Arakan’da, Filistin’de, Gazze’de, Doğu Türkistan’da, Orta Afrika’da barış istiyoruz. İnsani ve Vicdani Tüm İlke Ve Değerler Yok Sayılarak Tüm Dünyanın Gözleri Önünde İnsanlık Dramı Yaşanıyor, Katliam yapılıyor… Birleşmiş Milletler, AB, ABD, İslam İşbirliği Teşkilatı, Arap Birliği Sessiz… İnsan Hakkı Savunucuları,  Sözde Medeni Batı Kör, Sağır ve Dilsiz. Yazıklar olsun ! Mısır’da, Suriye’de, Orta Afrika’da yaşanan kan ve gözyaşına, vahşete, antidemokratik girişimlere,  hukuksuzluklara gözünü kulağını tıkayanlara yazıklar olsun! Bu Katliamlara Seyirci Kalan Uluslararası Topluma Ve Devletlere” dedi.

 

“MISIR’DAKİ İDAM KARARLARINA İTİRAZIMIZ VAR”

 

“Mısır’da daha önce 529 kişinin idamına karar veren, birkaç gün önce de 683 kişinin daha idamına hüküm verenlere isyanımız var” diyen Arslan, Mısır’da adalet, hukuk katledilerek verilen İdam kararlarından derhal vazgeçilmesini istedi.

Suriye’de yaşanan drama bir an önce verilmesini isteyen Arslan, “Suriye barış ve huzura kavuşmalıdır. Suriye halkının acısı acımızdır. Suriye halkının davası, davamızdır. Bu davaya sahip çıkan, Suriyeli kardeşlerimiz için başlattığımız “Sana İhtiyacım Var” kampanyasına katkı veren tüm HAK-İŞ mensuplarına teşekkür ediyorum. Sizler mazlum halklara kucak açan güçlü bir ülkenin emekçileri olarak dayanışma gücünüz ile dünyaya önemli bir mesaj verdiniz” dedi.

 

Arslan, “HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, Mısır ve Suriye başta olmak üzere ezilen ve susturulmak istenen bütün masum ve mazlum insanların yanında olduğunu bir kez daha buradan haykırıyoruz. HAK-İŞ olarak tüm mazlum halklara kampanyalarla destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

YENİ ANAYASA TALEBİ İÇİN ALANLARDAYIZ

 

HAK-İŞ’in yeni ve sivil anayasa talebi için alanlarda olduğunu, 12 Eylül Darbe Anayasası’ndan kurtulmanın bir ihtiyaç değil, bir zorunluluk olduğunu ifade eden Arslan, “HAK-İŞ olarak 1982 Anayasası’na başından itibaren karşı çıktık, itiraz ettik. Her fırsatta yeni anayasa talebimizi yineledik. HAK-İŞ Yönetimi olarak bu yüzden YARGILANDIK! Bu davada sadece biz değil, tüm HAK-İŞ’liler yargılandı! Bu tablo Türkiye’ye yakışmıyor! Buradan Sesleniyoruz. Türkiye, yeni ve sivil bir Anayasayı başarmalıdır” dedi.

 

Emeğin, alınterinin, mağdurun, hak ve özgürlük ihlallerinin olduğu her yerde HAK-İŞ’in onurlu duruşu ve mücadelesinin devam edeceğini ifade eden Arslan, “Nerede bir hüzün varsa HAK-İŞ orada olmaya devam edecektir. Nerede bir zulüm varsa HAK-İŞ karşısında olmaya devam edecektir. Nerede bir baskı ve şiddet varsa HAK-İŞ karşısında olmaya devam edecek. Nerde haksızlık varsa HAK-İŞ karşısında durmaya devam edecektir. Nerede bir emekçi varsa örgütlemeye hazırız. Çünkü bizim iddiamız var, davamız var, derdimiz var. Bugün bütün emekçilere ulaşma zorunluluğumuz var. Örgütlenemeyen bütün emekçilerin üzerimizde hakkı olduğunu düşünüyoruz” dedi.

 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut ARSLAN’ın Konuşma Metninin Tamamı için tıklayınız..

 

Arslan,  HAK-İŞ’li olan ya da olmayan bütün emekçileri HAK-İŞ çatısı altında örgütlenmeye davet etti.

 

Bu yıl 1 Mayısın üç ayların başlangıcı olan mübarek Regaip Kandiline denk geldiğini de hatırlatan Arslan, “Tüm İslam Âleminin Regaip Kandilini tebrik ediyorum” dedi.

 

Arslan’ın konuşmasının ardından platformdan konfetiler atıldı, beyaz güvercin ve rengarenk balonlar uçuruldu.

HAK-İŞ 1 MAYIS’I 81 İLDE KUTLADI

 

81 ilde örgütlülüğü olan Konfederasyonumuz HAK-İŞ, Kayseri'nin yanı sıra, İl Temsilcilikleri aracılığıyla 81 ilin tamamında da 1 Mayıs’ı aktif ve resmi olarak kutladı, HAK-İŞ 1 Mayıs bildirisi 81 ilde yapılan kutlamalarda, işyerlerinde okundu.

 

HAK-İŞ İstanbul İl Temsilciliği yaklaşık 200 kişilik bir gurupla Taksim anıtına çelenk bıraktı1977 yılında kazancı yokuşunda hayatını kaybedenler anısına saygı duruşunda bulundu. Karanfiller bıraktı ve HAK-İŞ 1 Mayıs bildirisini okudu.

 

KAYSERİ’DE ÜZÜCÜ OLAY

 

Kocaelinden Hizmet-İş Sendikamıza mensup işçileri Kayseri’ye mitinge taşıyan otobüs kaza yaptı. İşçiler yaralandı. Genel Başkanımız Arslan, kayseri ve kırşehir valileri ile görüşerek yaralıların durumları hakkında bilgi aldı.

 

1 MAYIS FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ..

 

 

 

 

HABERE AİT GÖRSELLER :

01 Mayıs 2014 14:00, Haberler


© 2021 HAK-İŞ Konfederasyonu